Kategorier
barn & föräldraskap

Jag efterlyser föräldraansvar

Ingen kan väl ha missat att en tvååring blev påkörd utanför migrationsverket? (och dog) Det har varit ett jävla tjat om idiotstackarn som körde bilen, men jag ba undrar vart fan höll päronen hus? Nu är detta en fruktansvärd tragedi och inget blir bättre av skuldbeläggning, men jag kan inte låta bli att undra vad för slags […]

Ingen kan väl ha missat att en tvååring blev påkörd utanför migrationsverket? (och dog) Det har varit ett jävla tjat om idiotstackarn som körde bilen, men jag ba undrar vart fan höll päronen hus?

Nu är detta en fruktansvärd tragedi och inget blir bättre av skuldbeläggning, men jag kan inte låta bli att undra vad för slags rikspucko låter sin lilla tvååring vara ute ensam?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

45 svar på ”Jag efterlyser föräldraansvar”

Jag undrade också det faktiskt, en 2 åring är väl inte ute själv o leker? Speciellt inte där det finns bilar och annat farligt, vilket det uppenbarligen fanns i detta fallet!

Stackars lilla flicka.

Jag undrar det samma. Det är en del som gör så här, skickar ut äldre syskon (alltså 5-6 åringar) med lillesyrran eller brorsan som är 1-2 år, dem kollar inte sina syskon, de där små barnen går omkring för sig själva, ramlar och slår sig och sen sitter de där ensama och gråter, och ingen vuxen finns så långt ögat kan nå.

Tänkte exakt samma sak när jag läste artikeln i Aftonbladet, barnet hade inte heller hunnit fylla två år, så jag förstår verkligen inte hur föräldrarna tänkte när de lät henne gå till lekplatsen själv.

Det är helt galet! Jag minns när jag bodde i Norrköping där sprang barn i åldern 1-2 år ute utan föräldrar, visst med sina syskon som kanske var 6-10 år men hur stor koll har ett barn i 6-10 års åldern?

Jag vet själv att när min 10 åring leker och har kul så tänker han inte på sin bror utan "glömmer bort" honom i allt det roliga och därför skulle jag aldrig låta honom ta ut sin bror helt själv, jag skulle inte ens låta han göra det även om han har koll.

Visst detta är tragiskt det som skett men jag tycker allt det är föräldrarnas fel, de borde ha haft koll.

inget ovanligt på komvux där jag går, där plockar morsorna med barnen till skolan och låter de sen springa fritt i skolan medans mamma sitter på lektion, har sett flera gånger de gått utomhus på gården ensamma där bilarna kör.

Jag har (som alla andra här) tänkt detsamma, menfan inte vågat säga nåt! Känns ju som om man inte får säga nåt eftersom att då kallas man rasist….

Men det är otroligt i mina öron hur någon så liten får vara ute och "leka" själv… blir ledsen!

För mig är inte detta en fråga om invandrare vs svenskar. I vårt område hade vi en jättestor renovering för ett par år sen. Byggnadsställningar precis över allt och ja hela området var en byggarbetsplats. En lite pojke runt 2 var ute själv i detta inferno av livsfarliga saker. Ingen som passade honom. Han blev trött och gick och la sig under en lastbil för att sova. En stund senare fanns inte pojken mer 🙁 En svensk mamma till en svensk pojk.

Så såna här saker handlar rent och skärt om föräldrar som inte fattar att man måste passa sina ungar. En sån lite kan inte ta ansvar för att vara ute själv punkt slut. Jag en dotter på 4 med en otrolig äventyrslust. Hon får ALDRIG vara ensam ute. Jag vet hur hon funkar och säger nej! Min stora dock var inte alls sån och kunde utan problem vara ute en stund på gården hemma själv när hon var 4. Hon stannade där man sa till henne. Man får läsa av sina ungar helt enkelt.

Men jag är övertygad om det inte finns en enda 2 åring som klarar att vara ute och leka själv själv!!!

Att jag ens tog upp saken om svenskar vs invandrare är pga av en kommentar här om att inte våga säga nåt för rädslan av att vara rasist. Men är inte rasist för att man tycker att föräldrar skall hålla koll på sina ungar. Man kan ha en släng av onödiga fördomar om man däremot tror att det bara är invandrare som är slappa med såna här saker. Tvärtom är min erfarenhet dem flesta barn jag ser som inte har nån som håller koll är svenska barn!

Va tragiskt att skriva detta! Och ännu mer tragiskt att föräldrar till flickan var invandrare. Så svenskarna har nåt att säga nu! Jag känner en svensk pojke som sprang hemifrån och drunknade i grannars brunn. Han log där i flera timmar.

LD jag håller inte med dig. Om du var borta t.ex och nåt hände ditt barn medan din man var hemma skulle du skuldbelägga honom?? Du lägger ibland omöjliga saker på föräldrar , det känns som att du vill tro att föräldrar kan hindra precis allt.

Jag undrade inte vad mamma gjorde i detta fallet, jag undrar hur föraren körde i området där det var förbud mot motortrafik. Va tragiskt att tro att det är föräldrarnas fel!

caucasiangirl – om min man släppte ut ninja ensam och nåt hände, så skulle jag inte skuldbelägga honom – jag skulle ta ihjäl honom. :thumbdown:

jag skulle nästintill ta ihjäl honom även om inget hände. Som jag sa: vilka idioter släpper ut ett litet barn helt ensam utan tillsyn? :thumbdown: Min man skulle aldrig få en sådan idé. Jag känner ingen som skulle det.

att se till att passa sina barn är inte en omöjlighet – det är en jävla skyldighet. Klarar man inte ens det så ska man fan inte skaffa barn.

så ja – det är föräldrarnas fel. De borde granskas. En tvååring behöver tillsyn. Punkt slut. :thumbdown:

Hur fan kan man som förälder släppa ut sitt barn med storasyskon som är endast några år äldre? Detta låter ju fan helt sinnessjukt!!! Vad som helst kan hända! Usch, får ont i magen.

Jag var och lekte med mina småbröder (de var då 6 och 10 och jag 12) när en gubbe kom fram till oss och frågade om vi ville komma hem till honom. Hur ska då fan en 4-6 åring kunna hjälpa sitt tvååriga syskon?

Nu bodde ju denna tjej bland byggnader för asylsökande, med massa familjer som hade samma situation som dem… men vaddå? Betyder det att ingen skulle kunna göra illa henne ändå?

fifi – och tänk på de barn som var med? Hur dåligt kommer inte de må för resten av sina liv?

Det är helt oansvarigt och vansinnigt att sätta ett sådant ansvar på ett litet barn!

Caucasiangirl : Personalen åkte in för att lasta av grejer åt en ny familj som kom. Det är fullt tillåtet.

Men som LD skriver var är föräldra ansvaret. Om barnet gått till en närliggande sjö och dränkt sig, vem skulle de ha skylt på då? Kommunen som inte satt upp staket runt sjön??

Han från migrationsverket kanske var oaktsam vem vet, men man släpper inte ut en knappt tvååring själv.

Man läser ofta såna här historier där en olycka hänt med barn, ungdomar el vuxna och ofta får någon annan skulden trots att man som förälder el att man själv kunde ha förhindrat det. Hade föräldrarna varit med ute så tror jag faktiskt inte att det hade hänt.

Här i närheten var det en ung kille som blev överkörd av tåget för att han sparkade på tåget och då tappade balansen och ramlade under tåget. Slutsats hade han inte sparakt mot tåget hade det inte hänt. Men den stakars lokföraren fick skulden av anhöriga för att han inte direkt bromsade när han såg att killen började sparka. Men faktum kvarstår, man sparkar inte mot ett tåg i rullning. El överhuvudtaget för den delen.

Men fyfan! Har en nu i sommar 2årig lillasyster.. ALDRIG att man ens tänker TANKEN att släppa ut henne själv, även med två kompisar?! Vad är det för idioter som gör så?! Herregud.

De kanske faktiskt var där. 2åringar kan ha jävla spring i benen, det vet väl du om någon. De kanske stod två meter bort och personen som körde bilen kollade ingenting och hade bråttom eftersom han/hon var sugen på kaffe eller vafan som helst. Jag upplever det varje morgon när jag ska lasta in mina ungar i bilen, det går inte att lasta in tre barn på samma gång, slutsats blir att två måste vänta utanför, och de kan kuta. Och bilar kan köra fort. Saker kan hända på en millisekund.

Det behöver inte alls vara nåt fel på föräldrarna.

Måste dock ändå förtydliga och säga att jag tycker att det är stort fel på dem om de låter ungen springa ute själv, eller om de var ute, men stod och skvallrade med grannen 50 meter bort.

elisabet – en olycka är ju en olycka! Shit happens och fort som fan ibland. Tyvärr.

Men som jag förstått det så var inte föräldrarna där alls. Och det är ju DET jag är lite grinig över. Om jag har fel så får ni skälla på mig.

Caucasiangirl: om nått hände vår dotter för att min man var oaktsam skulle jag anklaga honom ja!

och om han släppt ut henne ensam som 2 åring hade jag blivit galen även om det gått bra

Om man vet att det kör bilar på området(vilket står på flera ställen att de visste) så håller man stenkoll på ett litet barn på cykel

Det tillhör sunt förnuft

..ni förstår inte, det är självklart att det är föräldrarnas ansvar, anyway …Sen så tror jag att människor som kommer från andra länder hit tror att det är så lungt och fint och att det inte kan hända nåt barnen, så därför kanske låter de barnen att springa ute själva, jag tror så, vet inte. Jag får dumma frågor från min släkt ibland när jag ringer de, typ, det säkert att det inte finns narkomaner och mördare i sverige..de tror det verkligen. Nej jag dömmer inte föräldrarna till flickan som dog.

asså ungen va inte ens två år! ute utan tillsyn..det är katastrof, sen är det givetvis tragiskt att en olycka sker oavsett. har precis börjat ha min 4-åring ute själv, men nu bor vi bättre när vi har flyttat(bottevåning med uteplats ingen trafik), nojjig som fan är man ju ändå. Jag tolkar oxå artikeln som att flickan va ute utan vuxen tillsyn, om det nu inte va vuxna vänner hon vai lekparken med. Men man ska inte tro allt man läser, jag va inte där.

Fruktansvärt! Och jag tänkte samma sak.. Ja, när jag slutat gråta då, blödig som jag är.

Det var inte utanför migrationsverket dock, utan utanför en flyktingförläggning i Gusum (jag har bott där med barnens pappa.. Inte i fl.förläggn. då utan en bit från)

Pappan hade tydligen suttit på en balkong, men vad hjälper det om ungen får för sig att rymma eller om en bil kommer i full fart? IDIOTI!!!!!!!

Mina yngsta döttrar blir 2 i juli, jag skulle ALDRIG släppa ut dem ensamma, trots att jag har en balkong att kika ifrån. Nej fy, det är riktigt skrämmande.

Sandara: Han kanske använde bakspegeln. Men tar man en knappt två åring de är runt 80-90 cm långa. Om det är något bakom vår bil som är 90 cm högt så ser man inte det . Iallafall inte om det är precis bakom.

Därför tycker jag att det är jätteviktigt att man är nära sina små barn i områden där det finns bilar och om det nu var så vanligt att bilar körde in där så skulle jag ha stenkoll på min tvååring om det stod en bil i området.

Jag är helt säker på att om föräldrarna varit närvarande så hade det inte hänt. En del påkörningsolyckor sker då man brustit el tillfälligt missat tillsynen, det kan gå snabbt med barn, det vet jag men har man rörliga barn så får man vara ännu mer på sin vakt.

"Jag tycker även det är lite märkligt att SOS alarm inte kunde prata engelska…"

Så var det INTE. Däremot skulle sos-operatören guida de närvarande till att påbörja HLR i väntan på ambulansen. Personen operatören pratade med (på engelska) förstod inte vad operatören sa och eftersom det var bråttom att påbörja HLR så bad då operatören att få prata med någon annan istället.

Dessutom tog det ambulansen exakt 13 minuter från larmet tills de anlände till olycksplatsen, en helt ok tid med tanke på att de åkte 1½ mil. Men i tidningen hette det att det tog en halvtimma. Inte mycket fakta som stämmer.

Ja, min tanke var den samma: Vart var föräldrarna? Pappan var inte ens hemma utan han var i Norrköping på ett ärende och det är fullt normalt. Men var var mamman…inte ens 2 år fyllda och ingen som hade koll. Nej, det är inte OK!

Själv bor jag på en kanonbra gård med 3 hus som står som i ett U och där det inte finns ett bostadshus finns en stor tvättstuga. På 3 ställen kan man ta sig in och ut på gården. Min son fick inte gå ut själv förrän han skulle fylla 5 pga de bilar som ibland kör in på gården. Det kan vara folk som flyttar in, ut, har mycket att bära, serviceföretag eller bara lata människor som kör in med bilen. Jag ser nästan dagligen iaf denna ljusa tid barn som är under 3 år vara ute själva och de kommer från andra gårdar och ingen vuxen. Hur i H-V vet föräldrarna vart de tar vägen? Min son fyller 8 om 3 veckor och nu är han ute själv nästan jämt men min balkongdörr är alltid öppen så att jag kan höra honom och jag går ut ofta bara för att se att han är kvar. Han är himla duktig på att komma och säga till om han ska ringa på någon eller om han ska till en koja som ligger utanför gården. Men det är ett inlärt beteende för att jag ska ha koll på vart han tar vägen. Men dessa småungar som är ute själva…vem ser till dem?? En granne har varit ute och letat och ropat 3 ggr bara under påskhelgen efter sin 3-åriga pojke som varit borta!

Är lite irriterad eftersom jag bryr mig om alla barn! Jag har hjälpt till och leta 2 ggr för jag känner att jag inte bara kan strunta i det. Detta blev ett långt inlägg men jag blir förbannad!

En tragedi att en 2-årig flicka dog och jag hoppas att det får samhället (föräldrar) att förstår att barn behöver tillsyn.

Mystiken tätnar.

Undersökningar visar att flickan dog av trubbigt våld mot huvudet och cykeln hon ska ha cyklat på saknar dels kedja (svårt att cykla då) och var så stor så flickan skulle inte ha kunnat använda den.

Nu är inte polisen säker på att bilen ens var i närkontakt med flickan.

Är det månne ett brott scensatt till en olycka?!:-(

Det var bilförbud inne på området, sen händer olyckor, tyvärr. Hela händelsen är sorlig. Jag tycker inte det är fel på föräldrarna, de hade säkert koll så gott de kunde, ibland räcker ett ögonblick för att något ska hända.

Oj, fattade inte att föräldrarna inte var där, förhastade mig lite. Släppte de ut en 2 åring själv? Vilka jävla idioter i sådana fall.

Jag har bott i Gusum och av någon anledning så tror alla invandrare (bara dom som bor på det exakta området, konstigt nog) att dom kan gå mitt i en biltrafikerad väg, att dom kan släppa iväg ungarna överallt och att dom liksom, ja, kan göra vad dom vill. Varför vet jag inte. Som för en herrans massa år sedan så försvann två stycken ungar. Dom hittades flera veckor senare i skogen, döda såklart. Dom ska tydligen ha legat och hållt om varann tills dom dog. Vart var föräldrarna då? Det är inte som att skogen är jättestor. Eller samhället överhuvudtaget. Att leta efter ungarna är väl prio ett? Men nej, det fick polisen sköta. Och det skötte dom väl sådär. Dom hittade ju ungarna, men lite för sent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *