Kategorier
barn & föräldraskap

Mobbare fostrar framtida mobbare

Halkade in på en ung tjejs blogg idag via en annan. Kommentarerna hon fick var nedslående. Hon hade postat bilder på sig själv i bikini. Ung, smal, fin. Hon fick höra att hon var pinsam, tjock, äcklig, ful osv. Det intressanta i kråksången är att kommentarerna kom från samma två småtjejer (som även är mammor till […]

Halkade in på en ung tjejs blogg idag via en annan. Kommentarerna hon fick var nedslående. Hon hade postat bilder på sig själv i bikini. Ung, smal, fin. Hon fick höra att hon var pinsam, tjock, äcklig, ful osv.

Det intressanta i kråksången är att kommentarerna kom från samma två småtjejer (som även är mammor till egna barn, tro’t eller ej.)  som i min och framförallt Anaiahs blogg kommit med så pass grova personangrepp att det krävts moderering.

Det är en sak att uppröras och uttrycka sina åsikter, men vad för slags människor uppsöker folks bloggar bara för att kränka och mobba? Att de är tjejer med så pass låg självkänsla att de måste sänka andra för att må bättre är uppenbart, men vad för slags fostran har de fått? Hur fostrar de sina egna barn? Vad för slags värderingar och beteenden överför de till sina små?

Jag blir mörkrädd och framförallt skräckslagen inför det faktum att jag nån gång måste släppa lös min unge ihop med deras.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

20 svar på ”Mobbare fostrar framtida mobbare”

Dessa tjejer har ju fått samma uppfostran som de nu kommer spegla på sina barn och kommer ge detta vidare….

Ursäkta min fördomsfullhet och "dra-alla-över-en-kam".

Men visst är det något med unga föräldrar som även blir unga morföräldrar, socialmammor som har barn som även dom går på soc etcetc…

Och så var det jag ovan ja…

Dessa tjejer har ju fått samma uppfostran som de nu kommer spegla på sina barn och kommer ge detta vidare….

Ursäkta min fördomsfullhet och "dra-alla-över-en-kam".

Men visst är det något med unga föräldrar som även blir unga morföräldrar, socialmammor som har barn som även dom går på soc etcetc…

Alltså… jag har följt diskussionenerna som har förts både här, på anaihas blogg och annorstädes under tystnad (mållös). Somliga människors uppvisar sådan intolerans och ignorans att jag undrar vart fan det ska sluta.

Men sen tycker jag faktiskt så här (och detta gäller både er/vi och dem);

Alla har rätt att vädra sina åsikter utan att bli kallade för idioter. De tycker att vi är idioter också, så då har vi ju något gemensamt. Vi tycker inte att de har fattat, men de tycker inte att vi har fattat heller. Man är lika mycket idiot själv om man är högtravande och går runt och tror att min sanning är den sanna sanningen. Man måste respektera och tolerera att andra inte har samma åsikt. Vem vet, de kanske HAR fattat allting, men de tycker ändå inte likadant? Vad ska ni göra åt det? Om ni går till personangrepp (såsom de har gjort) så är ni lika mycket idioter som dem.

Hela världen är full med människor med olika åsikter och värderingar, och så länge de inte är heeeelt åt helvete (nazister tex) så tycker jag att man ska försöka leva med det. Ingenting blir bättre av att tjafsa om att alla andra har såååå fel och därför är de dumma i huvudet. Eller oupplysta och intelligensbefriade.

Lite ödmjukhet har aldrig skadat…

elisabet — det är skrämmande! Och att de inte ser sin egen del i problemet. De är de slags föräldrar som kommer stå där sen och skylla ifrån sig.

Äh — jag är ödmjuk då tillfället kräver det.

Vissa människor ÄR dumma i huvudet. Trångsynta, fördomsfulla människor som inte klarar av att se utanför sin egen bubbla. Som tror att de vet allt och inte behöver lära sig mer.

Självklart håller jag med om att alla ska ha rätt till sin åsikt, och jag surfar ju inte in på DERAS bloggar helt oprovocerat för att tala om för dem att de är korkade eller sjuka eller gör fel osv. Där ligger ju skillnaden. Jag reagerar när JAG blir provocerad och attackerad och det tänker jag inte be om ursäkt för!

Fördelen är att tack vare dina åsikter och din uppfostran så kommer din dotter (till skillnad från deras) veta sitt värde som människa. Hon kommer ha självkänsla nog att kunna rise above deras småaktigheter.

elisabet jag var nog inte klar. 😛

"men de tycker inte att vi har fattat heller" – grejen är ju, och jag tror de flesta kan hålla med, att vi HAR fattat. Vi har själva varit unga och allvetandes. Iallafall jag. asg Jag har dessutom tänkt ungefär lika, innan jag tillslut ifrågasatte mig själv och bestämde att det var dags att utvecklas. Så jag fattar.

Deras okunskap däremot är ju tydlig. Om de har läst på så har de ju uppenbarligen inte förstått det de läst.

"de kanske HAR fattat allting, men de tycker ändå inte likadant? Vad ska ni göra åt det?"

Tja… vad ska jag göra åt det? Jag har försökt ha en vuxen diskussion. Men det funkade inte. De vill inte ha det. De bajsade på hela diskussionen och valde att cencurera och ignorera mina försök till dialog. Så det finns inte så mycket mer att göra än att låta det vara. Låta dem vara. Låta dem leva i sin ignorans och hoppas (framförallt för deras barns skull) att de växer upp och ändrar attityd.

"Ingenting blir bättre av att tjafsa" — det håller jag med om till största del även om jag faktiskt är övertygad om att man genom att få sin röst hörd kan påverka om än så lite. Kanske idioterna nu blivit så upprörda och nyfikna att de rentav plockar upp en bok?

En av mina bekanta som alltid tjaffsade om No Poo med mig bestämde sig för att prova en dag för att få chansen att motbevisa mig. Idag så erkänner hon motvilligt att jag har rätt. 😉

Sen så tjaffsar jag inte för de ska fatta… utan för att ev. andra läsare ska få sig en tankeställare.

Och för att det är KUL givetvis. 😉

Jag tror jag vet vem du menar.

Kommer aldrig förstå mig på personer som använder internet som ett lättare, mer anonymt, sätt att mobba.

Har verkligen ingen förståelse alls, det är nästan så att jag blir mållös..

Jag tycker (helt allvarligt) att sådant borde vara ett fall för soc, för det visar tydligt på att man inte är mogen nog att vara förälder och ta hand om ett barn, det är en sak att föra en hetsig diskussion eller att kanske tappa tålmodet, men regelrätt mobbing?

Jag är själv ung mamma, och jag ser ner på dom mammorna som inte har annat för sig än att kränka folk på bloggar. Dom mår så pass dåligt själv,så dom vill att alla andra ska må lika dåligt (antagligen).. Däremot så har ju alla rätt till en åsikt,´men det går alldeles för långt om dom ska klanka ner på en för ens utseende.. Sedan fattar jag inte varför man drar upp Soc här hela tiden:S Räcker väl med en psykolog! Och det är väldigt allvarligt att "anklaga" eller påstå att tjejorna inte kan ta hand om sina barn,för det kan dom säkert,men dom mår väl dåligt och har väl fastnat i ett igenbommat mönster på vägen..Om de fortsätter såhär så blir ju väl barnen likadana,och då kanske de blir på tal om soc.

elisabet du har ju rätt du å! Men jag reserverar mig rätten att få vara omogen och obstinat ibland. 😛

hannizen — Soc har såvitt jag ser bara nämnts av EN person…? Jag betvivlar inte heller på att tjejerna tar hand om sina barn. Men de är definitivt inga bra förebilder och att de saknar den mognad som behövs för att vara en ansvarsfull förälder saknas den också.

ja vad ska man säga. unga människor med väldigt negativ energi.

och tyvärr beror ju inte deras trista inställning till oliktyckare & -tänkare att de är unga & oförstående (som antytts i kommentarer i blogginlägg där de dykt upp eller inlägg de skrivit själva). att skylla deras idiotiska tyckande på deras ålder gör ju bara att tyckandet förminskas. de åsikter de visat prov på är lika förnedrande för den som utsätts oavsett hur gammal åsiktsmaskinen är.

tessan — det har du ju rätt i. Det blir lätt så att jag "ursäktar" yngre förmågor pga just deras ålder. Kanske för att jag själv trodde jag visste allt och kunde allt i den åldern och lyssnade INTE på gamla tanter i 30-års åldern.

Men nu när du tar upp det så inser jag ju att jag aldrig någonsin var elak, fördomsfull eller inskränkt på det sättet och att det precis som du säger handlar om nåt annat än åldern.

Men människor kan förändras och förändras ju oftast med tiden. Så det finns ju hopp för dessa tjejer! 😛

Lady D: ja, så klart får man inte ge upp hoppet om människans inneboende godhet & förstånd. skulle man ge upp blir man ju snart en surtant; bitter, tvär & dan. precis som småtjejerna tycker att vi är 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *