Kategorier
barn & föräldraskap

Tillsammans

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

52 svar på ”Tillsammans”

Grattis! Läste inlägget den 14e om att du trodde att det var minst tre dar kvar och har därför hållt mig borta med flit! Har hållt stenkoll på bebisdagsräknaren tills den stod på 0. Så spännande och så kul!

åh…nu blir jag avis för att min dotter är sju och inte längre vill ha tutte,så när bebisen kommer blir det inte mycket till samamning..:P Ser så mysigt ut:)

Är lite nyfiken på det här med mjölkproduktionen.

Dom säger ju att råmjölken är så viktig, men för vad vet jag inte… du har ju en produktion som redan kommit igång? Sonen får ju typ "rödmjölk" med en gång?

Till anonym som ojar sig över att LD ammar Ninja fortfarande;

Varför är det ett bekymmer för dig och varför är det viktigt att veta när hon ska sluta? Hur ska hon överhuvudtaget kunna svara på det, det gör väl Ninja antagligen när hon inte vill längre….

Det är inget bekymmer för mig alls det är bara så ovanligt att så stora barn fortfarande blir ammade. Jag undrade det för att jag trodde att du redan försökte få henne att sluta av någon anledning. Men jag har vänner som har svårt att få sina barn att inte vilja ha tutte längre, där är det dom och inte deras barn som bestämmer det. (Förlåt ifall jag verkade otrevlig, det var inte alls meningen)

Varmt Grattis! Följer din blogg och vi har ju väntat ungefär samtidigt nu 😉 Verkligen skoj att du fick en pojk, det är förmodligen en pojk i denna megabautamage med (nä din var faktiskt mindre!) Njut njut av dina två tuttisar! Jag hoppas att mitt ärende är klart inom 13 dagar 😀 MVH!

Till skillnad från alla som tycker att bilden är mysig så kan jag inte låta bli att tycka lite tvärtom…..eller rättare sagt så förstår jag inte behovet av att lägga ut en sån bild på bloggen?

Lider du av oproptrionellt stort bekräftelsebehov eller vad är det frågan om?

Diana

och vad lider du av då eftersom du har behovet av att skriva det du gör? lider du av oproportionellt stor bitterhet på livet? vet du inte var du ska göra av din ilska/irritation? har nån precis dumpat dig? eller har du bara oproportionellt stort värmeslag eller vad är det frågan om?

Super-härlig bild! Den värmer och påminner om hur mycket kärlek det är att vara mamma! Hejja dig!

Jag har en allmän fundering till läsare av din blogg som stör sig så hiskeligt. VARFÖR fortsätter ni läsa bloggen om ni blir så provocerade? Det är ju inte så att LD tvingar på er hennes dagliga uppdateringar. Det är en aktiv handling att kika in på bloggen, det är en aktiv handling att läsa den och det verkar ibland som utstuderad jävla elakhet att skriva spydiga/elaka/ibland kränkande kommentarer.

Gillar ni inte programmet -byt kanal!

Jag har en fråga. Har Ninjan och lillkillen ett bröst var eller byter du fram och tillbaks? Jag tänkte eftersom en nyfödd och ett större barn äter så olika mycket? Kanske är en galet korkad fråga, men men…

Åh så mysigt! 🙂 Hoppas själv kunna amma länge när jag får barn. Vet du när det är barn "slutar av sig själv" ungefär vid vilken ålder och varför? Min mamma hade problem att amma både mig och min syster och slutade långt före vi hunnit fylla 1 år. Har för mig det var mjölkstockning eller något sådant? Hoppas verkligen att jag inte får några sådana problem, för jag vill gärna amma länge för barnets skull..

Gissa om Neo är fascinerad av denna bilden:-) han vill kolla på den hela tiden o han frågar jätte-mycket, om det är samma mjölk som finns i kylskåpet som bebisen får, om mjölken rinner ut när dem inte äter, om alla barn kan äta där osv ha, ha!

anonym som ojjar sig – jag vet inte hur länge jag kommer amma Ninja. Tills jag blir less. Tills hon blir less. Ingen aning! Men just nu så funkar det bra för oss, speciellt nu när jag inte är gravid-öm i knapparna längre! :thumbup:

amanda den naturliga amningslängden är 2-4år om man låter barnet styra. Vill du amma så läs på! Det finns mycket okunskap och det är viktigt att man förbereder sig ordentligt.

frida lite både och. Ibland ammar jag bara en itaget och ibland båda samtidigt.

minns tillbaka på min egen tandemamning och myser

Vilken fin bild <3 jag har några liknande och älskar dem. Speciellt nu när jag inte ámmar länbge och förmodligen aldrig mer kommer att amma.

Jag visade också upp hehe jag tycker det är viktigt att visa upp och ta bort det fula och skämmiga i att dubbelamma och amma "stora" barn. Inte för att Ninjan är speciellt stor och inte Alvin heller förra hösten när jag ammade båda. han var ju bara drygt 2 år.

Bilden är vacker. En bild som verkligen visar mer än 1000 ord.

MEN…

Nu ska du väl egentligen inte bry dig om vad jag tycker men ja du tillåter ju kommentarer så då måste man väl få säga vad man tycker. Jag får dålig feeling av den och tycker inte alls at du bör lägga ut sådan där bilder. Får ont i magen av alla äckliga människor som finns där ute och som blir upphetsade av en sådan där bild. Tycker att de är FEL av dig att lägga ut din äldre dotter på de sättet. Små bebisar är en naturlig grej att de ammar. Men äldre barn behöver inte det utan de är vi som förälder som då väljer att låta dom fortsätta. Nej, känner mig nästan arg över bilden, även om den är vacker på andra sätt så är den även stötande och nästan lite jaa…. Du kan väl iaf vattenstämpla den på något sätt?

Tack för mig! Du har en väldigt bra blogg på så sätt att den är så rik på ärliga åsikter.

jag tror det är ganska ovanligt att man blir kåt avamning. Och ännu mer sällsynt att dessa få personer läser MIN blogg. Med andra ord så tro jag inte att jag behöver oroa mig.

och om det mot nån förmodan kommer hit nån med amningsfetish så bjuder jag på det. :thumbup:

Det skadar ju varken mig eller mina barn på nåt sätt om nån sitter i sitt privata och tänker saker om oss. 🙂

jag ammar ju dessutom Ninja offentligt så varför skulle en bild vara värre?

Förlåt men jag tycker bilden sen skitkul ut. ingenting om att det är för mkt tuttar (tuttar bra, punkt slut) utan bara att det hänger två ungar vid dom… helt naturligt, fattar jag också – men det ser ju askul ut! tur att man har två av dom i alla fall!

Kul att tandemamningen verkar fungera för dig 😉

Du kikade in i "långtidsamningtråden" på FL förut när lillebror låg i magen och då skrev jag ngt om när jag ammade min dotter o son samtidigt.. Har följt dig lite smått då o då (när man har tid) och ville mest kika in och säga grattis till en son och sen att du fick det att fungera, ser så ut på bilden iaf 😉

Har oxå ngn mysig bild.. På när storasyster kommer till bb och ser lilleman för första gången, då försvann blygheten snabbt när de fick dela tutte 😉

Jag är i full färd med att läsa i kapp din blogg som jag konstigt nog har missat! Har aldrig någonsin NÅGONSIN kommenterat i en blogg förut men nu var det dags.

Jag älskar varenda inlägg du skriver, du sätter ord på mycket jag tänker och känner. Inspirerar mig att våga och att tänka i andra banor.

Hur som helst så var den här bilden bara så fantastiskt vacker! Snälla sluta aldrig blogga haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *