Kategorier
barn & föräldraskap

On the verge of insanity

Jag skulle sälja min själ till djävulen för en halvtimme utan ”MAMMAMMAMMAMMAMMAMMA!!!” och ”KAKA KAKA KAKA KAKA” *kläng, klätter, gnäll, vrål* Så jag stängde in mig i garderoben medans ungen var med pappa. Det går skitbra. Jag suckar av lättnad. Äntligen en lugn stund.  SJÄLVKLART öppnar karln dörren. Så ungen ser mig. Sen var det […]

Jag skulle sälja min själ till djävulen för en halvtimme utan ”MAMMAMMAMMAMMAMMAMMA!!!” och ”KAKA KAKA KAKA KAKA” *kläng, klätter, gnäll, vrål*

Så jag stängde in mig i garderoben medans ungen var med pappa. Det går skitbra. Jag suckar av lättnad. Äntligen en lugn stund. 

SJÄLVKLART öppnar karln dörren. Så ungen ser mig. Sen var det kört.

/blir fan tokig snart

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

16 svar på ”On the verge of insanity”

Äh va fan det kan säkert ha något att göra med att du varit hemma eller inte som du skriver. Läser man Kalsongmorsans blogg så har hon en son som är pappig och han har ju inte varit hemma förrän nu den senaste tiden om jag förstått det rätt.

Jag har full förståelse för att man själv vill ta hela föräldraledigheten och inte ska man behöva höra att man får skylla sig själv. För det gick ju bra tills hon såg dig igen. ;P

Jag har också gömt mig när jag känt att jag inte orkar längre eller satt på en film eller gjort något annat bara för att slippa höra tjat en liten stund. Man är ju bara människa liksom.

Känner du att du vill så unna dig något riktigt mysigt som ett bad eller nått utan barn en stund en kväll. Tänd lite ljus och bara njut. Eller passa på när hon somnat för kvällen. Det är ju också en variant.

Hej! Ville bara säga att jag tycker att du är mycket inspirerande. Jag blir glad av att läsa din blogg, det känns som att det finns hopp för mänskligheten (och mig själv, jag är inte fullt så naturlig och härlig än!). Det är väl konstigt att folk tycker att naturlighet är så provocerande?

Angelicas fråga tycker jag är [varfritt ord], alla barn klänger mer eller mindre och vissa har extra stenhårda mammaperioder och så vips pendlar det till att bli pappigt…

Mina tre killar är uppväxta med att pappa bara var hemma på helgen och fast han har jobbat på hemorten i snart 1 år så är de tvärtom väldigt pappafixerade (vilket faktiskt är skönt efter 3½ år som mestadels ensamstående gift)

Violin

Tänk att så fort man yttrar att man är trött på sitt barns klängande och gnällande så dyker det alltid upp någon jävla moraltant, som du nu och pekar med alla tio fingrar att man får skylla sig själv:mad:

Är så jävla trött på detta!!! Självklart får man lov att känna och framförallt uttrycka sin leda, sin trötthet, sin irritation, sin ilska även om det handlar om att det är ens barn som är "orsaken", och det har INGENTING att göra med att man inte älskar sitt/sina barn och att man inte vill ha dem, det är två helt skilda företeelser!!!!

den som är utan skuld (violin?) kastar första stenen.. eller hur jesus sa. (ne, är inte religiös)

det kan inte finns NÅGON mamma eller pappa som ibland är less på tjat och kläng.

som bara vill gå o gömma sig då o då.

helt naturligt att känna så.

Det vet du väl att dom utan barn… är bästa på att fostra barn:-d livet med barn är som att åka berg och dalbana.. den förälder som ibland inte vill sälja ungen/ungarna till högstbjudande ljuger… lås in dig på muggen… hoppa i badkaret…om det finns kvar… tänd ljus i mängder…släck i taket…sätt på bra musik… och imorgon så är det en annan dag…

kram

Tror att det är övergående;-). Har tre barn som är 4,2½ och 4månader. 4-åringen har preciis börjat dagis 15h/vecka och har alltså varit hemma tills nu. Pappigare ungar (ja inte lilla tuttlisan dårå) får man f-n leta efter. Pappa är väl helt enkelt roligar än mig:-) (Läs: OMG, du är roligast att va me´;-) /MiA)

Jag tyckte inte min fråga var (valfritt ord) iochmed diskussionen i tidigare inlägg ang mammaledigheten.

Jag vet att barn är mammiga i perioder och pappiga i perioder…. har själv en dotter. Visst väldigt liten men hon har pappadagar trots att jag är hemma med henne.

Hur som helst. som jag skrev vid frågan… det var inte illa menat! Ber om ursäkt om det uppfattades så…. 🙁

Skönt å höra att fler har det likadant. Jag har sagt ibland att "jag ska bara gå upp och städa lite…" fast i själva verket har jag tagit med mig laptopet och smyglagt mig i sängen under täcket och bloggat hihihi! fast efter ett tag kommer de ju alltid på mig….. suck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *