Kategorier
barn & föräldraskap

Sluta gnäll för fan – det är inte synd om dig!

Jag blir så trött på tjejer (och killar) som skaffar barn med riktiga losers och sen har mage att klaga på det. ”Han gör inte si eller så!” – ”Jag får ta hand om ALLT” – ”Han bara festar” osv. Med andra ord – han har inte förändrats sen ni fick barn? Trodde du allvarligt […]

Jag blir så trött på tjejer (och killar) som skaffar barn med riktiga losers och sen har mage att klaga på det. ”Han gör inte si eller så!””Jag får ta hand om ALLT” – ”Han bara festar” osv.

Med andra ord – han har inte förändrats sen ni fick barn? Trodde du allvarligt att han skulle göra det? Hur dum är man då? Varför skaffar man barn med någon som bevisligen inte kommer att klara av det? Man får ju liksom skylla sig själv. (stackar barn som kommer ikläm)

Jag tycker inte ett dugg synd om människor som väljer sin livssituation och sen gnäller över det.

En person i min närhet fick barn tillsammans med sin sambo, De hade det inte bra innan, de hade det jävligt dåligt faktiskt. När hon var gravid så sa hon att hon visste att hon skulle få leva som ensamstående (fast i samboförhållande) och att hon skulle få göra allt själv, men att hon trots det valt att föda barnet. (vilket givetvis är helt ok. Det är hennes kropp, hennes val) Hon var med andra ord helt införstådd med situationen.

Nu gnäller hon dagarna i ända. Non stop. Seriöst. Hon är en av de mest negativa människor jag stött på. Jag försöker vara ett stöd men ibland så har man lust att säga till na att hålla klaffen. Och det gör jag ibland.. fast inte med de orden så klart. Heh.

Hon gnäller och klagar. På att hon får sköta allt. På att hon får ta barnet hela tiden. På att hennes sambo inte älskar henne. På att de har det dåligt. På att hon är så trött. Men inget har ju förändrats sen innan, hon visste ju detta! Va fan liksom!

Dessutom så har hon ju en stor del i det hela då hon väljer att inte lämna över ansvar.Jag sa åt honom att byta blöja med så gjorde han det inte på en gång så då fick jag göra det”  — amen lämna ungen hos sin pappa och ta en promenad! Nånting! Om du inte ställer lite krav så kommer inget ändras. Man gör det man tjänar på. Karln behöver inte byta blöja eller mata ungen för han vet att du gör det.

Ingen annan än DU är ansvarig för ditt liv och din situation och bara DU kan förändra den.

Sluta städa upp hans skit och sluta plocka efter honom. ”amen jag orkar inte leva i smuts/stök.”  Sluta ta allt med barnet. ”amen då tar det så lång tid” Ok, men då har du gjort ditt val. Han kommer inte förändras så länge han inte behöver det.  ”jo du har rätt… MEN .. bla bla bla klaga klaga klaga”  säger hon men fortsätter sitt mönster.

Jag tycker inte ett dugg synd om människor som väljer sin livssituation och sen gnäller över det. Man har liksom två val då man lever ihop med en loser. Antingen accepterar man honom som han är (vilket innebär att man får ta hand om allt själv) eller så lämnar man honom.

Ingen annan än DU är ansvarig för ditt liv och din situation och bara DU kan förändra den.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

16 svar på ”Sluta gnäll för fan – det är inte synd om dig!”

Din blogg är så jävla bra, och du skriver som en författare. Herregud, är det inte dags att skriva en bok snart? 🙂

Jag fattar inte att folk inte kan älska dig, du är så himmla klok, skriver så bra, och är helt enkelt världsbäst! Din blogg är den bästa i hela blogg-världen!

ja, precis! Samma sak gäller de som väljer att skaffa barn för att de tror att det ska rädda förhållandet, och sen klagar för att det inte gjorde det. Jag känner måååånga som har gjort så, och gud så synd det är om de! Mer synd om barnen enligt mig.

Å andra sidan, vad är det som säger att män(niskor) är oföränderliga? Tycker jag då rakt inte. Man kan bättra sig om man verkligen vill. Man kan få ett bättre förhållande om man verkligen vill. Men orkar man inte ta tag i det så javisst, då håller jag med, sluta klaga.

Allt är icke svart eller vitt, det är inte alls "gör allt själv eller lämna honom".

Åh, vad jag håller med dig! Det där ser man en del av på FL inte minst. Har ingen sån i min närhet lyckligtvis men rent generellt så gnäller folk way too much. På allt och alla. Jävligt trist faktiskt!

Shit vad jag känner igen det där! Jag har nämligen också en väninna som har offerkoftan på sig. Hon klagar och suckar hela dagarna och ältar problemen för mig varje gång som hon har chansen. Hon är, eller var, en av mina bästa vänner och jag har faktiskt dragit mig undan henne de senaste månaderna på grund av hennes energivampyrism.

Somliga personer tror ju på allvar att en ring på fingret löser problemen i förhållandet eller en graviditet…

fenomena man kan förändra sig! Självklart! DET har jag inte sagt nåt om. Men som du själv säger. om man SJÄLV vill

Att tro att nån ANNAN ska förändra sig för att JAG vill det är dödfött.

(och tack alla ni som säger att jag skriver bra! Jag blir lika glad och förvånad VARJE gång! Kramar till er!!)

Det verkar vara ganska vanligt förekommande att tjejer tror att de ska förändra killen de är tillsammans med, de ser det som nåt slags obligatoriskt projekt. Men som sagt, det funkar sällan, för varje person kan ju bara förändra sig själv och sitt beteende (så länge det rör sig om vuxna människor iaf)

Ett tips borde vara till alla som funderar på att skaffa barn tillsammans är att köp en hund först och se hur det går. Lite kontroversiellt att jämföra ett barn med en hund men jag tror att man åtminstone kan misstänka vart ansvarsbördan kommer ligga om man provar med en hund först.. Eller katt också för den delen.

Rodde har faktiskt varit ett riktigt projekt, han har förbättrat sig hela tiden men det har varit två steg frammåt och ett steg bak, hela tiden 😀 Men det börjar ta sig, jag har valt att jobba på det istället för att ge upp, men å andra sidan så gnäller jag inte om det. För det är riktigt skumt att välja sin egen olycka och sedan klaga över det, som att vara först på att få välja kaka och sedan gnälla över att man fick den minsta.

Ja, det är ganska lönlöst att inbilla sig att folk ska ändra sig. En gång idiot, alltid idiot. Så galet cynisk är jag. Jag tror inte på att folk förändras. Inte genom ett trollslag i alla fall. Sådant tar tid och vem fan har lust att vänta på att nollan ska öppna skallen? Nä, jag håller med dig. Man borde inte skaffa barn men lowlifes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *