Kategorier
Graviditeten

Barnmorskans order…

… jag ska stå på alla fyra 20 minuter per dag. Jo det är ju så då rå att den lilla parasiten är vänstervänd, vilket innebär att h*n ligger på min högra sida med trynet vänt mot vänster. Detta innbär att h*n är tvungen att rotera heeeeeeela vägen runt för att komma i rätt position […]

… jag ska stå på alla fyra 20 minuter per dag.

Jo det är ju så då rå att den lilla parasiten är vänstervänd, vilket innebär att h*n ligger på min högra sida med trynet vänt mot vänster.

Detta innbär att h*n är tvungen att rotera heeeeeeela vägen runt för att komma i rätt position under förlossningen och det innebär ofta långdragna och smärtsamma förlossningar. (vilket var fallet med Ninjan)

Man vill ha ungen högervänd. Och genom att t.ex bara ligga på vänster sida när man sover, stå på alla fyra och diverse andra övningar så ska man kunna få ungen att lägga sig rätt.

Så då kör vi. *håller tummarna*

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

13 svar på ”Barnmorskans order…”

Eh va?

Så har mina alltid legat…. och iofs tog första förlossningen 113 timmar, men det pga 4 dygns pinvärkar som jag inte fick "lov" att bryta…

Andra kom på 2 tim 52 min, trots vänstervänd… Så det DÄR tror jag inte på… men reglar bekräftar undantag…

Jasså? Hade ingen aning om att det var så. Så har bägge mina legat, och jag fick bara höra att det var vanligt att de låg på den sidan. Mina förlossningar gick på 3½ resp. 3h 15 min.

Båda mina döttrar har varit vänstervända och jag har haft, vad jag förstått, relativt enkla förlossningar.

Min unge gjorde en sån "vridning" i typ v.32, jag vaknade mitt i natten av att hela magen rörde sig. Sjukt obehagligt & jag blev rädd att hon lagt sig i säte & fick göra extra UL. Då hade jag ingen aning om det där med höger- resp. vänstervänd, men hon hamnade i alla fall "rätt" så det var väl värt obehaget. 😉

(& Utan att gå in på detaljer som kanske gör nån obekväm så var jag en del på alla fyra under den tiden, det kanske var det som gjorde skillnaden då?:-P)

det där är ännu en individuell grej.. Båda mina har legat vänstervända och ingen har ens kommenterat det, förlossningarna har gått på 3 tim båda gångerna..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *