Kategorier
barn & föräldraskap

Lattemamma?

Om jag skulle kategorisera mig själv så skulle det nog bli sunkmamma. Eller kanske bekvämmamma. Eller nåt. (nämen just ja…. jag ÄR ju en gosedjursmamma* ju) (*AnnaWahlgrensAnhängarnas namn för nära föräldrar. Menat som en förolämpning, men å andra sidan –  människor som förespråkar isolering, ignorering och ren vanvård av barn brukar jag inte lyssna alltförmycket […]

Om jag skulle kategorisera mig själv så skulle det nog bli sunkmamma. Eller kanske bekvämmamma. Eller nåt.

(nämen just ja…. jag ÄR ju en gosedjursmamma* ju)

(*AnnaWahlgrensAnhängarnas namn för nära föräldrar. Menat som en förolämpning, men å andra sidan –  människor som förespråkar isolering, ignorering och ren vanvård av barn brukar jag inte lyssna alltförmycket på.)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

15 svar på ”Lattemamma?”

Bra sagt! Jag kan verkligen inte förstå hur denna hemska människas metoder fått ett sådant enormt genombrott i nutidens uppfostran. Ringer det ingen klocka hos folk när människan enbart använt sina egna barn som försökskaniner och inte har några som helst belägg för sin påstådda forskning. Jag mår verkligen illa bara jag tänker på alla stackars barn som blir utsatta för hennes metoder.

Jag har aldrig läst en bok av Anna Wahlgren, kommer aldrig att göra det heller. Jag har dock på nära håll sett vänner försöka med "buff/puff"? metoden för att få sitt barn att sova. Maken till idioti får man leta efter. Själv har jag två, nu tonåringar, som var så olika som natt och dag. En som alltid var nöjd, vad som än hände och som inte alls ville ha så mycket närhet. En som krävde närhet som en drunknad på en livboj. Som mamma tyckte jag det var bäst att bara hänga med… 🙂

det var länge sedan detta med AP och Anna W var på tapeten nu.. jag gillade de hetsiga diskussioner som brukade förekomma ofta här hos dig.

hur någon ens kan försvara allt metodande och experimenterande är för mig fortfarande en gåta.. (läste igenom de gamla kommentarerna i det inlägget du länkat till.)

men nu till min fråga. nu när ni väntar nummer två, kan du säga att det är något du lärt dig av tiden hemma med ninja? något som du kanske kommer göra annorlunda? hur kommer oskar förlägga sin eventuella föräldraledighet, osv osv? jag undrar av ren nyfikenhet, absolut inte menat som ett påhopp.

Hej! :-d

Jag måste fråga dig om hjälp, jag bara undrar hur man gör för att göra en egen t.e.x bloglovin knapp eller kontakta mig knapp i menyn. Så man dessutom skickas rätt? Hoppas du förstår vad jag menar nu.

Kram

Ensam i mitt lilla hörn ;-). Gillar din blogg OCH tackar AW för de "metoder" som jag tyckt varit bra och som jag annamat. Vette gudarna vilken sorts mamma jag skulle varit om jag inte fått sova och få liiite ynka egentid på dessa fem år jag varit hemma. Jo, förresten då hade jag varit arg-mamma .:mad: Däremot tycker jag inte att hon verkar speciellt sympatisk person. Tillämpade "inte-säga-nej-förrän-efter-trotsen grejen på min äldsta dotter och hon är verkligen ängeln själv. /M

anonym — givetvis så är många av aw's metoder inte vanvård i sig! 🙂 SHN är ju superbra för de barn som somnar tryggt och lungt utan en skrikinvänjing eller annan stress. och standardmetoden är ju super för de som har lite svårt att få till rutiner. 🙂

Jag vurmar för AP och har gjort sedan dottern föddes för 10 år sen, och då var det verkligen i ropet med metoder, så nog stack man ut allt.

Däremot lever jag inte längre så som du skriver i ditt inlägg om AP, snarare i någon sorts formel där summan alltid blir konstant.

p+q+r+s+t+u+v+w+x+y+z=100

Det är som sagt bara jag och pappan som vet vad alla faktorer har för roll för att summan ska bli konstant, och det kan ingen "expert" veta.

Anna Wahlgren kvalar dock inte ens in bland experterna enligt mig, det är bara en kvinna med alldeles för stort utrymme i media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *