Kategorier
barn & föräldraskap

Elaka mamman

Ninjan är så jävla grinig när man väcker henne efter vilan. Hon blir skitförbannad. Vägrar kliva upp. Vrålar. Lösning? Jag ställer mobillarmet. Works every time! (Dessutom övning inför förskolan! Små barn kan faktiskt anvara för sitt eget uppvaknande på morgonen om man ger dem chansen)

Ninjan är så jävla grinig när man väcker henne efter vilan. Hon blir skitförbannad. Vägrar kliva upp. Vrålar.

Lösning? Jag ställer mobillarmet. Works every time!

(Dessutom övning inför förskolan! Små barn kan faktiskt anvara för sitt eget uppvaknande på morgonen om man ger dem chansen)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

16 svar på ”Elaka mamman”

Ställer du mobillarmet? hur menar du? Så om hon vaknar till det, är hon mindre grinig då, eller? För Neo är nämligen likadan när man ska väcka honom när han sovit middag. Så det är mycket sällan som jag väcker honom för det kan bli ett rent helvete i närmare en timme efteråt:-( Men eftersom han kan sova två timmar ibland och att det sen påverkar när han ska sova på kvällen så måste jag ju väcka honom ibland…

Har ni inga husdjur? Vi har en katt som väcker dottern om morgnarna. Det är väldigt uppskattat och hon är på solskenshumör i stället för att räcka ut tungan åt mig och morra och muttra. Tyvärr hade vi ingen väcknings-katt då dottern var två och alltid var suuuuuuur i en timme då hon vaknat efter vilan dagtid. Surheten höll i sig tills hon slutade sova middag, känner flera barn som varit lika sura och det har inte gått över förrän de slutat sova dagtid… konstigt fenomen.

Hej!

Jag måste bara berätta hur du har ändrat mitt liv (och min unges!:P)

Jag var emot genus från början, tyckte att det var skitsnack, blev förbannad så fort jag hörde nåt om det. Kallade det till och med dubbelmoral. Osv.

Sen började jag läsa din blogg, thank god! Min unge får fan en bättre uppväxt pga. dig! Igår rensade jag ut allt som har med könsroller i min dotters leklåda och klädlåd. Började stegvis köpa färglada kläder som sitter skönt innan sommaren och nu har hon en helt underbar klädlåda! Man blir glad då man kikar ner där.. De har just nu väldigt fina kläder på lindex såg jag när jag var och spontanshoppade lite igår, regnbågens alla färger.. Känns så bra att jag valt detta för henne nu. Ska mala igenom massa böcker om genus och lära mig ännu mer. vill veta allt!

Nu för tiden blir jag glad när folk frågar "vad heter han" till mitt barn. Om ungen inte vill svara så svara jag "han heter Tilde!" haha! Folk blir lite chockade men det kan dom gott ha!

Så tack tack tack för att du öppnade mina ögon!

Jag har ett problem bara, det är så att jag och Tildes pappa är separerade. Hon bor hos honom tio dagar i månaden (han bor 65 mil bort) och han fattar ju ingenting utav det här med genus. skulle heller aldrig läsa en bok om jag bad honom. Hur ska jag förklara för honom hur jag tänker? Den delen av hennes familj klär ju henne i "sockersöta klänningar" och gud vet vad, inte lekvänliga kläder iaf. Han kan inte inte börja klä henne annorlunda och uppfostra henne annorlunda för att JAG säger det, utan jag vill ju att det ska komma från honom själv. Hur hur hur? Tips?

Stor kram! /Ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *