Kategorier
barn & föräldraskap

Barns sexualitet – ett tabu?

En mamma på FL undrar över sin bebis som får stånd. Hon nämner även att dottern på tre bast onanerar då och då, vilket hon inte tycker är speciellt konstigt (och det är det ju inte). Som svar får hon: fyfan att det finns människor som du! Fy helvete.. ush ush ush! barn pillar inte på […]

En mamma på FL undrar över sin bebis som får stånd. Hon nämner även att dottern på tre bast onanerar då och då, vilket hon inte tycker är speciellt konstigt (och det är det ju inte). Som svar får hon:

fyfan att det finns människor som du! Fy helvete.. ush ush ush! barn pillar inte på sig själva bara sådär fattar du väl, du måste ju tydligen visat eller uppmuntrat de till att göra. 3 åriga dotter onanerar? Är du allvarligt sjuk i huvudet? fyfan, hade jag sett dig hade jag fan spottat på dig utan tvekan. Du är fan i samma klass som Bobbys mamma, pojken som dog pga sin mamma. Du e lika sinnessjuk! Idiot kärring. en fet smäll borde du få.

Jag är mållös. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Att människor är okunniga, det vet vi. Men det här slår alla rekord. Inte nog med att människan indirekt anklagar TS för sexuella övergrepp, hon uttrycker sig fördomsfullt och ignorant så det smäller om det.

Vidare i tråden kommer fler protester; Barn onanerar inte! Barn är oskydliga! (ja det är de, men vad har det med saken att göra) Barn är inte sexuella! Anklagelser om pedofili och om att ”vi” som hävdar motsattsen är sjuka och perversa haglar in.

jag inte kommer jag då tillåta min dotter 1 år att hålla på så uchhhhh så äckligt. det får hon allt ta när det blir dags att lära sig om sånt dvs då hon blir 12-13

Barn ÄR sexuella. Vi är sexuella från stunden vi föds. Vi pillar, undersöker och njuter. Barn upptäcker sin kropp med samma upptäckarglädje som allt annat. Och onanerar, det gör de flesta förskolebarn. Det är fullkomligt normalt.

Inte konstigt att så många människor, speciellt kvinnor, lider av sexuella hämningar och skamkänslor. Inte så konstigt att så många av oss lider av dålig kroppsuppfattning när den här attityden och inställningen fortfarande 2009 florerar i de svenska hemmen.

Jag blir uppriktigt sagt ledsen när jag tänker på alla små barn som får lära sig att lust är något fult.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

25 svar på ”Barns sexualitet – ett tabu?”

Ja usch vad folk är okunniga. Som du sa det är ju inte så konstigt att barnen skäms när dom pillar. Men sen tycker jag att det är lite så oxå att när en liten kille går och drar i snoppen gör det ingenting men när en flicka pillar på snipan så är det usch usch.

Usch, jag blir mörkrädd vid sådana kommentarer. Okej att man som egen person inte gillar det. Men att anklaga andra, eller främst, att anklaga sitt eget barn (för det är ju indirekt vad personer som tycker såhär gör, anklagar sina barn) det om något är sjukt! Nu kan jag inte mycket om barnonani och sådant, men det är ju precis som du skriver. Det är normalt, det är naturligt. Precis lika naturligt som de upptäcker sina händer och fötter som små bebisar. Jisses, det är ju deras KROPPAR!

Jag blir aldeles ;-( på sådana inställningar

Herregud, vad less man blir på sån okunnighet! Sexualitet är inget man lär sig det är något medfött, så det är väl klart som fan att barn utforskar sig själva! Men dom gör det ju på ett barns vis, det är ju inte som när vuxna gör det och det är ju inte heller "porr" på det sättet.

Ens kropp är väl ens egen, man får väl göra vad man vill med sitt eget könsorgan?

Men det är sant, flickor får lära sig från bebistiden att snippan är usch, usch & det finns många vuxna, äldre kvinnor som inte ens fått uppleva en orgasm eftersom deras kön varit förbjudet, äckligt område.

Oskar går runt och drar sig i snoppen jätte ofta, det har han gjort sedan första gången han fick tag i den 😀 Man sk inte säga till barn när de gör så, snacka om att lära dem att onani är fult och fel. Jag brukar säga till Oskar att han får dra i dn bäst han vill, fast att han kan göra det på sitt rum eller i duschen och badet(han är ändå 5 och ett halft så jag tycker att det är dags att han lär sig att man inte gör det öppet bland folk).

De som skriver de där kommentarerna är förmodligen sådana personer som själva har fått skäll när de gjorde så när de var små, se de bara passar det vidar, om jag får gissa.

…säger mer om hennes/hans relation till sin kropp än om ts

Jag antar att den häftiga reaktionen grundar sig

i att personen uppfattar det som att barn och vuxna har upplever sexualitet eller på samma sätt vilket de inte gör, eller att de vill ha sex med andra människor. Som sagt; tror att reaktionen är ett missförstånd

Man blir gråtfärdig när man läser sådant här ;-(

Här är snoppar nåt naturligt (självklart med 4 st i hushållet) och jag kan säga att de är MÄKTA intresserade över det faktum att jag inte har snopp! Däremot sätter jag gränser vid att de försöker skinnflå den lille skinnspiken, jag menar, när de har fått ut den till 60 cm längd så SER det ut att göra ont 😎 i alla fall gör det ont på mig, i övrigt är det deras snopp, och således deras leksak 😉

själv har jag aldrig varit på den där sidan familjeliv, men efter att ha läst din blogg lite så undrar jag ju om det är nån slags samlingsplats för för idioter, ursäkta.

helt makalöst hur man kan skriva så till en annan människa, och jag trodde väl att vi kommit så långt att alla i det här landet vet att barn pillar på sig själva, undersöker o upptäcker!

särskilt om man har barn själv, o det borde väl de på familjeliv ha…

om man läser vilken bok som helst om barn o deras utveckling så lär man hitta ett kapitel om barns sexualitet/onani.

folk borde läsa mer helt enkelt.

Herregud, när jag var liten tyckte jag mycket om att pilla på mig själv och när jag lekte med barbie hade de sex….Dock har jag aldrig sett mina föräldrar, eller nån annan hålla på på nåt sett. Jag kan heller inte minnas att jag sett det på tv eller liknande så vart ska jag ha fått det ifrån om inte "av naturen"?

Att barn pillar sig där sker vet jag, när mina syskonbarn pillar sig där så säger jag till dom att de ska ta bort handen. vilket de gör.

Självklart vill barn utforska sig själva, man är inte som mamma accepterande till övergrepp p.g.a det.

jag har med följt med i den tråden lite..Det är helt sjukt hur vissa uttrycker sig. Jag som jobbat på försola i 16 år kan ju påpeka att otroligt många barn onanerar vid vilan eller går iväg för lite privacy. Tänk att så många av alla dagisbarn är utnyttjade sexuellt då 0o

Ja herregud, det ska finnas folk till allt!

Jag pillade på mig själv som äldre barn,dvs 7-till 14 då jag började onanera på riktigt. Innan var det en mysstund som gav mig trygghet. Hade jag haft någon som kunde killat mig på ryggen eller strukit mitt hår tills jag somnade, så hade jag säkert inte pillat mig till sömns eller som tröst när jag var ledsen.

På dagis juckade vi med varandra i en tunnel i kuddrummet.. Kompisarna höll utkik & varnade när fröknarna kom…

Min son på 2 år rycker sällan i sin snopp, pga att blöjan är i vägen, men han älskar att gömma snoppen när jag ska byta blöja & så måste jag leta efter den, medan han han säga att den är under soffan osv. Även han får stånd, till & med i sömnen, men det är ju naturligt.

Min dotter har pillat på sig till & från sen hon var 2½ år. Då fick hon inte för mig, just pga att vid 2 tillfällen hade hon klöst sig inuti. Hon kom sen på ett sätt att ha mysigt utanpå kläderna, vilket jag inte kunde säga nåt om.

Såg jag henne hålla på, så ignorerade jag det hon gjorde & tittade åt ett annat håll, samtidigt som jag sa till henne att maten var klar eller vad det nu var.

Klart barn är sexuella, men inte på samma sätt som vi vuxna, vilket uppenbarligen folk på FL inte fattat…

Tack.

Jag (vi) funderar mycket över detta just nu. Vår lillskit har precis börjat "jucka" mot kuddar, armar, ja det mesta när han är trött.

Ingen nämner detta någonstans och jag är väl lite orolig för att Gus ska vara översexuell…..

Men tydligen inte.

Tack.

Och de som skriver på FL kan vara så ignoranta….

oj, konstigt att jag aldrig hört talas om det. tyckte det lät lite konstigt att en 3-åring onanerar. För att onanera måste man väl vara medveten om vad sex är för nått och veta på vilket sätt man kan göra det skönt för sig själv. Jag tycker det finns en gräns, att onanera vid 3-års ålder kanske gör så att man börjar tänka på sex och ha sex redan vid 10-års åldern, vilket e alldeles för tidigt. Dessutom om man inte kände skam över det så hade man väl gått runt å onanerat öppet, bland folk å hur hade det sett ut om alla gjorde så.

Dessutom vet jag inte hur ni definierar onanera, att pilla på sig omedvetet å nyfiket e inte att onanera, onanera gör man för njutningens skull för att helst få en orgasm, å det tror jag inte 3-åringar håller på med.

Oj Danni — du är HELT ute och cyklar. Onani har INGET med sex/samlag att göra. Man lär sig vad som är skönt för att man utforskar, inte för att man vet vad sex är. Jag visste inte var sex var när jag var 4-5 men nog fan onanerade jag!

Barn pillar på sig själv precis pga av njutning. Ja, sexuell njutning. Förmågan att få orgasm föds vi med.

ang. skam så kan man isåfall applicera det på t.ex bajsa. Jag känner ingen skam över att jag skiter, men inte fan gör jag det inför folk liksom. Det handlar ju om privatliv. Att vissa saker gör man själv. Dessutom så lär vi barn – utan skam – att det är en privatsak. Inget konstigt med det. Barn är naturligt blyga när de når en viss ålder.

asså ibland fattar jag inte.. jag har inte läst din blogg så länge, och jag kollade nyss i arkivet och upptäckte hur många som hade arga åsikter om din livsstil. jag förstår verkligen inte. jag är 14 år och verkar ändå så mycket mognare än dom. dom vill ha ett samhälle som är byggt på folk som har samma åsikter som dom (ett idiot samhälle). är dom från stenåldern eller?!

jag tkr du är så jävla cool för att du står för dina åsikter, och för att dom är jävligt bra. du lever i nuet. jag är fusk veggi (jag äter fisk, jag var tvungen att göra de.. min mamma tycker att jag får för lite näring annars) dock använder jag shampoo och rakar mig under armarna, och det kan ju bero på allt grupptryck som finns bland tonåringar i min ålder. men när jag blir äldre så skulle jag vilja bli lika stark som du, och verkligen stå för vad jag tycker.

Tänkte på det , den här Bobby . Det var väl det där kom ut en bok om . Kirre hete den . Bobby hoppa från en balkong när han var 4 för mamma Anki var dum mot han , riktigt dum . Är det den Bobby ? Duu , du är en riktigt nice mamma :D:-O

Gud vad arg jag blir!

Redan på dagis började vi grupp"hänga", ett gäng tjejkompisar som hängde på bord och andra stabila föremål just för att det kändes så skönt.

"Ska vi hänga?"

Vi fattade ju inte då att det hade med sexuell stimulans att göra, det förstår jag ju att det hade idag.

Klart som fan barn onanerar. Det är inget fult med det, vilka obildade idioter som verkar hänga där på FL. But i get your thrill, jag älskar också att reta upp mig 😉 Bitterljuv känsla, på nå vis ^^

Hihi, de som säger sådana saker borde få jobba inom förskolan ett tag. Vet inte hur många gånger jag ertappat barn med att stå och pilla på sig själva, klä av sig inför varandra och liknande. Hade väl varit konstigare om de små kände skam inför kroppen? Var skulle de ha lärt sig DET, liksom?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *