Kategorier
barn & föräldraskap

Vem behöver väckarklocka?

Att bli skallad på näsbenet är inte ett mysigt sätt att vakna på. Ba så ni vet. Nu behöver ni inte testa.

Att bli skallad på näsbenet är inte ett mysigt sätt att vakna på.

Ba så ni vet. Nu behöver ni inte testa.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

16 svar på ”Vem behöver väckarklocka?”

Detta hör inte till inlägget men jag behöver råd. Försöker ta till mig vissa saker och har t.ex. inte rakat benen på väldigt länge, jag känner mig ganska obekväm med tanke på hur andra reagerar. Vad säger man till en person som säger att man är äcklig och ser ut som en man, vilka argument ska man ge? Vettiga argument. Jag harförsökt med att det är så här en kvinna är skapt, men det går inte hem. Tacksam för hjälp.

lee — shit jag vet inte. Jag stöter själv sällan på det i verkliga livet. oftast är det nån som kommenterar nån hårig kvinna de sett på tv och då brukar jag kontra med att flasha armhålorna och då blir det tyst.

men annars har jag nog inte gett andra argument än "varför ska jag behöva mutilera och göra om min kropp för att duga?" eller "om hår är äckligt är män äckliga då?" osv. Och givetvis det gamla vanliga "kvinnor är skapt såhär" –

jag har en ganska eh… intensiv, självsäker och aggro personlighet (fast snäll och mjuk ba så 'ru vet) så folk brukar sällan säga emot mig. Haha. Och de flesta brukar nog egentligen tycka att jag har en poäng.

Jag är ledsen att jag inte kan ge bättre råd, men jag ska fundera lite till och se om jag kommer på nåt. Det ÄR känsligt. Det tog mig två år innan jag ens vågade gå i kortärmat liksom. Benen visar jag fortfarande inte. 😐

Tack LD, jo på sommaren kommer jag raka för jag pallar inte men på vintern när man går i långbyxor så tycker jag det är skönt att inte raka. Inte lätt det där, jag är ju jag trots päls på benen och i armhålorna. Det är tack vore din blogg som jag börjar se saker och ting med nya ögon, jag har ju varit så anti förut och det har tagit låååång tid innan jag börjar fatta att det du står för är sunt. Jag har verkligen varit en padda i kommentarerna här förut, skämms för det och ber om ursäkt. Tycker du är cool och stark.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *