Kategorier
barn & föräldraskap

Tips: Hur man stimulerar kreativitet och uppfinnesrikedom hos ungarna

Vi tog bort alla leksaker. Ungarna har haft lite svårigheter med att låta bli att kasta saker och jag kände att det var dags att bryta det dåliga beteendet. Och jävlar vad kreativiteten tog fart! De har lekt med handdukar, staplat lådor, krypit runt med filtar. De har byggt långa ”tåg” och andra konstruktioner med köksstolar […]

Vi tog bort alla leksaker. Ungarna har haft lite svårigheter med att låta bli att kasta saker och jag kände att det var dags att bryta det dåliga beteendet.

Och jävlar vad kreativiteten tog fart! De har lekt med handdukar, staplat lådor, krypit runt med filtar. De har byggt långa ”tåg” och andra konstruktioner med köksstolar och de har arrangerat bestick i långa rader.

/tummen upp

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

13 svar på ”Tips: Hur man stimulerar kreativitet och uppfinnesrikedom hos ungarna”

Låter härligt. Vad kan man inte hitta på med tex. en stooor pappkartong? Koja,bil,båt,gömställe möjligheterna är ju oändliga. Min flickas bästa leksak är nog just det, brukar bli överlycklig då vi nån gång köper hem något som ligger förpackat i just en sådan.

Saknar dina filsnuttar.

Känner igen det där. Ett tag lekte sonen med en vällinglåda hur mycket som helst, och dottern brukade leka med en måttsats (dl-mått, tsk-mått och dyl) och låtsas att de var en familj. 😀

antar att det är vincent o nöffi du pratar om?

fan vilken bra idé, för övrigt!! jag brukar packa ned typ halva uppsättningen av figges saker för att sedan ta fram dem och gömma andra halvan, etc etc. men att ta bort ALLA. nyskapande. ska prova't. ungen sover hos mormor sin ikväll så inatt ska jag pyssla!!! hihi 🙂 tack för tipset!

Jag rensade ur en massa grejer för en vecka sen och ställde ner i källaren men jag skulle gärna plocka bort mer … tyvärr känner jag mig själv så drivande ibland när det gäller att köpa leksakerna.

Dessutom skäms jag över hur ångesten och kallsvetten kommer krypandes när de har rivit runt allt i lägenheten och jag måste hålla i mig för att inte städa städa städa.

J inte så konstigt egentligen. Säg att de redan undersökt alla användningsområden för leksakerna redan (vilket kan vara ganska begränsande eftersom leksaker oftast är gjorda för att vara just det som de är, tex en docka är just en docka och ingen bil eller flygplan (fast det kan ju vara det, men oftast leks det inte det)), så de hittar på "vad händer om jag kastar den här?/hur hårt kan jag kasta iväg den här"-leken. Och tar man bort dem så hittar de nya saker som de inte har undersökt alla användningsområden till och därför inte ett dugg intressanta att kasta omkring.

/Arbetsskadad lärarstudent-nörd ;P

ps hahaha jag ska lätt sno det där, skitbra! ^^

anaiah — åh, det här är inte bara en endagsföreteelse. Nu får de leka utan leksaker ett tag. Tills beteendet glömts bort helt enkelt.

j nja… ibland så händer det att det flyger bestick, men då ryker de också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *