Kategorier
barn & föräldraskap

Vissa åsikter kan du köra upp i röven

Jag fick nån efterbliven kommentar om att nåt måste vara fel (med Ninja eller med mitt föräldraskap)  eftersom att hon ser så missnöjd ut på alla bilder. Antagligen en antydan om att hon inte mår bra. Man måste vara overkligt arrogant om man tror att man utifrån bilder tror att man kan bedöma hur ett […]

Jag fick nån efterbliven kommentar om att nåt måste vara fel (med Ninja eller med mitt föräldraskap)  eftersom att hon ser så missnöjd ut på alla bilder. Antagligen en antydan om att hon inte mår bra.

Man måste vara overkligt arrogant om man tror att man utifrån bilder tror att man kan bedöma hur ett barn mår.

Ninja mår bra. De som träffat henne i verkligheten vet vilken otroligt glad, busig, social, trotsig och härligt troll hon är.

Jag vet inte vad den här bilden antyder, antagligen nån defekt i hjärnan orsakad av mitt intresse för genus och dotterns brist på klänningar. Eller kanske är det mololurvarna hon använt under sin uppväxt som gjort skada.

Det är svårt att  få Ninja att spexa på kort. Så fort kameran åker fram så blir hon dödsallvarlig och poserar som om det gällde livet.  ”Ta kort!” säger hon och tittar allvarligt in i kameran.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

30 svar på ”Vissa åsikter kan du köra upp i röven”

Man brukar ju säga att "en bild säger mer än tusen ord" men inte alltid. Jag är allergisk mot när människor dömer ens föräldraskap (eller lämplighet som förälder) utefter en liten liten bit ur vårt liv. De har inte hela bilden och har man inte hela bilden ska man vara försiktig med att uttala sig.

Jag smällde till min 17-månaders dotter igår. Rätt ordentligt. Hon blev rätt chockad.

Om man bara läser det så låter jag ju som en katastrofal mamma. Om jag lägger till att vi var på uppvaktning och det inte var barnsäkert och hon dök ner med handen rakt i en lyckta med levande ljus? Visst jag borde kanske inte slagit undan hennes hand så hårt, men jag hade lillebror på magen (smidig som en höggravid kvinna i 11:e månaden) och var varken smidig eller hade förmågan att göra andra än instinktiva bedömningar. Hon började inte brinna, och hon brände sig inte på stearinen.

Jaja, veckan avslutas med en novell 😉 Sorry.

jag förstår verkligen att du tar illa upp av en sån kommentar. verkligen. det var ett riktigt lågvattenmärke.. det är lätt att sitta framför en skärm och vräka ur sig diverse skit, liksom! usch.

jag tror att dina barn mår toppenbra. de har ju en av sveriges klokaste kvinnor som mamma, hur kan det INTE bli bra?!

:love:

Jag läste precis kommentaren du fick, och jag satte nästan kaffet i halsen. Om det vore så då skulle man kunna dra slutsatsen att min son är gravt efterbliven för han gör fula miner och har allmänt konstiga poser på typ 90 procent av alla bilder som vi har på honom.

Sen är man knappast bortskämd för att man inte vill att ens barn ska se ut som en efterbliven rosa våptårta eller ett grå-grönt combatsoldat slagsmålsmonster. Könsnormativ uppfostran är för människor som inte besitter förmågan att tänka själva.

Men shit vilken kommentar, farmor har nog inte fått sig nått på länge. Det går väl inte avgöra hur ett barn mår på några kort, min dotter ser för det mesta missnöjd eller grav alvarlig ut på kort. Att få henne le på kort är jätte svårt men inte fan mår hon dåligt för det, hon ler hur mycket som helst så länge kameran är undanstoppad.

För den delen så tycker jag inte alls Ninja ser missnöjd ut på alla kort, hon ser ut som ett glatt och välmående barn.

Tycker alltid Ninja ser helgo ut på alla bilder! Självklart fattar alla med minst en häst hemma att man inte kan avgöra om ett barn är välmående urifrån ett fåtal bilder (om det inte hade handlat om ett grovt utmärglat, misshandlat barn etc)

Det detta handlar om är givetvis att denna personens bild av en välmående flicka är en smilande liten tös med huvudet på sned, som hon innan ettårsåldern lärt sig är att vara söt. Självklart är inte det ett tecken på välmående. Idiotiskt.

Vet inte, hon är ju inte världens sötaste kanske.

Inte så man stannar upp och tänker, oj vilken söt unge!

Men det kan ju knappast bero på uppfostran eller på hur hon mår pågrund av minspel.

Hon ser ut så bara och alla kan vi ju inte vara vackra och söta.

En del är bara lagom, en del är bara vanliga och en del är liksom bara …hmm ja!!

Men själv tycker man ju att sina barn är underbarast i världen, så det kvitta ju fan vad andra tycker!!

Eller hur?

Så Ninja är nog som alla andra barn, alldeles alldeles underbar och orginell på sitt vis!!

Farmor låter som en jävla snobb som inte lägger värde i annat än pengar. Att värdera egenskaper och personlighet låter inte som hennes melodi, utan där är det cash is king som gäller skulle jag tro? Åtminstone om man ska utgå ifrån resonemanget i kommentaren. Skulle vara intressant att se och höra hur hennes barnbarns föräldrar resonerar när inte hon är med. För mig låter det lite som att hon försöker köpa kärlek, men det kan också vara en lite FÖR förhastad slutsats, så där reserverar jag mig lite. Men det är intrycket jag fått rent spontant i alla fall.

För övrigt förstår jag inte vitsen med att sitta och hoppa på andras barn bara för att man inte håller med om mamma/pappas åsikter? Ramlade vettet ur när löständerna sattes in eller vad är det frågan om?!

Jag reagerade också på kommentaren. Men uppenbarligen har personen inte följt din blogg för jag har sett bilder på en glad Ninja 🙂 Sedan så är en bild runt 1 sekund av en hel dag. Den säger inte så jättemycket egentligen. Finns folk som avskyr att vara med på foton så de ser sura ut, men det visar ju inte hur de är annars 🙂

Men vad trött jag blir på komentaren ovan från anonym. Fattar du inte att om ninja hade långt hår i tofsar, något typiskt sött på sig och LD valde ut enbart lyckade bilder på henne att lägga ut på bloggen så hade du tyckt att ååå, va söt hon är. Det är ju precis det som vi genusmedvetna föräldrar vill låta våra döttrar slippa.

Jag har också lagt märke till att hon nästan aldrig ler på bilder, och har nog varit i samma tankebana som personen som lämnade kommentaren, men nu när du "förklarar" dig så förstår jag vad du menar. Min dotter gör likadant, dock ska det alltid grimaseras eller tokflinas.

Jag tycker Ninja är absolut supersöt!!

Jättevackra stora ögon, och det hade jag även tänkt om hon varit kille (vilket jag trodde i början och säkerligen också tänkte)

Och jag håller med kommentaren om att hade Ninja haft rosa tofsar och tyllklänning hade du fått tusen kommentarer att hon är sååå söt!

Jag försöker att uppfostra min dotter som du, men just nu har vi inte den ekonomiska förutsättningen (socbidrag) att köpa exakt det jag vill till henne = vi får kläder av snälla anhöriga = rosa kläder.

En moster kom med ett paket "Jag vet att du inte vill ha puttenuttkläder så jag köpte inte det"

Öppnar förväntansfullt paketet Ska hon få nåt annat än rosa! 🙂

I paketet ligger en rosa-lila randig tunika med tillhörande jeans med rosa-lila muddar……..

Okej…..?

Men när jag skaffar jobb ska gumman ha på sig det JAG vill inte det alla andra förväntar sig…..

Vilken idiotisk kommentar! Ninja är jättefin på bilderna och mer än så kan jag inte säga för jag känner henne inte så klart…

Fan vad folk kan vara ointelligenta och rent ut sagt dumma i huvudet!

Ps. Anonym, ta och lägg ner skiten, sitta och kommentera om ungen är söt eller inte! Är du efterbliven? Sorry LD att jag är aggressiv men jag blir fan sur över sådana kommentarer som "anonym" lämnat här ovan.

Hon e skitsöt o tuff på sina bilder om man nu ska kommentera ett barns utseende…

Läs ironin idiot först och främst.

Vad spelar det för roll om hon är söt eller inte.

Som om det vore det viktiga, det var mer så jag menade.

Jag känner inte Ninja så varför ska jag ens yttra mig om hon är söt eller inte!

Finns väl inte ens fula barn!!

Alla barn är unika och underbara speciellt ditt barn om den så saknar en tå.

Skelar med ena ögat, dumboöron.

Så Lexi..lägg ner skiten själv!!

Så jag menade inte att hon var ful, skulle aldrig ens understå mig att kalla något barn för fult!!

Finns inga, men jag kanske inte var tydlig!!

personen ifråga kanske hade en pmsig dag… vem vet..

Jag tycker inte barnet ser särskilt olyckligt ut på bilderna du lagt upp så jag förstår inte vad personen i fråga talar om. Jag har en vän som det endast finns ett par enstaka bilder på från småbarnstiden då han ler. han ser ut som ett sånt där miserabelt barn man ser i trailers för olika välgörenhetsorganisationer. vissa personer har helt enkelt ingen lust att smila in i kameran, det gäller förstås småttingar med =)

Men nu förstår jag inte riktigt, Om du inte gillar bemötandet flickor får när dom har rosa kläder, varför klär du då din son i rosa? Du får ju jättemånga kommentarer om hur pluttigullinussisöt han är i sin rosa mössa t.ex.

mickis bra fråga!

en pojke i söta kläder uppfattas och bemöts inte på samma sätt som en flicka i söta kläder! Nu är Korven bara en bebis dock och ALLA bebisar får ju höra hur TÖÖÖTA de är och det äringet jag har problem med egentligen.

Men när han blir äldre så kommer han – pga sitt kön – ha helt andra förväntningar på sig och då kommer han också uppfattas annorlunda i rosa kläder.

Dessutom har det med kompensatorisk fostran att göra; Han kommer få så mycket uppmärksamhet för sitt kön ändå. Få -som kille – höra hur tuff och cool han är. Jag balanserar upp det med lite pluttenutt.

Ninjan är skittuff tycker jag! Att hon ser ut som hon ätit citron ibland spelar väl ingen roll, det säger ingenting om hur hon mår. Min kompis dotter är precis likadan. Så fort kameran åker fram så åker mungiporna ner och hon leker arga-leken haha! Man får vara lite finurlig med henne, passa på att fota när hon är upptagen med annat liksom. 😉

Hade jag fått en sån kommentar om mitt barn, som du fick av "farmor" då hade jag blivit skogstokig!

Hoppas du får en bra dag!

Läs ironin anonym? Idiot kan du vara själv som skriver onödiga kommentarer som "Vet inte, hon är ju inte världens sötaste kanske."

Skriv det du menar då nästa gång.

Jag begriper ingenting-jag gillar Ninjas ansikte-hon har karaktär. Den tjejen skulle jag inte sätta mig på.

Jag såg gravallvarlig ut på bilderna från min tidiga barndom för att senare i livet utvecklas till en riktig linslus. SÅ stå på dig Ninja-du verkar vara en awesome tjej.

"Jag har en vän som det endast finns ett par enstaka bilder på från småbarnstiden då han ler. han ser ut som ett sånt där miserabelt barn man ser i trailers för olika välgörenhetsorganisationer." -Anna

Åh gud, nu fick jag magknip! :-d:thumbup:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *