Kategorier
barn & föräldraskap

Duktiga människor och duktiga föräldrar

Hittade nåt bajsnödigt men ack så vanligt trams inne hos Dessie (hon länkar till nån annan alltså, inte hon som är ansvarig för tramset):

amma

Oj oj, ja man får ju hoppas att ingen av dessa duktiga människor typ nånsin går utanför dörren och att de framförallt bor i skogen och INTE i storstaden, än mindre gud förbjude stockholm. Det vet man ju att alla som bor längst göt- och hornsgatan är dåliga föräldrar som försöker ta ihjäl sina barn. Inte med enstaka frisörbesök nån gång om året utan nu syftar jag på att dagligen utsätta sina stackars oskyldiga små bebisar för nåt av det farligaste vi har omkring oss: avgaser. De har säkert plastbantat sina hem, lagar endast ekologisk mat samt har nån slags självrättfärdig pinne uppe i röven. Här ska ni få höra nåt:

  1. inget barn dör eller blir sjuk eller får men för livet av att andas in lite hårfärgsångor. Nej de gör faktiskt inte det även om det säkert kan kännas obehagligt. (De flesta hårfärger på salonger innehåller inte ens ammoniak och ska vi snacka ammoniak så undrar jag hur mycket men och hjärnskador mina stackars barn fick från vår åh så illa rengjorda kattlåda första åren av sina liv)
  2. det var allt.

Och när jag ändå är igång så GUUUUUU va trött jag är på förskollärare och barnskötare som ska läxa upp föräldrar offentligt så här:

separerade föräldrar

Förskollärare och barnskötare med den här typen av attityd, ni vet som ser på föräldrarna de möter varje jävla dag med dömande värderande ögon. Det är olustigt och obehagligt. Om jag hade mitt barn på den förskola denna människa jobbar på så skulle skulle jag känna mig konstant granskad och iakttagen. Inte trygg alls.

Och tro mig, jag fattar vad han säger, jag gör det. Jag jobbade som barnskötare många år innan jag fick barn och ja ibland möter man föräldrar som man kanske tänker har skeva prioriteringar eller gör fel och man får ju tänka vad man vill såklart, men vet ni, de flesta gör faktiskt så gott de kan. Även när de fuckar upp. De flesta sliter och kämpar på. Och ALLA älskar sina barn och vill dem väl. (jaja det finns undantag, men de är sällsynta) Jag är rätt så säker på att ingen tänker att hmmmmm hur ska jag få mitt barn att må dåligt idag då? innan de lämnar av på morgonen.

Jag tycker såklart det är skitviktigt att som pedagog larma när man ser nåt som ej stämmer. Barnens bästa framför allt. Man har dessutom en anmälningsplikt när man jobbar med barn, men facebookstatusar och debattartiklar i expressen där man slår sig själv på bröstet för att man är en sån himla bra och vettig förälder som lyckats så bra med det ena och det andra samtidigt som man raljerande kastar en känga på en grupp som redan får masa skit får inget barn att må bättre.

Ingen mår bättre och ingen blir en bättre förälder av att möta pedagoger på höga hästar varje morgon när man lämnar bort det käraste man har. Ingen. Är så jäkla tacksam för att jag bara jobbat på förskolor där denna attityd ALDRIG är tillåten och där vi kontinuerligt jobbat med relationen till och mötet med barnen och föräldrarna.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Duktiga människor och duktiga föräldrar”

Jag blonderade håret…och hade lillan bredvid mig i babyskyddet.
Hon var bara tr mpander och mitt första barn. Hon blev helt tyst, lugn och fin tänkte jag. Alltså jag visste inte, var okunnig.
Sen löt hon konstigt och fick ett anfall med krampande luftrör.
Jag har AlDRIG varit så rädd i hela mitt liv. Det blev någon blockering men ambulansen kom och gav ngt som utvigdade.
På sjukhuset berättade de att luftrören och lungorna är extremt känsliga på de små och det var tydligen så att de hade haft en bebis vars mamma hade gjort acrylnaglar hemma som reagerade likadant.
Det värsta var att man inte fattade vad som hände, jag hade verkligen ingen tanke på att bebis kunde bli påverkad.
Sen skämdes jag, det är ju påfrestande för en själv att andas in, så,därför tror jag det är värre för en nyfödds hjärna att hantera.
Hoppas ni inte kastrerar mig nu, ville bara dela med mig av att det visst kan påverka de små.
Kram

Finns nog värre saker att göra med små barn i närheten. När jag växte upp rökte folk, överallt, alltid och i närheten av barn. Som vuxen har jag astma och är så allergisk mot cigarett- och grillrök att det räcker att en inbiten rökare åkt i hissen före mig för att jag ska börja hosta. Sommartid har blivit en pärs, grannarna ska prompt leka villaträdgård på innergården och jag kan inte ha fönstret öppet. Så rök tror jag nog kan vara bland det värsta små lungor kan utsättas för…

Det där med att förskolelärare uttalar sig i media osv (det är ju rätt vanligt att man ser inlägg på fb som delas av många där nån fsk-personal läxar upp föräldrar) känns ju inte ok. Jag har ett par förskolelärare bland mina fb-vänner som gärna delar den typen av inlägg. Jag som heltidsarbetande förälder som gör mitt bästa behöver inte läsa om alla fel vi föräldrar gör (för långa dagar/fel kläder/lämnar barn som är sjuka/vi uppskattar inte jobbet personalen gör osv osv). Är det risk för att barn far illa: anmäl till soc. Det är er skyldighet. Riskerar barnen inte att fara illa utan det handlar om nåt annat: ta upp ev problem med den föräldern. Handlar det bara om allmänt tyckande:håll det för dig själv! Jag arbetar inom socialtjänsten. Tänk om jag skulle börja lägga upp fb – inlägg där jag kritiserar, tycker till och moraliserar om mina klienter… hade nog inte mottagits med samma hurra-rop. Nä men när det gäller barn på förskola då är det helt ok att raljera om dåliga föräldrar osv. Missförstå mig inte: jag har haft två barn på förskola och jag uppskattade personalens arbete så otroligt mycket. De gör ett fantastiskt jobb som tar hand om våra barn hela dagarna men man ska inte glömma att personalen har detta som sitt jobb. De är utbildade och bör vara professionella. Om nåt är fel i min arbetssituation tar jag upp problemet med min arbetsgivare och fack. Inte med mina klienter. Eller via sociala medier.

Detta är ju sjukt!!! SJUKT!!!
Varför kan man inte bara ge stöd och pepp, för gudarna ska veta att det precis det man behöver som nybliven förälder. Man behöver en hejaklack som hejar på en och inte massa pikar och ”jag menar bara väl…bullshit!”
Jag fick min son i november 2015, jag ammar men fatta vad mycket skit jag får för det och det från mina närmaste släktingar. Jag vet att han får i sig tillräckligt, han är glad, nöjd, sover bra och växer fint. Men min mamma och syster ser min amning med sådan skepsis och varje gång vi pratar blir jag tillfrågad om jag verkligen har tillräckligt med mjölk. ”Ska du inte ge honom ersättning, i alla fall på kvällen?” Han är två månader, han SKA vakna flera gånger för att äta och jag njuter av att kunna amma, jag känner mig lyckligt lottad för jag vet att det är långtifrån självklart att alla kan amma. Samtidigt tär deras kommentarer på mitt självförtroende och min självkänsla och det spelar ingen roll hur många gånger jag säger att mina tuttar, den mjölk dem producerar samt hur pass mycket min son äter inte är något som ska diskuteras ”så menar ju vi bara väl, fattar du!”.
Jag behöver verkligen att man hejar på mig, att det jag gör är rätt… Jag menar han är 2 månader och väger 6 kg!!! Men enligt min mamma och syster skulle man kunna tro att han är undernärd och att jag svälter honom…
Vill väl egentligen säga detta, vi ska ta varje tillfälle till att höja varandra och uppmuntra för fan…för vi behöver det!!

Jag helammande vår son tills han var 8,5 månader. Han åt absolut INGET annat än bröstmjölk pga att han vägrade allt annat.
Läkaren på barnavårdscentralen var inte ett dugg orolig och inte jag heller. Han växte utmärkt, mådde bra och var nöjd och glad.
Visst, jag ammade ofta och länge men vi mådde båda hur bra som helst.
Lita på dig själv och din bebis!!

Vi brukar lämna in domen från tingsrätten till skola/nya socialsekreterare osv så brukar det lugna sig med krav på sammarbete och ”vi lämnar det här till er så får ni gemensamt ordna påskrifter”. Först då brukar vi kunna ha en konstruktiv t samtal om hur vi måste göra för att få det att fungera med hens andra förälder så att hen kan ha ett ok liv även där och fungerande skolgång. Sen har vi lärt oss att slå dövörat till när det gäller folks skvaller vi vet att vi gör det bästa vi kan för barnet.

Ironi! Vabbar idag och roar mig med att läsa om dåligt föräldraskap här … Tittar upp på min treåring som inom loppet av kanske 3-5 minuter i all tysthet har pillat sig så mycket i näsan att det kommit massa blod och sen har ungen lyckats smeta ut det i precis hela ansiktet. Först tänkte jag snabbt ”neej har han målat sig i ansiktet igen”, men kom på att vi har inga pennor liggandes på bordet ”gaaah, shit, ungen har blod i hela ansiktet!”. Kände mig sådär uppmärksam som vårdande mor av sjukt barn. Men vi överlevde, båda två 😉

Love you!
Bevakning av veckans värsta raljans-fjams mot föräldrar skulle verkligen behövas. Känns som att media bara lägger mer och mer utrymme på att piska upp och få folk att bilda läger. Att man får skriva vad som helst utan att underbygga med fakta bara man kallar det krönika eller insändare. Och detta delande av idiotiska krönikor och insändare. Jag har skolbarn och upplever samma påhopp på oss onda föräldrar. Face it, de flesta föräldrar är vettiga, tänkande och inkännande människor.

Jag blir en så mycket bättre människa av din blogg!!1 Menar det verkligen. Har alltid varit ganska snäll mot min omgivning (TRODDE JAG) men har sannerligen insett att det funnits dolt tjockförakt och dömande mot mammor med bråkiga barn i mitt fula lilla hjärta. Nu dömer jag sjukt mycket mindre och är snällare både mot mig själv och andra. Är väldigt glad för det så thänk you very much!

Och hur hade det låtit om Paula gått runt med 1 dm utväxt? Tar du inte hand om dig? Så förslappad du blivit! Hugo kommer vara otrogen med en fräsch icke-mamma!
Om hon hade låtit barnets pappa ”passa” sitt barn? Hur kan du överge ditt barn? Varför sitter du inte ihop med ditt barn som om navelsträngen aldrig klippts? Stackars pappa som är ensam med två små barn medan mamman är egoistisk och utseendefixerad (för att han jobbar och tränar och är med vänner är ju något helt annat).
Låt den som är helt perfekt vara först med att gnälla och skambelägga- satan vad tyst det hade blivit.

Pressen som läggs över föräldrar att vara perfekta är en av många anledningar till att jag valt bort barn. Jag klarar inte den pressen även om jag logiskt vet att den är orättvis; man måste ändå förhålla sig till den hela tiden. Bra att du säger ifrån och pressar tillbaka!

Bryter man ned föräldrarna bryter man även ned barnet men det tänker det inte på, de som vill se sig sjävla som ”barnens räddare” barnens beroende av, och starka band till sina föräldrar. De borde erbjuda mer föräldrastöd i större utsträckning istället för att kritisera och angripa, och mer gå via förädrarna när man vill hjälpa till, för barns mående är ju så beroende av föräldrars mående, så hjälper man föräldrarna löser det sig ofta automatiskt, situationen för barnen. Undatag finns ju givetvis som vid allvarliga övergrepp och empatibrist, psykopati.

Man ska inte ens bleka eller färga håret när man är gravid. Att utsätta sin unge för farliga ämnen är inte att vara en bra förälder. Allt som riskerar ungens hälsa och skapar obehag helt i onödan är själviskt vilket gör en till en dålig förälder. Liksom att vägra ta itu med sitt privvade liv som gör att man kan leva så gott att man kan äta gott och vara fet och sedan dö i förtid, efter att man aldrig orkat leka med sina ungar och ha gett dem ohälsosamma vanor och ohälsosam mat. Kul.

Vet du vad? Många experter säger att det är fritt fram att färga och bleka så länge en väljer testade färger/blekmedel. Gravida har färgat/blek sig i så många år att det borde ha märkts vid detta laget om det skulle vara superfarligt. Typ värre än att bo bland avgaser.
Vad är ohälsosamma vanor enligt dig? Är vikthets hälsosamt?
Vad riskerar ungens hälsa enligt dig? Jag bor nära en motorväg, kanske jag borde flytta längre ut i skogen så att barnet inte får i sig avgaser? Men då kanske barnet bor för isolerat? Vilken kosthållning ska jag hålla mig till? Räcker vegetariskt och eko? Får jag tvätta kläderna med tvättmedel för barn eller måste jag använda tvättnötter? Ska jag kanske investera i en splitter ny miljöbil (och betalar du den i så fall)? Ska jag sluta jobba eller sluta plugga nu när jag är gravid?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *