Kategorier
barn & föräldraskap

Jag är inte ett dugg förvånad varför en del väljer att slå sina barn

Barnet: dricka vatten! Mamman serverar vatten. Barnet. nej, vill inte ha!Mamman tar undan vattnet. Barnet: (utbrott) dricka vatten!Mamman ställer fram vattnet på bordet. Barnet häller ut vattnet. Barnet: Dricka vatten mamma!Mamman: Du fick vatten men du hällde ut.Barnet DRICKA VATTEN!! (utbrott) Mamman ställer fram vattnet igen. Barnet: vill inte ha!Mamman tar undan vattnet. Varpå barnet […]

Barnet: dricka vatten!

Mamman serverar vatten.

Barnet. nej, vill inte ha!

Mamman tar undan vattnet.

Barnet: (utbrott) dricka vatten!

Mamman ställer fram vattnet på bordet. Barnet häller ut vattnet.

Barnet: Dricka vatten mamma!
Mamman: Du fick vatten men du hällde ut.
Barnet DRICKA VATTEN!! (utbrott)

Mamman ställer fram vattnet igen.

Barnet: vill inte ha!

Mamman tar undan vattnet. Varpå barnet får ett utbrott. Och så fortsätter det så i all oändlighet. Jag är inte ett dugg förvånad varför en del väljer att slå sina barn. Inte ett dugg faktiskt.

/vadfanvillhon?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

41 svar på ”Jag är inte ett dugg förvånad varför en del väljer att slå sina barn”

Jag gick till äldsta sonens farmor en dag när sonen var som mest pain in the ass som liten.

"Får man slå barn? Jag blir vansinnig på honom."

" Ja men inte så hårt och inte i huvudet"

Självklart var det ett skämt både från mig och farmorn men det var en sån skön kommentar att jag skrattade gott och sen glömde jag bort var det jag var arg på!

dotra är snart fem och fortfarande sjukt kryptisk, värst är det när hon sitter och pekar på något hon vill ha och man ska gissa vad det är hon menar. varje gång man gissar fel går hon bananas, vägrar man gissa får hon ett ligga-och-skrika-på-golvet-anfall. Att bara berätta vad hon vill ha? ooomöjligt!

Nemen gissa vem jag träffade idag? Eller snarare råkade på, jo dig 🙂

Du skulle ut ur hissen vid pendeln och jag skulle in med min barnvagn. Jag lovar jag skulle i vanliga fall hälsat men man kände sig ju lite blyg 🙂

Jag brukar dricka upp vattnet själv när Baby A gör sådär, antingen blir hon avis och dricker vattnet jag häller upp på nytt eller också blir hon helt paff och kommer av sig och då brukar jag fort fan hitta på nåt att göra istället för att fortsätta diskussionen, hehe:)

Hahaha, ja men visst får man en helt annan förståelse för barnmisshandlare!

Jag förstår ju VARFÖR vissa slår, men jag förstår inte ATT de gör det!

Jag har ju fått till mig ett motto som jag tycker är ganska bra att leva efter!

"Om jag visste att det hjälpte att slå mina barn, så skulle jag göra det, men jag vet ju att det inte hjälper".

/M

Oj, vad jag plötsligt minns den tiden…..fan vad förbannad man blev…..men efter typ ett år (!?) hade man lärt sig att sätta gränser redan när hon började köra sådär med en….och nu ges inget utrymme alls när hon försöker testa gränser och tålamod…..hon får helt enkelt ett val, stenhårt, och tramsar hon då så får hon skrika bäst hon vill när jag t ex tar bort vattenglaset och skiter i allting. Alternativt (när det väl fungerar, det är inte alltid) så distraherar jag bara henne med nåt roligt eller börjar busa med henne, typ kittla henne eller nåt…..nu är hon förvisso snart 4, men har trotsat sen hon var ganska exakt två, och numera är det nog inte så mycket trots som det är personlighet och humör och test till viss del….=)

Tack för en grymt häftig och provocerande blogg! Jag kunde inte låta bli att göra ett inlägg i min egen blogg inspirerat av dig. Kanske inte något du tänkt dig, men… Inget illa om din blogg. Jag gillar mycket och hatar misstycker ännu mer med mycket i den, men så ska det vara va? Den är i alla fall mer "the real life" än alla modebloggar och det gillas skarpt!

Haha! Min son är född i april 2008, och… det här var vår eftermiddag och kväll (facebookuppdate nyss):

"Det var Pelle mot resten ikväll, och vilken strid sen… Han var hungrig som fan, men på "peppelkaka", lördagsgodis och "loggi" – inte mat. No way, sa förmyndarteamet. Här äter vi mat till kvällsmat, man kan inte leva på joggi, då skiter man tegelsten till slut. Efter två timmars skrik, sparkar och vansinne insåg han att slaget var förlorat – och slevade i sig en vuxenportion böngryta med saffran och råris ackompanjerad av "hårdlock" (Judas Priest – Breakin the law)) på högsta volym. Nu sover han. Happy friday!"

Vad gäller vatten/mjölk/whatever så får han en chans – sen tar vi helt sonika bort glaset och kontrar: om du är törstig så dricker du, annars får du gå och leka istället. Om du häller ut, så får du ingen ny. Och håller det. Jag tror vi vinner på det i längden. Han får visst vara med och ta beslut, men om småsaker. Om vi viker oss och börjar serva med alternativa rätter/drycker/whatever när han tycker att det passar så får vi ett helsike så småningom. Två val, visst, under kontrollerade former… Och ja, man ska välja sina strider och inte tjafsa om allt. Men i trotsstriden bestämmer vi. Elakt va? 😉

När är Ninja född förresten? Hon är väl ungefär lika gammal som vår Pelle?

Tack för en fantastisk blogg, förresten!

heej, jag ar kollat på din blogg. den är riktigt proffsig. nu är det så här att jag undrar om du har något tips till mig, hur jag ska göra "min" blogg bättre. det skulle vara jätte kul om du delade med dig av det du kan, skriv allt jag borde göra bättre(om du vill) aa, försöker få tips från bra bloggare. vi.ses

Helt sjukt!

Som jag sa tidigare idag till karln.

"för så häpnades jag över alla plötsliga vannsinnesdåd mor småbarn, sen så fick jag en tvååring.

Nu förvånas jag att så många barn klarar sig oskadd vidare….

Typ,,,

😉

;-);-)

Behandlar du trots så? Dvs, ge efter hela tiden, fram och tillbaka med vad hon vill tills hon får ett utbrott?

Uppriktigt nyfiken. Inget uppstudsigt även om tonen kanske blev så i inlägget. 😎

catt – jag undviker konflikter och framförallt maktkamper. Men nej, hon får inte alltid som hon vill.

Jag försöker bemöta henne som jag skulle bemöta andra.

Hon har kommit i den åldern då hon förstår att hon har en egen vilja, och makt att driva igenom den.

Det handlar nog inte alls om vattnet gissar jag, utan mer att du ska sätta en gräns och säga stopp.

Hon kommer visserligen att bli förbannad för att du gör det, men ändå lättad till slut.

Det kan vara djävligt frustrerande att vara liten och till varje pris driva igenom sin vilja. 😉

Har själv 3 döttrar varav mellandottern var mkt viljestark. 😉

Det var efter ett sånt där meningsutbyte tidigt en vardagsmorgon min mamma i ren frustration tryckte ned grötskålen över huvudet på mig. Det har vi haft mycket roligt åt över åren 🙂

Min syster gjorde precis samma sak när hon var liten. Det slutade med att mamma hällde vattnet över huvudet på henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *