Kategorier
barn & föräldraskap

…tror man att föräldrarna ska frestas att ha sex med sitt barn?

Jag förstår inte vad denna pedofil/incest-hysteri kring föräldrarskapet kommer ifrån. Igår vrålades det hit och dit om hur incestuöst det var att långtidsamma (herregud ungen har mammas BRÖST i munnen!) och i andra sammanhang har jag sett folk bli helt hysteriska över att små barn är nakna tillsammans med sina förädrar. Vad kommer det ifrån? […]

Jag förstår inte vad denna pedofil/incest-hysteri kring föräldrarskapet kommer ifrån. Igår vrålades det hit och dit om hur incestuöst det var att långtidsamma (herregud ungen har mammas BRÖST i munnen!) och i andra sammanhang har jag sett folk bli helt hysteriska över att små barn är nakna tillsammans med sina förädrar. Vad kommer det ifrån? Vart är logiken? 

Tror man att föräldrarna ska frestas att ha sex med sitt barn om de råkar vara nakna tillsammans? Eller är man rädd att barnet ska bli kåt i sin förpubertala utveckling? (jag vet inte hur DE kände gentemot sina föräldrar men det finns liksom inte en chans i helvete att jag skulle tänt på farsan) Är man rädd att barnet ska få men av att ha sett morsan eller farsan näck?

Kan man inte ta ett bad med sitt barn eller ligga nakna i familjesängen utan att man ska känna skam och skuld? (herregud tänk om pappas snopp bara ramlar in i lillan!) Är inte det tänkandet det som är perverst snarare än de föräldrar som har en naturlig relation till sin kropp och till nakenheten? Vad har man själv för relation till sina barn om detta är något som oroar en?

Det är nog så att man – i sin okunskap och trångsynthet – projicerar sina egna känslor.

Min man växte upp med föräldrar som inte drog sig för att lalla runt näck. I julas så fick vi – ofrivilligt – se en bild på svärfar naken och förra julen var det en hemvideo med farfar näck. För honom är det inget konstigt alls och han har en sund inställning till sin kropp.

Jag däremot tycker det är skitkonstigt, jag skulle ju dö och bli tvungen att hugga ut mina ögon om jag såg farsan näck. Trauma för livet liksom.

Men tänk lite längre — är det för att det är fel? Eller är det för att det är min verklighet, min uppväxt, och min barndoms som präglat min relation till nakenhet och framförallt min relation till mina föräldrars nakenhet? Tilläggas bör att jag har en väldigt osund relation till min kropp.

Jag planerar att låta Ninja växa upp med att nakenhet är naturligt. Hon ska inte lära sig att dölja, skämmas, gömma. Och alla ni som vrålar pedofil hit och incest dit — rannsaka er själva.


bild: http://familynaturalists.ning.com/

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

22 svar på ”…tror man att föräldrarna ska frestas att ha sex med sitt barn?”

Bra inlägg.

Jag har aldrig sett min pappa naken och antalet gånger som jag har sett mamma helt utan kläder kan jag nog räkna på en hand. Det är hemskt. Inte konstigt att jag känner mig knasig när jag är naken – det faller sig liksom inte särskilt naturligt. Det är bara så jävla synd. Men jag försöker att känna mig bekväm … små små steg framåt.

Håller verkligen med! Hur tänker de personerna? Att vara naken tillsammans med sina barn gör ju att man, precis som du säger, får en sund relation till nakenheten. Vi gick knappast nakna jämt, men om pappa skulle bada med alla barnen, inte FAN hade han badbyxor då…! Och då är två av fyra DÖTTRAR! SNUSK! Eller inte…

Att säga att det är pedofili att amma eller att gå runt naken i hemmet efter duschen etc. är ju att göra narr av de som faktiskt har blivit utsatta för övergrepp.

"Är inte det tänkandet det som är perverst snarare än de föräldrar som har en naturlig relation till sin kropp och till nakenheten? Vad har man själv för relation till sina barn om detta är något som oroar en?"

De ar ju de ,de hela handlar om!!!perverst o skuldbesatt tankande!!!haller me dej till 100%, vi har alltid gatt nakna hemma med barnen,de var lixom inget nan tankte pa.. helt naturligt bara.(och da de ar uppvuxna i Grekland(?!) o inte i de "fritankande"Sverige")…hmm

Fan vad din blogg är bäst! Jag tycker inte likadant som dig i alla frågor, men du är klockren i det mesta. Så skönt med någon som tänker! Tack för det.

Bra skrivet!

Kan det inte vara lite så att de som skriker pedofil hit och dit är rädda för att själva bli anmälda? Även om de inte gjort något fel.

Jag kommer ihåg en bekants kille som inte vågade bada sin dotter i badkaret pga att han var så rädd för att hon skulle säga på dagis att "pappa tvättar mig mellan benen" och att fröknarna då skulle överreagera och anmäla honom.

Och jag håller med Emmy "Att säga att det är pedofili att amma eller att gå runt naken i hemmet efter duschen etc. är ju att göra narr av de som faktiskt har blivit utsatta för övergrepp."

Håller med! Här hemma duschar vi tillsammans allihop! Inte som på rutin kanske men det händer och vi tycker inte att det är något konstigt alls. Jag skäms inte för att vara naken inför mina barn just för att de ÄR min barn och min sambo ska ju inte ha mindre rätt att vara naturlig bara för att han är man och vi har tre döttrar.

När jag var liten duschade jag med både mamma och pappa plus storebror och det sågs inte som perverst på något sätt alls. Till exempel på badhuset, där är ju alla nakna och duschar ihop, varför ska det vara striktare och blygare hemma? Helt sjukt!

Det är sån hysteri bakom allt det här med pedofiler nu så folk är livrädda för att bli misstänkte, på samma sätt som folk är övernervösa över att de ska "råka" skaka sitt barn för hårt utan att veta om det. Jag har sett både mina föräldrar och mina föräldrars vänner eller släktingar nakna vid många tillfällen då vi hade bastu i hemmet när vi var små och det ofta bastades innan middagen när päronen hade besök. Jag har inte några större problem med nakenhet idag och inte heller min egen självbild. Det kan nog ligga mycket i det antagandet som du gör.

Håller med. Det är ens egna snedvridna känslor som sätter grunden för detta beteende. Jag kommer ifrån en familj där man la skam i känslor och nakenhet, gissa om jag är hämmad på många sätt. Jag kämpar verkligen för att inte föra över det på dottern. Jag och sambon kysser varann och allt, men jag skäms ibland över att hon ser, trots att hon bara är 9 månader. BLir så jävla förbannad på föräldrar som överför dessa känslor på barnen, vet de inte vad fan de orsakar!

Mer naket! 😉

Helt orelaterat,

Du har ju skrivit en hel del om hur din svärmor (även svärfar?) särbehandlar sina barn och barnbarn väldigt påtagligt. Om det verkligen är så påtagligt som du skriver (inte för att jag tror att du ljuger, men du vet att man gärna överdriver lite ibland så det blir en bättre blogg), hur kommer det sig att Oskar över huvud taget orkar ha kontakt med sina föräldrar? Om mina föräldrar hade gjort så mot mig tror jag fan att jag hade sagt upp bekantskapen. Eller gör man inte det? Suktar man fortfarande efter uppmärksamheten man inte fått? Och hur kommer ni göra om det visar sig att den här särbehandlingen kommer bli lika påtaglig mellan Ninja och Vincent när de växer till sig och börjar förstå?

hej elanor.

Oskars föräldrar har sina dåliga sidor, men är i övrigt fantastiska människor. Verkligen. Jag menar det.

Och jo ibland så orkar vi inte med dem, vi orkar inte vara hos dem längre stunder. Men man får ta det onda med det goda antar jag. Jag tycker det är viktigt med familjen, och väldigt viktigt att Ninja får det jag aldrig hade. En god relation till sin släkt.

Sen kan jag glädja dig att särbehandlingen verkar ha minskat, jag märker ingen skillnad längre. Svärmor är väldigt fin med Ninja!

(och oskar har fått en fantastisk fostran och lycklig barndom, även om de särbehandlat barnen så har de alla haft en underbar barndom!)

Har aldrig skämts för att visa mig naken inför min dotter & inte nu heller inför min son. Nu är dock min dotter på väg in i tonåren, så jag får tänka mig för ibland, iom att hon blivit känsligare, så jag brukar förvarna om jag kommer ur duschen näck.

Men, AMEN! Fasen vad bra formelerat. SPRID ORDET! :oD

Har du sett Magnus Betnér när han driver med dagiset och "poppen".. Haha! :o)

Jag har vuxit upp med en väldigt avslappnad syn på kroppen, men sen har jag gröna vågare i familjen också. Jag har sett de flesta kvinnor och män i min familj näck – inkluderat min pappa – under min uppväxt och inte har jag blivit skadad av det inte.

Jag går gärna omkring näck här hemma, fast karln brukar påpeka att jag ska klä på mig oftast, haha 🙂 Han är så känslig.

Han kommer från en väldigt pryd familj som tycker det är pinsamt om man ser dem komma ut ur badrummet med en badrock virad runt kroppen. xD Därav har han svårt att visa sig naken för lillan, han döljer automatiskt de vitala delarna. Men jag försöker få honom att slappna av, jag menar hon dör inte av att se en snopp.

jag förstår inte heller hysterin. människor är ju av naturen nakna. och alla fiser, pruttar, kissar & skiter. inget av detta är ju sexuellt (nja, iofs, en del tänder ju på kinky grejer, men ni fattar vad jag menar), & allra minst är ett par tuttar som ammar något som har med sex att göra (exempel: så länge jag ammade hade jag inte några som helst problem att lyfta fram tuttarna framför tjejpolare, morsan & farsan, svärfar, killkompisar osv, för när jag ammade var mina tuttar matbehållare & inget annat. nu skulle jag inte komma på tanken att flasha rattarna utanför familjen).

bra tankar, bra skrivet, synd bara att sådana som gillar att snedvrida saker troligtvis lyckas snedvrida även denna text till att bli pervers.

Tack för att du tog dig tid att svara! Jag antar att man inte ger upp sin familj så lättvindigt, i alla fall inte om de finns saker man kommer sakna. Jag hoppas i alla fall att din svärmor har ändrat sig för gott så att Ninja slipper uppleva nån särbehandling. Jag tycker verkligen det är fruktansvärt att göra så mot barn. (Men hon kommer ju i vilket fall alltid ha sina föräldrar som bekräftar för henne att hon är bäst i världen!) 🙂

Take it easy :-).

Jag håller med. Jag vågade visa mig naken i princip för vem som helst när jag var liten, åtminstone i familjen. De i min familj osm jag först inte ville skulle se mig naken var mina bröder… fast det är för att när jag var liten brukade aldrig hela familjen bada bastu och sånt tillsammans utan delade upp oss killar och tjejer, fast jag vågade bada med pappa.

När jag var kring 10 ville jag inte bada med pappa längre. Och då kunde jag visa mig naken för mina systrar och för mamma. Nu däremot har jag helst min nakna kropp för mig själv.

Jag är 17 år.

Fast jag har en kompis som är 17 år som brukar ha "bastukvällar" med sin familj, då hela familjen badar bastu tillsammans.

Om man själv visar att man tycker att det är fel att visa sig naken genom att dölja sin kropp, genom att aldrig visa sig naken för sina barn då sätter man kanske igång grejer i deras huvud som får de att känna att det ÄR något fel med att vara naken, att det ÄR skämmigt, att det Är något med våra kroppar som är förbjudet och hemligt, som man måste dölja.

Tycker att det är ganska viktigt vad man sänder ut för budskap till sina barn.

Jag är 18, morsan 38 och vi kutar fortfarande runt nakna om vi känner för det.

Visserligen så kutar väl inte jag spritt språngande näck när hennes relativt nya snubbe är hemma, så jag tar väl det när han jobbar. Men ändå, naket är naturligt, så inget fel med det.

jag har varit naken fis sänn jag va liten bäbis tills nu

sänn jag kåmm hemm från bb

efter det blev jag av klädd

helt naken fis

så att det käns kånstigt

med kläder på nig

menn då klä dåmm av mig

helt naken fis helt

det käns mycket bättre nu

jag har varit naken fis sänn jag va liten bäbis tills nu

sänn jag kåmm hemm från bb

efterr det blev jag av klädd

helt naken fis

så att det käns kånstigt

med kläder på mig

menn då klä dåmm av mig

helt naken fis helt

det käns mycket bättre nu

Otroligt bra inlägg, snälla lyft detta MER!! Feminism pratas det riktigt mycket överallt om men alldeles för lite om hur skamligt det är att vara naken. Det som i grund och botten är det MEST naturliga som finns och något jag är en otroligt viktig del i att respektera sig själv och andra. Gemensamma familje-omklädningsrum är något jag tycker vore fantastiskt!! TÄNK vilken naturlig syn de små får gratis genom en sån sak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *