Kategorier
barn & föräldraskap

Jag vill också bli en ”JA!”-mamma!

Apropå att lära barnen att förstå och ta ett nej, så finns det ju fler (och mer pedagogiska) sätt att leverera ett nej på. Har man dessutom ett barn som tvärt stänger av öronen när ”nej” uttalas så får man vara lite kreativ. Prova att vara bejakande till barnets önskemål. Börja ditt nekande med att […]

Apropå att lära barnen att förstå och ta ett nej, så finns det ju fler (och mer pedagogiska) sätt att leverera ett nej på. Har man dessutom ett barn som tvärt stänger av öronen när ”nej” uttalas så får man vara lite kreativ.

Prova att vara bejakande till barnets önskemål. Börja ditt nekande med att säga ”ja” istället. Så ett ”Mamma jag vill ha godis!” kan bemötas med ett ”Ja, det skulle vara gott, vi får köpa lite på lördag!”. Det är fortfarande ett tydligt nej, men ett kärleksfullt och accepterande sådant.

Nu ska jag bara öva lite mer på det så det sätter sig i ryggmärgen!

//uppspelt över ännu ett fantastiskt verktyg i kampen mot den elaka tålamodslösa häxan som jag har inom mig.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

15 svar på ”Jag vill också bli en ”JA!”-mamma!”

lite exempel:

Ja, vad fint du eldar på vardagsrumsbordet, men vi kanske ska släcka nu innan det sprider sig till soffan

Ja, klart vi kan hälla ut soppåsen på köksgolvet, bara inte just nu älskling

Ja, så mysigt maskarna verkar ha det i lillasysters vagn, men vi kan kanske lägga dem i komposten istället

Hehe….måste också prova…..och ja, jag har tråkigt just nu och var bara tvungen att dela med mig av bilderna som dök upp i huvudet.

Ta det på ett kärleksfullt sätt 🙂

Sånt fungerar mest på småbarn, Oskar köper det inte alls. Han skulle bara vrålskrika "JAG ORKAR INTE VÄNTA TILLS PÅ LÖRDAG!! ÄÄÄÄÄÄÄÄH!!!!".

Jag tror att det är bra för större barn som förstår att lära sig att faktiskt ta ett nej, men medans dem är små så ska man passa på 😛

Håller med dig. Jag jobbar är förskollärare och det är ju så man gör i förskolan. Sen hemma är jag lite dålig på det, men jag försöker.

anna – då kan du ju svara; "jo det förstår jag. Men du vet ju att vi inte äter godis annars än på lördagar." punkt liksom. Han är gammal nog att fatta.

Annar håller jag ju med – nej är ett viktigt ord. Inte bara när det handlar om att lära barn att ta ett nej, utan även att lära dem att använda nej.

Jag brukar bara säga "nej, du får vänta till på lördag" jag tycker att han är så pass gammal att han får ta det, han reagerar likadant oavsett om man skräder på orden eller ej.

Jag håller med om matt det är viktigt att både ta ett nej och lära sig att säga nej.

Tack!

Jag är inne i en så kass mamma period just nu (det har sina anledningar)

men känner hur jag tappar greppet om min mamma roll och spec på mitt demokratiska, pedagogiska och i vanliga fall bra sätt att hantera allt.

Men nu fick jag lite kickstart här.

TACK!! :love:

Detta ska jag tänka på när min dotter blir lite äldre eller tja man kan börja prova redan nu & se om hon tycker det är mer ok & inte stänger öronen haha.

Är rätt trött på ordet "nej" själv eftersom det känns som man får använda det 300 gånger om dagen ;-P

Använde det i går kväll med M, vilken skillnad!

Framförallt i min egen attityd till hennes frågor/tjat etc

häftigt

håller med dig helt o hållet, för man säger ordet nej till ens barn får man bara höra gap o skrik. så håller med dig verkligen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *