Kategorier
barn & föräldraskap

Lördagsmorgon à la Småbarnsmorsa

Jaha, klockan är halv sex. Vilken bra idé att kliva upp nu, Ninja! Inte behöver jag sova mer, massagen jag fick halva natten av dina fötter har gjort underverk för min sömn. Nämen, är det inte migrän jag kan skönja bakom vänstra ögat? Härligt! Pattarna VÄRKER efter den nattliga maratonamningen och man känner att man lever […]

Jaha, klockan är halv sex. Vilken bra idé att kliva upp nu, Ninja! Inte behöver jag sova mer, massagen jag fick halva natten av dina fötter har gjort underverk för min sömn. Nämen, är det inte migrän jag kan skönja bakom vänstra ögat? Härligt!

Pattarna VÄRKER efter den nattliga maratonamningen och man känner att man lever liksom!

[Nattamning med det entandade vampyrbarnet]

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

23 svar på ”Lördagsmorgon à la Småbarnsmorsa”

04:50 var det här! Haha jag vann!

Nej förlåt. Jag ska inte vara sån. Fan va jobbigt för dig. Nu tycker jag synd om oss alla.

Och självklart är det lämpligt för barnet (barnen) att sova igen när man har fått i sig kaffe och känner sig fit for fight.

Trodde förresten att du hade slutat med nattlig maratonamning? Eller var Ninja på sådant humör bara i natt?

NInja brukar vakna en till två gånger på natten (oftast sover hon flera timmar i sträck) och undra vart fan tutten är. Sen kan hon vara lite tuttig på morgonen innan vi kliver upp.

Men den senaste veckan har hon varit otrolig. Hon sover fram till kanske två, men sen är det turboamning fram tills vi kliver upp. Jag kan inte ens vända mig om eller ta tutten utan att hon börjar VRÅLA.

Måste vara nån fas, men fan vad jobbigt det är att inte få sova ifred.

Aaaarrgghh va jobbigt. Vad är det med 2-tiden egentligen? Dotra min sover också finfint fram till två, sen är det vända till höger, vända till vänster, vända till höger, vända till vänster, hela natten. Det är så jäkla frestande att slänga in henne i eget rum och bara stoppa allt, men samtidigt så tänker jag att jag vill ge henne tryggheten. Men pattknapparna har ju sett bättre dagar liksom.

ser inte ut att vara skönt eller mysigt för fem öre…. :-s

Vet att du tidigare har berättat att ni samsover för Ninjas skull, men jag undrar om ni testat att lägga henne i egen säng bredvid eran för att se om ni sover bättre?

Vi sover hur bra som helst nu när Aimee sover i egen säng första delen av natten och andra delen med mig och tutten 😉

Haha jag läser alltid din blogg,och gillar den skarpt men aldrig kommenterat. Men nu kan jag inte hålla mig, dom där pattarna du har ritat.. ser inte dom mer ut som någon manlig kroppsdel tycker du? ;D

Det där såg allt annat än mysigt ut. Sonen min har haft perioder vid tvåtiden han också när han var liten fram tills han var tre ungefär och jag tvingade han att sova i egen säng för att han aldrig somnade om när han la sig bredvid mig utan låg och drog mig i håret och satte fötterna i ryggen på mig. Jag vaknade ofta upp i fotänden på morgonen och hade ont i hela kroppen. Men innan det så gick det att samsova med honom för oss båda. Det hände nått där vid treårsåldern… Ammade hade jag dock slutat med när han var åtta veckor. Fråga mig inte varför, det kan jag knappt svara på själv.

hahahaha, underbar bild LD!!! älskar huggtanden! hahaha.. vrider mig :love:

ja vad ÄR det med tvåtiden egentligen?! våran son vaknar också jämt runt 02. han sover i egen säng fram till dess.. (om inte JAG har svårt att somna, för då bär jag helt sonika in honom till oss, egoistiskt och bra. hihi. ) men jag ska absolut inte klaga. jag får iaf ha pattarna i fred!

btw, kul att höra att ngn annan än jag har ont i håret ibland.. folk brukar titta konstigt på mig när jag nämner min hårvärk..

Haha, vilken fantastiskt bild! Skoj att se att någon mer sover med håret uppsatt (och kom igen när hon vill gå upp 4.30 varje morgon i 3 månader). Har de inte nån separationsfas vid 18 månader också? Bara att låsa in sig med andra ord. Eller du kanske var en av de tursamma som aldrig märkte av 10-månadersfasen?

🙂

Ooh, yes I know… mitt mantra för den tiden var "man vet aldrig vad som händer imorgon…" = imorgon kanske ungen inte vaknar förren 06.00 och har bara ammat 3 ggr under natten 😉

Rätt som det är är den tiden förbi – tro mig – man saknar den! Klen tröst, jag vet, och du har säkert hört det till leda…

Härliga bilder by the way!

*bäst att hoppa isäng… kidsen är väl uppe vid 6 imorgon…:-O *

För att mata ditt bekräftelsebehov lite..

Jag älskar din blogg och dina värderingar du delat med dig utav. Här har vi en förebildsblogg, till skillnad från de kända modebloggerskornas. :thumbup:

Du har fått dig en till trogen läsare, bevakar dig sedan ett par månader tillbaks.

(Din design är awesome as well!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *