Kategorier
barn & föräldraskap

Det är alltid bra med uppfostringstips!

*lägger på minnet till senare tillfälle

*lägger på minnet till senare tillfälle

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

26 svar på ”Det är alltid bra med uppfostringstips!”

Men herregud. Såklart jag kan sympatisera med föräldrarna, men är det inte att ta det liiite för långt?

fnissartrotsförfäran

Påminner mig om när jag var kanske 7 år eller så. Jag hade en kompis som alltid låg i luven med sin två år äldre bror. Och av någon anledning brukade våra mammor placera mig i mitten i baksätet som en slags buffert mellan dem. Inte för att det hindrade A från att på sant lillasystervis reta gallfeber på P tills han klippte till henne och sen var vrålandet och bråkandet ett faktum. De blev också avställda en gång på samma vis. Fast utan pinne. Det var lugnt hela vägen hem iaf. Tror inte det höll längre än så.

:-d

Har säkert blivit utsatt för liknande för barn, då jag än idag är sjukt rädd för vargar, helt utan anledning…

Finns knappt varg där jag bor, men hör jag att det strövat en varg i grannbyn går jag helst inte ut på en vecka.

Jag har en rädsla för poliser av liknande anledning! En polis skrämde mig som 4-åring för att jag lärt mig knäppa upp bältet. (fortsatte att knäppa upp det, trots att mamma och pappa sa nej. De sa att de stannar bilen om jag gör om det. Jag gjorde om det. De stannade bilen – trots stoppförbud – och en polis kom fram och frågade varför……… Brrrr ryser vid minnet)

Jag är snart 30 år och har bälte i parkerade bilar tom! Alltid, alltid, alltid! Den polismannens stämma etsade sig fast i mitt minne!

Hahahahaha! Lätt att jag använder det på min unge ifall hon beteer sig illa, men i så fall ska det vara extremt förvisso :-d

Jag och min bror bråkade alltid i bilen under en period, speciellt på motorvägen. Så till denna grad att min mamma ett antal stannat på lastbilsfickor(?) längs motorvägen, vänt sig om deklarerat med den iskallaste och vassaste tonen hon kunde frammana "att om vi inte lugnade ner oss i baksätet skulle vi få gå". Det rösten och hennes välkända läskiga ögon gjorde att man höll tyst den närmsta halvtimmen, oftast lagom för att hinna komma fram. Jättebra taktik när ingen annan finns!

Förövrigt gillar jag skrotmammans berättelse!

Jag vet en mamma som satte en tvist på det hela och sa -Stanna bilen, jag orkar inte mer, JAG går hem!

Ungarna där bak slutade genast härja =)

Haha, mina föräldrar var likadana. Jag var väldigt fasinerad av de levande ljusen när jag var liten men se men inte röra var det. Men jag var alltid där med fingrarna och skullde röra elden. Till slut lät de mig vara och jag var där med fingararna, där slocknade mitt intresse för alla levande ljus.

Haha jag och min syster blev utsatta för det efter ett ovanligt stökigt bråk i baksätet på motorvägen. Det var tydligen väldigt effektivt. Jag var dock inte rädd för djur, mest för att jag inte hade något toapapper (!) haha

//Emma Hå

OMG! Not ok! hahaha! 😀 min mamma tänkte slänga ut mig ur bilen en gång (när jag var 15 dock) för att hon käftade med mig och jag svarade tillbaka "vad fan är den med dig?! har du permanent pms eller!?" jag lärde mig att spara mina "fyndigheter" tills jag var närmare hemmet 🙂

Vad löjliga ni är. Det är varken hemskt eller elakt.

Det är helt rätt, vår galet stressade mamma med skavsår i öronen gjorde så på alla mina 4 bröder. Effektivt. Ungar nu för tiden är alldeles för pamprade

Haha, sådär gjorde våra päron när vi var små också. Minns en gång när vi var i fjällen och brorsan vägrade sluta skrika bak i pulkan, så pappa plockade upp honom och hivade iväg honom några meter i snön. Han var mycket tyst när han väl fick komma i pulkan igen. 😛 Inga tomma hot hos våra föräldrar inte. 😛 Lika bra det, finns inget värre (och mer oeffektivt) än tomma hot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *