Kategorier
barn & föräldraskap

Idioter borde inte få föröka sig 2.0

Vi gick till lekparken så ungarna skulle få springa av sig. I parken satt tre feta morsor vid en parkpänk/bord och rökte. R Ö K T E. Äckliga jävla tjocka kärringar, mitt i lekparken, mitt bland barn som lekte. Vem fan gör det egentligen?? Fuck hänsyn liksom. Fuck vara en förebild. Fuck barnens hälsa. Och […]

Vi gick till lekparken så ungarna skulle få springa av sig. I parken satt tre feta morsor vid en parkpänk/bord och rökte. R Ö K T E. Äckliga jävla tjocka kärringar, mitt i lekparken, mitt bland barn som lekte. Vem fan gör det egentligen?? Fuck hänsyn liksom. Fuck vara en förebild. Fuck barnens hälsa.

Och deras ungar? (i 3 – 6års ålder) Fula och ogenerösa. MIN!!! MIN!!! vrålade de så fort Ninja eller Vincent ville titta (dockvagn, dockor och sandlådeleksaker.) medans de armbågade sig fram.

En unge knuffade undan Ninja när hon klättrade in i sandlådan och en annan sparkade på Vincent när han försökte klättra i trappen på klätterställningen. Maken till ouppfostrade ungar har jag inte sett på länge. Och jag har aldrig träffat barn i den åldern som INTE tycker om småpluttar.

Dessutom verkade morsorna helt oengagerade i sina barns lek och samspel. De satt med ryggarna till och sket fullständigt i att deras avkommor betedde sig som en flock apor. (med varsin cigg i mungipan)

Jag skulle skämmas ihjäl om Ninja betedde sig illa. Om hon var självisk och elak.

Barn behöver vuxenstöd i sin lek. Man behöver inte röjja runt som en supermorsa med femton olika aktiviteter i bakfickan, men det skadar inte att vara lite närvarande. Sätt dig ner i sandlådan för fan! Du kan dricka ditt kaffe och skvallra med polarn ändå. Eller sätt dig åtminstone så du ser dem.  Var där och hjälp barnen vid konflikt, lär dem att dela med sig och att finna glädje i att leka tillsammans.

Uppfostra ditt barn!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

38 svar på ”Idioter borde inte få föröka sig 2.0”

De lämpade antagligen bara av ungarna i sandlådan och hoppades på att de därmed skulle vara befriade från sitt föräldraansvar ett tag. Sorgligt att somliga inte fattar att det ansvaret aldrig går att axla av sig.

Det är så irriterande med föräldrar som sitter i lekparken och skiter i att deras barn beter sig som hyenor, det har jag varit med om typ 5000 gånger. Man ska inte behöva agra dagisfröken åt 12 ungar när man går till lekparken för att deras föräldrar inte ens kan titta på dem.

Jag brukar hålla mig i bakgrunden i lekparken, jag sitter eller står avsides och ser till att Oskar beter sig schysst och att de andra barnen inte är elaka. Elaka barn finns det gott om här, jag har blivit fly förbannad på barn i 10-12-års åldern som har puttat omkull Oskar dragit hans tröja över huvudet och släpar honom i benet i sandlidan, små psykopater.

Väldigt många barn beter sig helt bedrövligt här, alla kommer från samma land och de beter sig inte alltid helt snällt mot barn som inte kommer från samma ställe som de gör. Och många av föräldrarna skiter fullkommligt i det, ibland undrar jag om det är normalt för dem att barnen slås, kastar sand i ögonen på varandra, svär och spottas, eftersom att det är så många som inte reagerar.

Men barn är väl ändå rätt ego av sig i allmänhet, jag brukar tycka att generösa barn är ovanliga.

Är helt med på idén att hålla ett öga på barnen och deras samspel, men att vara med i sandlådan när 3-6 åringar leker tycker jag borde just.. störa deras samspel.

Röka är obra nära barn, där håller jag med dig:thumbup:

nja. Jag jobbar ju med barn och möter sällan liknande skitungar. Vid tre brukar de flesta socialiserade ungar 1. ha ett intresse för småttingar 2. veta att man inte knuffas eller sparkas 3. veta att man leker tillsammans.

och ang, samspel. nej, det stör inte alls! (varför skulle det göra det?)

På förskolor så är vi ju alltid med ungarna. Man behöver finnas där för att hjälpa dem vid t.ex konflikthantering men också för att bygga ut och utveckla deras fria lek.

Och det är aldrig dåligt att leka med sina barn. Det gör de flesta för lite!

Med "intresse för småungar" menar jag att de vet att de är mindre och att man ska vara extra snäll och försiktig.

Orsaken till ungarnas beteende syntes ju mer än övertydligt hos mödrarna.

Sådana föräldrar, sådana barn.

Men det finns undantag. Jag har träffat charmiga ungar i jobbet som har världens mest ocharmiga föräldrar och ocharmiga ungar som har världens mest charmiga föräldrar.

Fula ungar? hmpf, väldigt moget sagt LD. Och tro mig, alla barn är själviska en period, så kommer även dit barn bli, ensambarn är speciellt väldigt själviska just för att de inte har någon att dela med sig av, men Ninja är fortfarande för liten för att vara självisk, men du ska få se, även hon kommer i den fasen.

Kan nog hålla med om att varken feta eller fula är politiskt korrekt av LD att framföra, däremot så är det ju hennes personliga åsikt att få göra så och det är min personliga åsikt att tycka att det kanske var en smula omoget, men hey! Vi har vår åsikt och vi har rätt till den!

Jag är en sådan där som sitter lat tillbakalutad på parkbänken och zippar kaffe med kompisen, däremot så har vi vår uppmärksamhet riktad mot ungarna, vi KAN faktiskt dricka kaffe och prata OCH ha uppsikt över ungarna samtidigt 😎

Skönt att fler än jag tycker att föräldrar idag -närmast överlag- är lata och slapphänta med sina barn, jag får alltid höra att jag är sträng, att ungarna faktiskt är barn osv… men de FÅR leka vilt och vara barn, men det finns samtidigt socialt oacceptabelt beteende och det ska de ta mig sjutton ha i ryggraden!

Ha! Låter som en väldigt träffande beskrivning på kottens kusiner. Riktiga skitungar det med! släkten är värst- eller hur var det?

Det skär i mammahjärtat när de små ungjävlarna slår vår lille prins. Säg ifrån är mitt tips. Så slipper man vara förbannad långt efteråt. keep up the good work 😉

sarah — ungarna var fula. Det är en åsikt och så vitt jag vet så finns det ingen mognadsgrad på åsikter…?

Men det är besides the point. Ja de flesta barn är egoistiska – men de flesta barn får inte löpa amok på samma sätt. Ninja kommer säkert ha sina mindre bra sidor, men som förälder är det nåt jag kommer att uppmärksamma och definitvt INTE acceptera.

Och ensambarn bli inte själviska om de får social träning samt lär sig att umgås med andra barn.

Beror säker på ciggen tror du inte det?!

Hela köret? Att det var både fula och oförskämda?

Måste ju vara så, det tråkiga är;

Att någon gång kommer säkert ditt barn uppfattas både som fult och oförskämt och fy fy fy.

Hur tror du det känns, förstår dit du vill komma men oftas är ju bara ens egna barn finast, bäst o väluppfostrade fast andra inte tycker det.

Tänk om ngn sa att din dotter var ful och odräglig.

Ninja är väl inte alls för liten för att vara ego? Jag har träffat sjuuuukt ego ettåringar och min alldeles egna ettåring kan vara ego av sådana proportioner att man nästan trillar av stolen. Och vad gör vi då? Vi förklarar att man ska dela med sig. Och det borde de föräldrarna också gjort.

Att hon kallar dem fula och feta är väl oviktigt. Hon tyckte så. So what. Det FINNS faktiskt fula barn, även om det är oviktigt vilka som är fula/snygga/fina osv, men de hade väl ful personlighet också, annars bryr man sig inte lika mkt.

Jag håller med det här inlägget helt. Man ska leka mer med sina barn, sen HUR mycket barnen vill att man involverar sig vet man gällande sitt egna barn men att vara med och se till att barnet inte stökar för mkt är ett måste. Och sitta och röka på lekplatsen är Ä C K L I G T!!!

B — om Ninja i framtiden beter sig odrägligt och elakt mot ett annat barn så kommer jag ha full förståelse för att den utsattes förälder tycker att hon är både ful och dum (även om de kommer ha fel, för hon är ett underverk)

Men vet du… alla barn ÄR inte elaka eller odrägliga. Tvärtom. Majoriteten av barn är faktiskt omtänksamma och snälla.

Lina — precis. ful eller fet, oviktigt liksom. Jag är arg och när jag är arg så är jag inte så trevlig. Jag slänger gärna förolämpningar kring mig. Och tro mig, jag kan låta MYCKET värre.

(dock aldrig till nåns face. Jag gnölar på hemma inför maken eller här i bloggen istället)

Poängen var ju liksom inte hur de såg ut utan att de helt enkelt var slapparslade oförskämda föräldrar som fostrat en flock odrägliga ungar.

JAG HATAR OUPPFOSTRADE OCH BORTSKÄMDA UNGJÄVLAR!!! Och det handlar inte om barnen är ensambarn eller inte, det handlar om hur de blivit uppfostrade och vilken typ av uppmärksamhet de fått under uppväxten.

Och jag håller med dig. Ska du röka, ja men då får du tammefan gå bort och göra det långt bort från en lekpark. Passiv rökning är lika dåligt! Speciellt när det kommer till barn.

Och ska du skaffa barn, då får du ju också ta ansvar över dom. Inta bara "sitta bredvid" utan att ha koll.

elsaviola

Varför i hela friden skulle jag börja röka?? och även om jag gjorde det, varför skulle jag röka inne på en lekpark full med barn??? You make no sense.

och nej, Ninja kommer INTE att knuffa småbarn. av 2 anledningar: 1. Hon kommer att få en ordentlig fostran 2. jag kommer inte sitta på mitt feta arsle och låta henne bete sig som hon vill :-s

Åh, vad irriterad jag blir på folk som sitter och postat så otroligt idiotiska kommentarer! Klart som fan att det är enkelt att sitta och skylla sin egen bristande föräldraroll på att "alla barn blir själviska" och "ditt barn kommer minsann också knuffa småbarnen en dag". Det säger inte lite om karaktären på dessa personers uppfostringsmetoder.

Skillnaden mellan LD (och de flesta andra vettiga föräldrar) är att de är närvarande i sina barns lek. Det innebär inte (som LD också sa, men som tydligen kan bortses från för att få irritera sig och störa sig på hennes "präktighet") att man är någon supermorsa som sitter och ska leka med eller leda leken i minsta detalj, det innebär att man har lite koll på var barnen håller på med och inte låter dem driva vind för våg bara för att de är i sällskap med andra barn. Och framförallt när barn man inte känner/yngre barn/äldre barn är närvarande!

Man har ett ansvar för sina egna ungar och orkar man inte uppfostra dem måste jag fråga varför man överhuvudtaget skaffade dem?

Jag är ensambarn, och jag fick mycket tidigt lära mig att visa respekt och hänsyn mot andra, både människor och djur. Det är helt och hållet upp till föräldrarna och hur mycket engagemang de lägger ner på sina barn. Jag har haft mina mindre trevliga perioder emellanåt, men mina föräldrar har aldrig tolererat att jag är elak mot någon.

men vet ni vad jag också stör mig på? Skitofta på öppna förskolan så säger jag till Elsa om hon stjäl ett annat barns leksak eller vägrar låta något annat barn ens komma nära det hon leker med. Då säger ofta idiotföräldrarna att "nej säg inte till henne, det är ju så dom äääääär". Jaha. Så jag ska inte berätta på ett snällt sätt för mitt barn att hon förväntas dela med sig och att folk kommer gilla henne mer om hon inte sliter leksaker ur händerna på dem? Hatar folk som ber en att inte uppfostra! Och då vill jag poängtera att jag inte SKÄLLER på henne utan helt enkelt säger något i stil med "nej elsa, nu hade melvin den leksaken, du får leka med något annat tills melvin är klar, till exempel denna" eller "ni kan ju leka med den leksaken båda två, ni kan leka tillsammans, titta nu hur bra det går". Och DET ber folk mig sluta med? Ska jag inte säga tilll om hon slår andra barn heller för dom gööööööör ju så?

oj vad en del verkar känna sig träffade av denna bloggpost 😉 och som vanligt gillar folk att missuppfatta; nu var det ju inte ungarnas beteende som var själva huvudgrejen, utan morsornas nonchalanta rökande medan snorungarna gick bärsärk på lekplatsen.

Lina, helt klart störande sånt där! Vad tror dem egentligen? Ska man helt plötsligt börja uppfostra efter att de nått en viss ålder och då förvänta sig att de kommer acceptera det? Dream on, säger jag då!

Klart som fan att man sätter grunderna redan från början! Jag uppfostrar min son på de områden jag kan. Jag inbillar mig inte att han ska förstå vuxna värderingar, utan anpassar det till hans nivå. Som ettåring kanske han inte klarar av att lyssna eller förstå en lång mening om varför just den leksaken inte går att leka med just nu för tyg och mat går inte ihop, eller långa haranger om att vi måste dela med oss av leksakerna, men det går ju absolut att få fram på ett kort och koncist vis poängen av problemet och vad lösningen är.

Att gömma sig bakom "men de är ju bara barn" eller "barn ääääär så" är bara förklädd lathet från den fostrandes sida. Det är helt enkelt enklare att inte bry sig, att skjuta problemet på framtiden. Och vips är man med i supernanny-program för att man har oregerliga skitungar.

Låter som ett typiskt exempel där barnen inte får någon positiv uppmärksamhet av föräldrarna. De enda gångerna barnen får uppmärksamhet är väl (om ens då) när de gör massa dumheter. Stackars barn!

elsaviola och övriga: Det handlar inte om hurvida någon annans barn i framtiden minnsann också kommer att vara dumma i lekparken. Skillnaden ligger i hurvida föräldern accepterar det eller inte.

Får man komma med en liten fråga???

Jag har en vän som "uppfostrar" sitt barn konstigt. När det barnet knuffade mitt hjärtegryn så att han trillade TVÅ gånger så säger hon med sin lenaste röst: "Neeeeej, lilla vän så där får du inte göööööraaaaa"

Jag ville ta ungen och stirra den stint i ögonen och säga ifrån ordentligt.

Vad 17 ska man göra? Ska man bara tita på när man ser hur en unge blir helt bortklemad?

Till saken hör att ungen inte gillar andra barn. mest för att mamman säger "Hu, nu kommer otäcka Gustav!" Hon säger så om alla barn….

Jo, tack, min unge otäck? Nej skulle inte tro det!

Tips på vad jag kan säga mottages tacksamt.

TESSAN — jo det känns onekligen att flera tog åt sig. Istället för att bli arg på mig (dont kill the messenger) kanske se över sitt egna engagemang?

LILLAN — du har nog rätt. När ett av barnen ropade på mamma så fick hon inget svar, inte ens ett ögonkast. Hon sprang fram till morsan sin och ropade (det gick inte att inte höra) men blev ignorerad om och om igen. Jag blev förbannad å hennes vägnar.

LINA — jag hade sagt emot! Vad sur jag blir på vissa vuxna! Tvärtom på vår ÖF, där säger man till barnen och tränar dem i socialt samspel. Jag säger ju precis som du! Inte vill man väl att ens ungar ska bli ursäktade med "barn gör så" när de gör dumheter!?

ICKA — men vad arg jag skulle bli! Nästa gång ungen gör nåt dumt, säg ifrån! Se ungen i ögonen och säg "Jag vill inte att du knuffar gustaf" med allvasrlig röst. Jag är aldrig tyst när andra barn gör dumheter.

Och om du kan – prata med mamman. Det är inte ok att hon lär sitt barn att andra barn är dumma osv. Jag vet inte om jag skulle vilja umgås med en sån person överhuvudtaget.

LD: jag brukar säga "Jovisst, men man får ju börja uppfostra i tid så de slutar med det någon gång." Det känns som något som är lagom trevligt att säga till "främlingar" men ändå så att de förstår vad jag tycker om saken, en gyllene medelväg eller något. Sen slutar jag ju aldrig säga till Elsa heller, fast jag ska erkänna att jag någon gång för en nanosekund tänkte tanken att om det hade varit okej för Elsa att uppföra sig hur som helst så kunde jag ju bara sitta och dricka en kopp te och ta det luuuugnt, ååååh vad skönt. Sen skärpte jag mig och tänkte på Elsa, men det är väl den känslan som slappföräldrarna följer gissar jag.

Jag håller helt med dig. När jag sitter barnvakt och jag tar med barnen för att leka i parken, blir jag bara så less på alla dessa oförskämda barn med sina otrevliga föräldrar! Jag är inte människan som säger ifrån, så jag är tyst men inombords skriker jag. Det är för fasen deras plikt att uppfostra sina barn och se till så att dem inte är elaka mot andra barn i lekparken.

Grrrrrrrrr!!! Hatar sådant. Jag är så himla feg också. Jag har en del (VÄLDIGT MÅNGA) vänner som röker också. När jag umgås med dem med mina och deras ungar, kan de ta upp en cigg lite närsom. Noll hänsyn till barnen. De bara tänder på och står och blåser. Jag vågar aldrig säga något, men jag vänder på vagnen och tar med mig Tindra en bit bort. Trots detta säger de inte "Vill du att jag ska gå någon annanstans att röka?".. Eller, varför ens fråga? GÖR DET BARA FÖR FAN! 🙁

:thumbup: Jag håller verkligen med dig! du har helt rätt! Jag har inte ens barn själv, men dom gångerna jag varit på lekparken av någon anledning har det verkligen varit så. även när jag varit i stán fikat har barn kutat omkring och kastat saker på golven, skrikit och slagits medans deras mammor sitter och snackar skit med vänninorna och bryr sig inte det minsta av vad deras barn gör. Aldrig att jag tänker bli en såndär mamma! NEVER! grymt bra blogg föresten!:-d

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *