Kategorier
barn & föräldraskap

Vem är dummast egentligen? Ungen eller föräldrarna?

Jag börjar misstänka att en hel del människor antingen har efterblivna barn eller att de gravt underskattar sina ungar. Tydligen så kan inte treåringar förstå att olika människor har olika regler. Inte heller kan de förstå att bara för att man får smaka på nåt inte innebär att man får äta obegränsade mängder av det. […]

Jag börjar misstänka att en hel del människor antingen har efterblivna barn eller att de gravt underskattar sina ungar.

Tydligen så kan inte treåringar förstå att olika människor har olika regler. Inte heller kan de förstå att bara för att man får smaka på nåt inte innebär att man får äta obegränsade mängder av det. Och tydligen så fattar de inte att det som är ok ibland inte alltid är ok.

Jag vet inte jag…. Antingen så har jag bara träffat treåriga underbarn med extra högt IQ eller så är väldigt många barn efter i utvecklingen.

Fast jag tror mest det handlar om föräldrarna.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

15 svar på ”Vem är dummast egentligen? Ungen eller föräldrarna?”

Hahahhahaha….

Det är ju klart som faaan att 3-åring fattar att det finns olika regler beroende på vart man är, om inte annat är min 3-åriga dotter ett underbarn som fattar och vet vad som gäller hos olika människor ;-P

amen vaddå..min dotter ÄR ju ett geni..klart en normal begåvad treåring förstår regler, om inte så får man säga ifrån när man är borta eller nåt. Sen om treåringen BRYR sig om regeler är ju en annan sak, envisa som små åsnor de små ungarna!

Jag tror tyvärr att det är väldigt vanligt att föräldrar underskattar sina barn.

Om man lyssnar till hur vissa föräldrar pratar med sina barn, eller inte med utan snarare till. Om barnet inte får gör en grej, förklarar de inte varför utan bara Nej, inte så! Osv.

Jag får alltid höra tvärtom, att jag begär för mycket av mina barn… men eftersom det fungerar så gör jag uppenbarligen inte det… eller?!

[diktatormamman som piskar sina barn till underkastelse] 😎

Nä, får de en vettig förklaring så fattar de… de är barn, inte missfoster….

Ha! Jag visste väl att jag var ett geni som förstod att vuxna och barn inte klarar av samma saker (speciellt i trafiken, minns jag). Eller så var det mina föräldrar som var intelligenta och faktiskt förklarade för mig. (Jag har haft en så'n tur med mina föräldrar.)

Men jag måste säga att det finns de föräldrar som ställer för höga krav på sina barn. Min mamma hade en vän som blev helt knasig av att aldrig leva upp till det föräldrarna tyckte att hon skulle klara av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *