Kategorier
Genusmedvetet Föräldraskap

Pojkar som hatar flickor

Barnen är så jävla stora nu och oron blir ju knappast mindre. Nu oroar jag mig för sånt som verkade så avlägset när de var små och skyddade från omvärlden.
 
Nu kommer N hem och berättar att en kille kallat en kompis för ”äcklig hora” vilket fick mig att, med stora handgester och hög arg röst, hålla nåt slags föredrag på en halvtimme för två storögda barn vid matbordet om vad horor är (våra systrar,
kvinnor som gör vad de kan för att leva och kvinnor som vi ska skydda och ta hand om) och varför killar säger så till andra (pga kvinnohat och föreställningen att ”tjejer inte får sexa” vilket är fel för man får sexa hur mycket eller lite man vill
och för att de är DUMMA I HELA JÄVLA HUVUDET) och att det värsta som finns är killar som hatar horor och killar som köper horor (ja jag berättade vad de gör) och jag kan ha skrikit nåt om torskar vilket barnen tyckte var jätteroligt men fan alltså
att det här aldrig förändras? 
 
(Obs innan ni utnämner mig till extra problematisk så vill jag tillägga att jag använder ”kvinnor i prostitution” inte horor generellt, men nu var det ordet i sig jag ville prata om, vad det syftar på osv) 
 
Och killar som kallar kompisar för äckliga horor, som slåss och förstör sånt som barnen pysslat, som kränker och skrämmer och skolor som inte vidtar några åtgärder annat än ”kränkningsrapport”. 
 
Kan vi prata om kränkningsrapporter? Vad ska de leda till tänks det? Socanmälan? Polisanmälan? Vad? 
 
Och det finns ju massa fler jävla pojkbarn som kommer terrorisera flickorna i skolan. När kommer N bli indragen på toan och tafsad på? När kommer N kallas hora? När kommer N skaffa pojkvän som behandlar henne oschysst (snälla gud säg att hon är lesbisk)
och kommer hon finna sig i det? Eller kommer hon veta sitt värde? Och om hon inte gör det, hur hjälper jag henne att ta beslut utan att skamma? Och hur hjälper jag T att våga säga ifrån när kompisarna kränker? Hur pratar man ens med tonåringar om
sånt? 
 
Jag har väl famlat i mörkret generellt hela tiden i mitt föräldraskap men detta är verkligen djupa vatten som jag inte har nån aning om huvudtaget hur man går till väga. 
 
 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Pojkar som hatar flickor”

Vi har också problem med kränkningar på vårt barns skola, och vår linje är att vi polisanmäler ALLT.
Efter första kränkningen (någon bröt avsiktligt sönder barnets glasögon) stämde vi träff med lärare, rektor och det såkallade trygghetsteamet och förklarade att vi anser mobbing vara ett nonsensord. ALL mobbing utgörs av brottsliga handlingar: olaga hot, ofredande, misshandel, förtal, förolämpning, skadegörelse, stöld. Samtliga dessa återfinns i brottsbalken och vi ser ingen anledning att acceptera att brottslig verksamhet fortgår på skolan bara för att någon kommit på att dölja det med ett annat ord. Vi är medvetna om att anmälningarna läggs ner men tycker det är viktigt att dokumentera vad som försiggår och markera mot en slapp skolledning.
Skitjobbiga päron? Fuckin’ A. Vi har bara börjat.

Du påstår väl ändå inte att det inte förekommer våld och förtryck i lesbiska relationer? Jävla pojkbarn – du har ju några själv. Vad gör du om de agerar fel? Eller påstår du att dina aldrig kommer att göra det?

Så sjukt.. att skolan inte gör något? Barnen måste ju få hjälp! Att han pratar så kommer ju någonstans ifrån och det är SÅ synd om honom men helt oacceptabelt att han kan agera så, utan påföljder.
LD och läsare, hjälp. Hur kan jag förklara för min man att det är skillnad för en man att göra saker mot en kvinna jämfört vad det är att som kvinna göra mot en man (funkar också som vuxen vs barn). Att man som kvinna vet att man aldrig kan ”vinna” för vi har inte musklerna att bryta ner, våldta eller mörda. Jag försökte förklara för min man att det är aggressivt för en man att hålla fast en kvinna, och det kan aldrig bli samma känsla om hot mot en man om en kvinna skulle göra så. Han fattar inte utan tycker mer ”tand för tand” och jag undrar om du vet någon text eller liknande jag kan ge honom eftersom han inte lyssnar.

Så sjukt.. att skolan inte gör något? Barnen måste ju få hjälp! Att han pratar så kommer ju någonstans ifrån och det är SÅ synd om honom men helt oacceptabelt att han kan agera så, utan påföljder.
LD och läsare, hjälp. Hur kan jag förklara för min man att det är skillnad för en man att göra saker mot en kvinna jämfört vad det är att som kvinna göra mot en man (funkar också som vuxen vs barn). Att man som kvinna vet att man aldrig kan ”vinna” för vi har inte musklerna att bryta ner, våldta eller mörda. Jag försökte förklara för min man att det är aggressivt för en man att hålla fast en kvinna, och det kan aldrig bli samma känsla om hot mot en man om en kvinna skulle göra så. Han fattar inte utan tycker mer ”tand för tand” och jag undrar om du vet någon text eller liknande jag kan ge honom eftersom han inte lyssnar.

Är det bättre alltså att hon riskerar att utsättas för våld i ett lesbiskt förhållande än ett hetero förhållande? För det är väl så du menar då du hoppas hon blir lesbisk? Eller? Man behov ju inte läsa så noggrant, det räcker att man antar att man vet vad som står. Det sade du ju själv till en kommentar här om dagen. Vad gör du när dina pojkar gör fel?

Det är blir lite väl heteronormativt att relativisterna våld i nära relation när det gäller homosexuella. Det är inte mindre vanligt förekommande i homosexuella relationer, och våld tar sig många uttryck som inte bara är fysiska.
Våld i nära relation är ett reellt problem för vem som än befinner sig i det, oavsett statistisk risk alltså. Men visst, jag hade för all del haft viss oro om jag fått en dotter för vad hon skulle kunna utsättas för av män. Hade i och för sig haft lika mycket oro för vad en son skulle kunna utsättas för av män, med tanke på allt fysiskt våld.

Tycker Anonym här ovan gör helt rätt som polisanmäler allt, det skulle jag också göra! Om någon hotat eller varit våldsam mot mitt barn eller hens vänner, aldrig att jag skulle acceptera det. Stackars mitt barn för jag kommer nog vara en riktigt jobbig morsa som typ kastar ägg på de andra föräldrarnas bil/hus om de inte uppfostrar sin jävla unge….och typ stalkar dem tills de tröttnar och flyttar från bygden.

Svar till anonym
För att fatta att det måste man ha en maktanalys och vara medveten om vilka maktstrukturer som vi lever i, att vi lever i ett samhälle där män förtrycker kvinnor och inte tvärtom. Samma sak med ”omvänd rasism”, som om det ens kan existera i ett samhälle där svarta blir förtryckta av vita osv. 🙂 tror jag är på rätt spår iaf ..

Håller med om att det är en sjuk situation, och du borde faktiskt polisanmäla! Tycker det var en bra idé.
Angående lesbiska relationer så finns studier som visar att de inte är mer jämställda än hetero, och att våld också förekommer där i lika stor utsträckning. Håller med om att teorin om att kvinnor är mer omhändertagande och omtänksamma (pga uppfostran) inte indikerar att det stämmer, men research doesn’t lie. Dessutom finns det forskning som tyder på att homo relationer "leker hetero" så att säga i stor utsträckning, för att det är så samhället är uppbyggt och det är så de är uppväxta, även om de inte vill eller är medvetna om det.
Så det var nog bara klumpigt uttryckt av dig att hon är i mindre risk för våld i en lesbisk relation, för det stämmer inte.

Hur mkt av det våldet leder till sjukhusbesök eller död? Att bara prata om att det är mer våld i samkönade relationer tar ju ingen hänsyn till konsekvenserna av det. Jag förnekar inte att samkönade relationer innehåller våld men att undvika relationer män besparar mkt förtryck och utsatthet.

Lotta
Ditt resonemang faller på logik. Visst förekommer det våld i lesbiska relationer, men att påstå att risken att bli misshandlad av en kvinna är lika stor som att bli misshandlad av en Man är absurt. Eller menar du att sexuell läggning är något som gör en kvinna mer eller mindre våldsbenägen?
LD
"Politisk lesbisk" har ingenting med sexuell läggning att göra, det tycker jag att vi klargör en gång för alla. Det är dessutom ett HÖGST MANSTILLVÄNT koncept. Jag är lesbisk, jag älskar kvinnor. Jag har inget sexuellt eller romantiskt intresse av män, har aldrig haft. Att vara "politiskt lesbisk" handlar i grund och botten om att man gjort ett medvetet val att leva helt kvinnoseparatistiskt eller valt bort kärleksrelationer med män. Detta förstår jag fullt ut, inget fel i det. Jag hade antagligen själv valt att leva så om jag var heterosexuell. Men att höja upp de här relationerna som nån form av föredöme för hur "bra" samkönade relationer ser ut tycker jag personligen är rätt sjukt. Detsamma gäller att kalla det här för lesbiska relationer öht, du hjälper till att föda de fördomar jag möter varje dag genom att göra det.
Att min sexualitet är ett val t.ex…
Politiskt lesbiska älskar och lever med andra kvinnor, på riktigt. Älskar på riktigt. Men på samma sätt som jag älskar mina väninnor. Likställ inte dettq med min relation med min flickvän tack, eller min kärlek till henne. Det är att förminska den.

Ville bara säga att en kan göra en socanmälan som privatperson också. En kan vara helt anonym, och det enda som händer är att det upprättas en orosanmälan och att soc tittar till familjen. Om allt är som det ska så händer inget mer. Men utifrån det du beskriver så tänker jag att detta är ett barn som troligen på ett eller annat sätt har det oroligt hemma. Jag var själv ett barn som växte upp i en rörig familj där jag hade önskat att någon hade sett, att det inte krävs att en misshandlas eller går utan mat och kläder för att någon utifrån ska agera. Socialtjänsten är ju inte svart/vit heller, att det handlar om att ta barnen ifrån föräldrarna. Det finns massa insatser såsom stödfamilj, stödsamtal för föräldrarna o.s.v. som möjliggör att ungen kan få lite mer ro. Jag förstår om folk drar sig för att göra en polisanmälan med allt vad det innebär, men en socanmälan kräver inget mer än ett samtal, sen tar dom det därifrån och du behöver inte göra mer.

Reaktion på diskussion ovan: Att vara lesbiskt på riktigt och att "välja" att vara det av politiska skäl är verkligen två helt skilda saker. Man kan inte ens välja att vara lesbisk, antingen är man det eller så är man inte det. (Men man kan välja att låtsas vara det).
Det är som att jag som är vit skulle måla mig med svart färg och säga nu är jag svart. Nu får jag också säga det där ordet, hävda att jag är diskriminerad och få tolkningsföreträde. För jag är ju svart. Eh, nej, jag låtsas vara svart och det är för sjutton inte samma sak, precis som det inte är samma sak att vara lesbisk som det är att hävda att man är lesbisk för att man är trött på män (men inte blir kär i kvinnor).

Jag tror vår sexualitet är en social konstruktion till stor del där många fållas in i heterossexualitet. Att jämföra med hudfärg funkar inte då eftersom att hudfärg är en materiell verklighet.

LD
Vad du "tror" är irrelevant. Vetenskaplig konsensus är att sexualitet är genetiskt predispositionerad och alltså medfödd. Precis som hudfärg.
Det du säger är helt galet, du pratar i bästa conversion therapy-anda och det skrämmer mig. Så många människor som blivit torterade, utfrysta, mördade och tagit sina egna liv pga den osanningen…..
Jag kan inte "bli" mer eller "mindre" lesbisk, jag ÄR lesbisk.
Anser du att jag var heterosexuell när jag levde med män? Jag gjorde ju det när jag var yngre, en konsekvens av samhälleligt förtryck där det resonemang du för i allra högsta grad ingår.
Jag tycker det är sinnessjukt att man väljer att föra resonemang som skadar en hel grupp, en grupp som är förtryckt; till förmån för en liten grupp människor som av förklarliga skäl slipper tampas med många av de saker vi tampas med både inom oss själva och ute i samhället. Förstår att du tycker att Fanny är jättehäftigt å så, men TÄNK lite. Förstår du vad du gör? Hur mycket det skadar?

Blanda intern conversion therapy här. Det är oärligt sätt att debattera på.
Det jag tycker är intressant är denna syn på att det skulle vara mer giltigt att nåt är medfött snarare än självvalt. Och att förtryck bara är hemskt om man inte kan rå för det man förtrycks för. Som om det vore rimligt att förtrycka homosexuella om de så valt det. Men homosexuella blir inte förtryckta, torterade, mördade, våldtagna för att man tror att de valt det själv. De förtrycks på andra grunder och jag tycker det är unket att föra det resonemanget.

Tillägg:
Om du tänker avfärda legitimiteten hos rådande vetenskapliga konsensus; skulle du kunna prata med HBT-personer om våra upplevelser och höra våra livshistorier. Du behöver inte gräva länge för att förstå att vår sexualitet inte är en social konstruktion eller ett val. Jag anser att SW’s jämförelse med hudfärg här ovan håller, min åsikt är grundad i mer än att jag "tror".
Jag såg en av de här tjejerna skriva att "lever du med en man är du inte lesbisk, ord betyder saker " Hon syftade då bl.a på kvinnor som av olika skäl inte har en chans att leva öppet, för att lagar och samhälleliga normer gör det omöjligt i de länder de lever, eller i den religiösa kontext som är deras verklighet. Alltså va? Hon kommer alltså här och säger att deras kärlek, deras band till andra kvinnor i den mån de lyckas ha någon form av relation trots förutsättningar; är ogiltigförklarade. För att "ord betyder saker"
Jag vill oxå tillägga att i valfritt inlägg om det här uppmanas det till att använda och behandla lesbiska kvinnor så som män använder och behandlar kvinnor i allmänhet. Vi är nån sorts verktyg för deras självförverkligande.
Det gör mig ont att läsa kommentarer där mina systrar beter sig som män. Pratar om "kör", "teeesta " "go for it"
Den lilla detaljen om att man kan få ett nej om man är öppen om att man är "politiskt lesbisk" löses med uppmaningar om att man inte behöver berätta det.
Wtf? Vi har känslor, vi är människor.
Berätta åtminstone att du låtsas, så kan jag välja om jag vill dejta dig? Eller sök dig till andra "Politiskt lesbiska"
(Undantaget detta är såklart kvinnor som genuint utforskar sin bisexualitet tex. Men även där är det önskvärt med en öppenhet kring vad det handlar om, eftersom jag inte är ett verktyg för någon annans självförverkligande.)
Hur kan du som feminist vara ok med detta LD? Räknas inte lesbiska och bisexuella kvinnor till gruppen kvinnor för dig?

Snyggt att du tystar homosexuella kvinnor i en debatt som handlar om dem. Ser ingen annan anledning till att mina kommentarer inte släpps fram. De innehåller ingenting annat än saklig kritik och min röst.

Att ta upp conversion-therapy i den här kontexten är inte att vara oärlig.
Du inser inte att ditt resonemang i grunden är exskt det som gör conversion-therapy möjligt?
Du är däremot oärlig. Inte någonstans så jag att det är skillnad på förtryck baserat på om man blir förtryckt pga väl eller något medfött. Jag säger bara att homosexualitet är medfött. Vilket det är.

Att ta upp conversion-therapy i den här kontexten är inte att vara oärlig.
Du inser inte att ditt resonemang i grunden är exskt det som gör conversion-therapy möjligt?
Du är däremot oärlig. Inte någonstans så jag att det är skillnad på förtryck baserat på om man blir förtryckt pga väl eller något medfött. Jag säger bara att homosexualitet är medfött. Vilket det är.
Och jo du tystar, skrev tex en kommentar för flera dagar sedan som svar på ditt svar till mig.

Ok förlåt, du har tydligen inte läst ett enda kommentarsfält där det här ämnet har lyfts inne hos tex @fannyarsinoe, eller läst vad hon själv skriver.
Då hade du varit medveten om att det är de här åsikterna och uppmaningarna som sprids av den här gruppen.
Fel av mig att anta att du var det minsta insatt i det här, borde utgått ifrån att du som vanligt bara slänger ur sig saker och tycker att de är bra utan att veta vad de handlar om.
Skulle uppskatta om du svarade på dessa frågor: Tror du att jag var heterosexuell under den tiden jag låtsades vara det och levde med män? Är din bisexualitet ett val?
Tror du att de "omvända" homosexuella människor man hör om då och då på riktigt har blivit hetero?

Helt lugnt, det finns inte ens nån diskussion. Du har fel och det faktum att du inte kan applicera ditt resonemang på fler frågeställningar utan att det exploderar in ansiktet på dig bevisar detta bättre än någonting jag skulle kunna säga.
Var försiktig med hur du uttrycker dig i fortsättningen bara, ditt resonemang har reella- och allvarliga- konsekvenser.
Må väl.

LD: Blir lite fundersam på varför du inte bemöter J i detta? Alternativt att du inte hade svarat alls, men att säga att du "inte vill diskutera det" känns som en konstig respons på ändå relevanta frågor? J’s kommentarer kanske känns attackerande (eller jag uppfattar dom iallafall så) p.g.a. att detta uppenbarligen är en öm punkt. Men det finns ju en reell kärna i det hen säger och frågar? Du skrev att du trodde att sexualitet till största del var en social konstruktion, J frågade hur du motiverade det då det finns forskning som motsäger det, samt att ditt påstående drar tankarna till samma tankegrund som conversion therapy utgår ifrån. I mina ögon känns det som väldigt rimliga följdfrågor på din kommentar, och att det sedan var (vad jag tolkade som) mycket taggarna utåt från hens sida är väl ändå väldigt förståeligt när du uttalar dig om något så känsligt som någons sexualitet, och sedan nonchalant avfärdar följdfrågor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *