Kategorier
barn & föräldraskap

Fan va kass morsa jag är

Jag tycker det är aptrist att leka med min unge. Sitta på golvet ba och vara så där tokentusiastisk över en plastmugg och en sked eller kanske den där hårbollen hon dragit av Gunnar. /dåligt samvete

Jag tycker det är aptrist att leka med min unge. Sitta på golvet ba och vara så där tokentusiastisk över en plastmugg och en sked eller kanske den där hårbollen hon dragit av Gunnar.

/dåligt samvete

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

15 svar på ”Fan va kass morsa jag är”

Samma här. Dock älskar jag att visa henne saker. Att vara ute i skogen och trädgården. Och man ska inte ha dåligt samvete. Barn lär sig minst lika mycket på att hänga med en och lära sig om vardagen och alla vackra saker som finns i den.

Haha men det ÄR ju tråkigt.. jag har inga egna barn, men har barnvaktat kusinen en hel del.. van att få precis som han vill, och vill absolut inte leka lekar som jag kan stå ut med 😡

Han lärde sig snabbt att när man är med kusin Katarina så får man kompromissa 😉 även om alla andra låter sig köras med..

Samma här, jag pallar att leka i max tio minuter. Sen tror jag att jag ska avlida av tråk. 🙂 Lekandet är maken bättre på, så jag lämnar det till honom.

Däremot – to bond with my daughter – älskar jag att låta henne vara med på vuxensaker som att laga mat t.ex. då hon får hjälpa till på sin nivå. Eller att jag lär henne nåt, eller visar hur nånting funkar etc.

Det finns ingen regel som säger att man ska vara värsta stojiga lekmorsan, det går bra att göra andra saker också. Interaktion er emellan, och det kan åstadkommas på många olika sätt.

Inte behöver du ha dåligt samvete för det heller?

Jag leker aldrig med mina döttrar. Resultatet? Hon är fenomenalt duktig på att leka/sysselsätta sig själv och kan leka i flera timmar utan att tröttna.

Jag tycker tvärtom att det är skitjobbigt med barn som inte kan leka eller göra något utan vuxna.

Men, man kan väl sparka boll eller läsa eller, bada ihop eller nåt annat?

Vad gör du på jobbet då?

Om man får fråga.

Jag kanske inte älskar att sitta på golvet hela dagarna och gör det inte heller men jag försöker "hänga med" mitt barn ibland för att se om han tar ledningen eller om han vill att jag ska bestämma. Ofta hamnar vi i hans säng och läser eller brottas…

Jag tycker nog att det är rätt så kul att leka med min son, så jag har inte samma åsikt, känner jag.

Jag är lite både och. Ibland får hon lov att leka själv när jag måste göra nåt annat, typ laga mat, och ibland vill jag vara med henne och sitter bredvid och håller en sked eller nåt. Men bollar gillar vi båda. rulla fram, rumpa iväg och hämta, mamma rullar fram, hon rumpar tillbaka och hämtar… osv.

jag tyckte inte det var särskilt kul att leka med andra barn när jag själv var liten, så jag har inga som helst förväntningar på mig själv som lekmamma. däremot tycker jag det är enormt avkopplande & trivsamt att sitta med i Einars rum & betrakta honom när han leker med sina klossar & plastburkar. lite zen, så där 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *