Kategorier
barn & föräldraskap

Dåliga föräldrar och dåliga ursäkter

Läser en tråd på fl om en mamma som är förtvivlad; hennes karl – pappan till deras lilla barn – är otrogen och hon oroar sig för hur det blir med umgänget. Till svar får hon; ”…för att han är otrogen betyder ju inte att han är en dålig pappa.”  ”…det säger ju en hel […]

Läser en tråd på fl om en mamma som är förtvivlad; hennes karl – pappan till deras lilla barn – är otrogen och hon oroar sig för hur det blir med umgänget. Till svar får hon;

”…för att han är otrogen betyder ju inte att han är en dålig pappa.”
 

”…det säger ju en hel del om personens mentalitet och värderingar om han är otrogen, och jag är inte säker på att sådana förutsättningar är bra för ett barn” – klok FL’are

Jag håller inte med. Jag blir förbannad. Klart som fan han är en jävla skitfarsa! Är man otrogen när man är förälder så bedrar man inte bara sin partner, man bedrar sin familj och man bedrar sitt barn! Man sårar sitt barns förälder, man förstör och krossar all grund för barnets tillit, man sätter basen för barnets egna relationer (i framtiden). Man sätter sig själv och sina lustar framför ungen och last time I checked så var det ett klockrent recept på uselt föräldrarskap.

Nej, är man otrogen så är man en usel jävla förälder. Och sånt skit vill jag inte utsätta min unge för.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

25 svar på ”Dåliga föräldrar och dåliga ursäkter”

Klart att det är värdelöst att vara otrogen. Dock håller jag inte med om att jag skulle försvåra umgänge eller liknande pga av detta. Det leder ju endast till att jag själv kan förlora. Att ens partner är otrogen är inte skäl nog att inte få träffa sitt barn!

Lady Dahmer – men du hade ju inte barn när du var otrogen mot ditt ex. Så det är inte samma sak. Och så verkar han vara en riktig skitstövel så det förtjänade han.

Jag håller med har sett liknande trådar förut med samma inehåll.

Är man otrogen så drabbar ju det hela familjen man sviker inte bara sin parter utan även evt barn, så enkelt är det!

Min pojkvän får inte träffa sin unge för att mamman är dum i huvudet. Nu påstår mamman att han är "otrogen" fast dem aldrig vart tillsammans, (sonen är 2½ och kom av ett fylleknull, men min pojkvän älskar verkligen han endå. Hans son är hans allt och han mår extremt dåligt av att inte få träffa honom..) men han är ingen dålig pappa för de. han gör allt för att få träffa honom. /Johanna

Jag både håller med och inte, är man otrogen så är man ju ingen vidare förebild när det kommer till moral och ärlighet å andra sidan så kanske inte en 4-åring behöver veta att mamma eller pappa har varit otrogen och då är det ju egentligen inte värre än en vanlig separtion eller skillsmässa.

Fast om man träffar någon ny, blir kär men inte gör slag i saken innan man har separerat då har man också splittrat familjen, eller om man kommer på att man är gay och skiljer sig.

Men jälvklart det är fel att sätta sin kåthet framför familjen det är det, men jag tror att man kan vara en utmärkt förälder ändå.

Jag blir lite kluven… Jag anser att en otrohet är lika hemsk och oförsvarbar OAVSETT familjeförhållandet man har…

Oavsett om du är sambo/gift/särbo/förlovade…

Oavsett om du har hund/katt/barn/bil

Oavsett om du hyr en lägenhet/köpt ett hus

Nej, det spelar ingen roll då en otrohet ALLTID är fel och sjukt gjort mot den man är i ett förhållande med.

Och är du otroget ja då visar du som LadyDahmer säger dålig karaktär.

Håller med dig till en viss del. Däremot tycker jag inte att det nödvändigtvis behöver påverka ett barn negativt, mina föräldrar skildes när jag var 4 år & det har jag aldrig mått dåligt över. Alla skilsmässobarn får liksom inte scars for life. Om min man hade varit otrogen mot mig hade jag förmodligen fetdumpat honom, men jag hade aldrig i hela mitt liv förbjudit honom från att träffa barnen. ALDRIG. Bara för att han betett sig som ett svin mot mig betyder inte att han är en dålig farsa, alla kan begå misstag… Det som har hänt mellan mig & honom är något mellan OSS, inte barnen. Personligen hade valt att inte berätta om otroheten för barnen, för det kommer bara få dem att må ännu sämre än de redan gör p.g.a. skilsmässan. Vissa saker mår barnen bättre av att inte veta. Hur kul är det att ha en morsa & farsa som ständigt snackar skit om varandra, som barn hamnar man i kläm.

Ärligt talat nu

1. Vi syskon är halvsyskon, DERAS far bedrog vår mamma, dom separedade sen. De har inte betytt att han vart en dålig far, för dom, dom tackar ovan för honom, & har en suverän kontakt med honom.

2. MIN pappa, & mamma separerade då ja va 8 år, min inte pga av otrohet, utan hans alkoholism. Inget misshandel fysiskt va de frågan, men psykiskt, då han bara sov & sov & sov, & därav fanns inga känslor kvar "kärleksmässigt" längre. MEN! han är den ABSOLUT BÄSTA PAPPA ja kunnat få! JAG har dragit en turlott, då de gäller mina föräldrar!

Mamma & pappa, har ett OTROLIGT band idag, samt har hon det med mina syskons far & HANS nya fru, som är guldvärd.

Bara för att man är mamma/pappa, en dag, så är man fortfarande samma människa som innan, man är sin egen individ, alla kan sluta älska, bli vilsen, förvirrad, göra spontana saker, få bekräftelsebehov etc. ja , listan kan göras LÅNG!

JAG stämplar inte folk, för att mista sej själv, tappa kärleken efter barnets ankomst, DÄREMOT RATAR, ja dom som vänder sina barn ryggen! Som gulligullar, då dom kommit till världen, sen slänger dom på soptippen, då "gulligullandet" är över, & de blir en Individ! SÅNT RATAR ja!

DE är en MISSLYCKAD förälder! Dom ska inte ha barn!

De är vidrigt, enligt mej!

Men ja har ALDRIG, känt en saknad av en fadergestalt i mitt liv, han finns där, non stop!

VISST, ja sticker ICKE under stolen, att de gjorde SKITONT, då dom bestämt sej för att separera, MEN, bandet ja sett sen, & känt, de har fått mej att anse, att DE RÄDDADE deras relation! Dom kommer alltid älska varandra, finnas för varandra, ställa upp! De har dom gjort hela mitt liv. Så JAG skulle ALDRIG godta, att någon kallade min pappa, för en misslyckad förälder, eller min mamma!

Dom är bland de vackraste ja har!

Amen! Ibland tror jag att du har en magisk förmåga att läsa mina tankar. Ibland börjar jag skriva ett inlägg på min blogg och ångrar mig. Så går jag in till dig och ser att du precis har skrivit nästan exakt samma sak som jag tänkte göra. Jag gillar ditt sätt att tänka. Håller med dig fullständigt!

Håller absolut inte med. Det är väldigt sällan ett förhållande är jättebra och så pang bom går den ena ut och är otrogen. Nepp, förhållandet har skitit sig långt innan. Självklart är det inte rätt att vara otrogen, men nej, det påverkar inte ens roll som förälöder. Människan är så mycket mer komplex än så och allt är inte svart eller vitt.

När jag var 12 var pappa otrogen mot mamma för första (?) gången och de sa att de skulle skilja sig. Men det gjorde de inte – de höll ihop tills jag fyllde 18 "för barnens skull". (Själv upplevde jag det aldrig som särskilt lyckat att vara tonåring i en kärlekslös familj. Var religiöst övertygad om att kärlek var en bluff långt upp i 20-årsåldern.)

Sen sprack det förstås och han flyttade ihop, förlovade sig och skaffade barn med en annan kvinna innan skilsmässan ens gått igenom.

Om det har påverkar vårt far- och dotterförhållande? Tro fan det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *