Kategorier
barn & föräldraskap

Intressanta saker man lär sig när man blir småbarnsmorsa

Jo, för er som inte riktigt vet vad ett banan-barn är…. (ni som inte har barn antagligen, vi andra är väl förtrogna med fenomenet): Det här intressanta fenomenet uppstår ofta vid konflikt (mamma-barnkonflikter) och gärna i samband med barnvagnspromenader. Ackompanjeras av vrål och tandagnisslan. Oftast utlöses det av orden ”Nu får du sitta i vagnen”. Kan även kallas […]

Jo, för er som inte riktigt vet vad ett banan-barn är…. (ni som inte har barn antagligen, vi andra är väl förtrogna med fenomenet):

Det här intressanta fenomenet uppstår ofta vid konflikt (mamma-barnkonflikter) och gärna i samband med barnvagnspromenader. Ackompanjeras av vrål och tandagnisslan. Oftast utlöses det av orden ”Nu får du sitta i vagnen”.

Kan även kallas ”stel-som-en-pinne”-syndromet.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

18 svar på ”Intressanta saker man lär sig när man blir småbarnsmorsa”

Oh hell yes!

Draken går också bananas i denna berömda stil.

Hon kör en kombi ibland, och det är att springa med benen i luften samtidigt. :bigeyes:

Min man frågade chockat om det verkligen är möjligt att han är far till knodden i min mage.

Mmm, jo jag känner igen det där. Jag har till och med fått onda blickar efter mig när jag försökte trycka ner mitt arga banan-barn i vagnen när han var i Ninjas åler. En mamma var tvungen att tala om för dagisfröknarna vad som hade hänt. Tack och lov var dagisfröken av den gamla varianten som kände till banan-barnsyndromet och förstod vad det handlade om på riktigt. Hon sa till mig till och med att den andra mamman var lite pjoskig och självklart måste man visa att man bestämmer när man har bråttom. Har för mig att mitt banan-barn då ville hem och hämta något och det gick ju inte för sig när man kommit mer än halvvägs och dessutom har bråttom till bussen för att komma i tid till skolan (gick på gymnasiet då)…

Hahaha, PRECIS sådär gjorde min lillasyster, så okontrollerbart argt att mamma fick slänga sig efter henne för att hon inte skulle stå bakhuvudet i asfalten. Inte kul egentligen, men med hög igenkänningsfaktor, och det fick mig att le. Att minnas min numera 18-åriga syster slänga sig bakåt, böjd som en ostbåge, snorig runt näsan och högröd i ansiktet. Underbart 😉

Ärligt talat så har jag aldrig råkat ut för det med något av mina tre barn…. de är latmaskar och slåss om vem som ska åka i vagnen.

Tyvärr hasar jag runt 4-åringen i vagn när vi ska ha tempogång till öppna förskola t ex, går han tar det en timma, åker han vagn med lillbrorsan och storebror cyklar tar det 16-17 min :tired: Han är inte aaaaalls någon drömmare….

o folk undrar varför man inte går på långpromenader längre! Effektiv motion när man måste stanna var femte minut. Sen nu när vi inte använder vagn alls så blir det till o släpa/bära/putta barnet för att överhuvudtaget komma frammåt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *