Kategorier
barn & föräldraskap

SM-guldet i dåligt föräldraskap går till mig idag, fast å andra sidan så har jag inte speciellt bra barn heller

Imorgon åker vi till Delsbo för en lång semester igen. Men kan vi inte bara göra så att nästa gång vi ska dra dit så åker Oskar och barnen i förväg? Typ tre dagar före? Så kommer jag efter? För jag känner att jag snart kommer att förvandlas till världens elakaste människa. Jag har redan […]

Imorgon åker vi till Delsbo för en lång semester igen. Men kan vi inte bara göra så att nästa gång vi ska dra dit så åker Oskar och barnen i förväg? Typ tre dagar före? Så kommer jag efter? För jag känner att jag snart kommer att förvandlas till världens elakaste människa. Jag har redan nått ”bitter-fru”-stadiet och önskar alla åt pipsvängen.

Jag har skrikit, hotat och betett mig som en galning men har ni nånsin försökt storstäda och packa med två ungar närvarande? Ja, då vet ni vad jag menar. Det är verkligen en pröving för tålamodet och jag betvivlar att ens Guds änglar är redo för uppgiften. De små demonerna, utsända av Satan själv för att plåga människorna, lyckas likt gräshoppssvärmar dra runt hela lägenheten och riva fram skit i exakt samma takt som jag städar och plockar undan. Exakt. Och om det inte vore nog så låter de ”MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA VARFÖR SVARAR DU INTE? MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA PRATA DÅ! MAMMA MAMMA MAMMA MAMMA MAMMAAAAAAAAAAAA!” i ett konstant flöde som liksom aldrig tystnar.

Och när det blir halvlek så passar de på att bajsa (tre gånger för Tamlins del och två för Ninja. Hittills.) och bråka.

Helvetet. Helvetet vore semester. Undra vad grannarna tänker om den vrålande arga mamman? Jag vet vad jag tänker iallafall.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

22 svar på ”SM-guldet i dåligt föräldraskap går till mig idag, fast å andra sidan så har jag inte speciellt bra barn heller”

Tålamod och planering 🙂 Äsch, det är väl inte hela världen om de e lite stökigt, lek me ungarna o plocka skit ikväll när de somnat.

Kan du inte skriva om livet som 2 barn familj? Är det stor skillnad mot ett barn? Vore intressant i alla fall 🙂 Ha en grym semester :love:

Åh vad jag verkligen känner igen mig! Ungarna som beter sig som vilda apor, och låter som såna också, medan man själv försöker städa, packa och organisera. Man får verkligen lust att spola ner ungarna i toaletten och gå och lägga sig igen!

Åh herregud vilken igenkänningsfaktor… Ungarna verkar ha inbyggd radar när det gäller at välja sämsta möjliga tillfälle att krångla och störa sig.

Ibland får man bara lust att låsa in dem nånstans.

Bjuder på en uppmuntrande kommentar i kaoset!

Efter jag börjat läsa din blogg, för rätt längesen nu, började jag försöka benämna barn för just barn och ytterst sällan klumpa ihop dom som "tjejer" eller "killar" och det har sannerligen gett resultat hos sonen!

Den nyblivna treåringen säger allra oftast barn istället för barnens könstillhörigheter och jag blir så stolt, så stolt eftersom nästan alla i hans omgivning alltid markerar könet!

Haha, det här behövde jag läsa!

Kände mig som en riktig skitmorsa när jag skulle laga mat förut. En unge på varsin sida om mig ståendes på varsin stol, pillandes på ALLT som fanns inom räckhåll (och utom räckhåll också kändes det som). Medan den ena grejade med kaffebryggaren höll den andra på att orsaka en smärre översvämning i diskhon, för att sedan övergå till att lägga främmande föremål i maten och att äta ur slasken, och så fort jag vände mig mot den ena höll den andre på. Och i bakgrunden en lillebror som gnällde och skrek för att jag inte satt och stirrade konstant på honom. Matlagning är jättekul..

Uj uj, hoppas det gick bra till slut! Känner igen mig fast jag bara har en liten en… 🙂 Ville mest säga att jag älskar din blogg och ofta läser men är dålig på att kommentera. Häromdagen citerade jag ur två av dina inlägg på min blogg, länkade hit o allt men kom på att jag glömt att säga till. Du hittar inlägget här http://timjanoakleja.wordpress.com/2012/03/28/om-att-hitta-konsneutrala-barnklader/ om du vill kolla.

Ha en härlig semester!

Kram Birgit

Förlåt att jag gapskrattar, men du gjorde precis min jävla skitfredag lite bättre. Alla är vi där och vänder titt som tätt. Hoppas helgen blir fantastisk, det är du värd!

Tack för att du är ärlig och gör att vi andra, som inte alltid har tålamod som räcker till, får känna oss lite mer normala. :thumbup:

Precis av den anledningen la jag ner allt utomlandsresande. jag är hellre hemma. jag pallar inte stressen kring packande och fixandet och hur man själv blir.

så där jättekul låter det ju inte men egentligen är det nog så att du ska ha medalj i gott föräldraskpap- för det krävs nog trygga och glada barn för att vara så där. trygga barn som vågar ta för sig och inte är rädda för sin morsa. :-d :thumbup:

fast för din skull skulle de nog åka lite i förväg, eller typ att oscar tar ongan och går ut så du får packa, eller vise versa. 🙂

Jag har en stor skräck för yta och jag blir betydligt mer orolig när jag möter en förälder som alltid verkar säga de rätta sakerna och göra de rätta grejerna än när jag ser någon som kanske säger till sitt lite onödigt hårt eller som tappar tålamodet. Jag tänker att vågar de visa sådant så ligger inget stort och farligt dolt under ytan.

Jag hade en diskussion om detta med en jag bodde i samma korridor som när jag pluggade som läste till psykolog. Enligt honom låg det en del i det resonemanget eftersom det visst är vanligt med en stark fasad om en familj är i kris även om det förstås även kan gå så långt att krisen spiller över och syns överallt också. Så Lady Dahmer, att du blir irriterad på dina barn är nog bara ett positivt tecken.

Nu har jag inte några barn, men din självutlämnande ärlighet är uppfriskande och jag tror att andra föräldrar mår bra av att se att de inte är ensamma om att förlora tålamodet. Dessutom uttrycker du dig så fantastiskt roligt att jag nästan vill be om ursäkt för att jag skrattade mig igenom hela inlägget.

Jorå, vet precis vad det innebär…fast mina barn brukade hinna stöka ner betydligt fortare än jag han röja så att man stressad såg det enorma jobbet växa o växa till oanade proportioner. Taskigt nog funkar ju inte avledning o filmtittning i såna lägen heller, av ngn konstig anledning…typ lagen om alltings jävlighet!

Hahaha!! "demoner utsända av satan".. Känner verkligen igen det där!! Din ärlighet i din blogg är fantastiskt upplyftande. 🙂

Jag tycker det är lite sådär varje morgon, inte bara när vi ska iväg på semester 😛

Jag kliver upp tidigt som satan eftersom jag aldrig vet hur det går att ta sig till förskolan när en väljer att lägga sig på golvet och vråla att han ska vara hemma medan den andra badar i toastolen/klättrar upp på köksbordet/river ut sopskåpet/insert evil, satanic deed of choice…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *