Kategorier
Graviditeten

Försmak av ålderdomen

Folk undrar hur det går med graviditeten och jag vet ju liksom inte riktigt VAD jag ska skriva…? Men jag gör ett försök, beware though Leffe-bigstyle: – Illamåendet har gått över. – Magen är gigantisk och jag har inte riktigt kunnat känna stolthet över den. Mest skämts och klätt mig i stora heltäckande kläder för […]

Folk undrar hur det går med graviditeten och jag vet ju liksom inte riktigt VAD jag ska skriva…?

Men jag gör ett försök, beware though Leffe-bigstyle:


– Illamåendet har gått över.

– Magen är gigantisk och jag har inte riktigt kunnat känna stolthet över den. Mest skämts och klätt mig i stora heltäckande kläder för att jag är så stor så tidigt, talk about fetto liksom. (fast jag smeker den i smyg)

– Jag kände nåt kullebyttsliknande häromdagen och små knäpp som KAN vara gaser så jag ropar inte hej än.

– Jag kissar på mig varje gång jag hostar eller nyser och nu senast, när jag klev upp på en stol. Jag klev alltså upp på en stol.  Fatta. Nu är det bara hemorrojderna som väntas sen är allt komplett. *woohoo!*

– Foglossningen är förjävlig. Jag vaggar som en gammal tant. Höfterna knäpper och jag är ungefär lika smidig som ett kassaskåp (fast det är ju iochförsig inget nytt)

(Häromdagen – vecka 17)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

35 svar på ”Försmak av ålderdomen”

Vacker som en sommardag är du! :thumbup:

Men jag känner igen det där med krämpor, jag har idag gått in i v22 och är iofs förskonad mot att kissa på mig, men allt det andra. Jeezez, det kommer bli en lååång vår och försommar! 😛

eftersom du är så öppen så vill jag ställa en fråga: kissa du på dig med ninja också? Gick det över efter grav? (med hjälp av knipövningar alltså)

Är själv grav för andra gången och är rädd att det inte blir slut på läckandet efter denna gång.. varför vet jag inte.

superfin mage.

en fråga; hur hanterar du alla lyft som det innebär när man har ett till litet barn att ta hand om? apropå foglossningen. jag har inte foglossning, men får sammandragningar & sjukt ont i ryggen när jag lyfter & bär omkring på Einar. dessutom har ungen-som-inte-gillar-att-bäras blivit en riktig gnällpåse som vill bli upplyft & tröstas HELA dagarna. så det känns som om jag kan föda när som helst, just pga alla tunga lyft. men vad gör man? jag försöker tänka framåt, men det känns ju inte heller bra att vara supersliten i kroppen som start inför amning & nattliga skrikpass heller..

Tessan, jag försökte undvika lyften och gå ner på knä och kramas i stället, det hjälper lite mot sammandragningarna. Simon fick helt enkelt finna sig i den annorlunda formen av närhet och han vande sig tillslut. Det viktigaste är nog att visa att man fortfarande finns där, men också att de inte kan bli burna hela tiden.

Det är lika bra att vänja dem innan bebisen kommer, annars blir det dubbelt avståndstagande när bebisen är född.

Amen shit.. nu blir jag ju nästan orolig 🙂 Jag har BF den 18 juli och min mage är inte så där stor och fin (andra barnet här med). Måste nog gå och peta lite på lillpysen för att se om den verkligen är där inne, hehe.

Vill också ha lite mage, nu är den bara tjock och mjuk mest. Mycket finare att ha lite att visa upp, även om den kanske blev stor lite tidigt. Man är helt klart snyggare med gravidmage än tjockismage 😀

Anaiah

jag ska försöka lite mer med knätricket, det kan nog vara bra i längden som sagt. men vid huksittning känns det som om jag kan föda när som helst (går in i vecka 34 imorrn), men det är nog bättre än lyft ändå.

tessan — jag gör nog inget annorlunda egentligen. Jag är en sån där dum kvinna som bär och stånkar på som vanligt, trots värk för att sen ångra mig djupt när kvällen (och värken) kommer ikapp.

Förra vändan så kånkade jag runt på småfisar dagarna in å ut (på jobbet) och lyfte tungt hela tiden. Inte bra.

Anaiahs tips om att gå ner istället är mycket bättre (och nåt vi egentligen ska praktisera inom förskolan) – jag har faktiskt, inte pga graviditeten dock – börjat göra detsamma med Ninja. Jag orkar inte bära henne längre stunder längre, hon är för stor helt enkelt!

mhe.. du har ju en jätte fin mage.. inte alls förstor. Tror den till och med är mindre än min mage som jag hade i vecka 17. Jag har några magbilder på min blogg, gå in och kika om du vill. (ojdå inte meningen som reklam haha) Men det är väl så med andra barnet att man får större mage och tidigare, dom säger ju så. Kämpa på med foglossningen och ha det bra!

Fiiin mage! Saknar min gravidmage, nu är det bara en tom påse som hänger och sladdrar, trots att lillebror är 4 månader… 🙂

GUD vilken underbart vacker mage! Och du ser jättesmal ut. Det skulle vara jätteroligt om du kunde uppdatera oss lite då och då om bebisen 🙂

: ) vaddå fetto? du är ju gravid om som många säger så kan man bli törre med garviditet 2. Jag tycker du är jätte fin och ser inte alls stor ut, magen är stor men du ser ju för övrigt bar ut tycka. Har du några likheter i funderingar denna gång jämfört när Ninja låg i magen? Känner du dig mer "för beredd" om man nu någonsin kan bli det?

p.s. såg att ni börjat med Ninjas rum, jag har funnit en underbar inrednings detalj som barnen även kan ha nytta av kika på den vettja http://www.bondeofsweden.se/ (pussel pallen)

kram till er

Jag vet hur det känns. Jag har två barn. Var stor som ett hus och fick höra att det är säkert tvillingar och ska du inte ha snart när halva tiden var kvar. Jag har bristningar på hela magen och lite på låren med. Jag var som en vattentunna. Gick upp 20 kg med första. Kul =(.

Nu tyckte jag att din mage var väldigt fin och din kropp i övligt verkar oberörd. Var stolt. Grattis.

Alltså … Det är något fel på mig. Jag inser det ännu mer när jag läser kommentarerna här. Folk jublar och berömmer. Jag har någon slags fobi för gravidmagar. Jag äsklas när jag tänker på att en unge skulle kunna växa i min mage. Och knoppnavlar och bilder på nakna gravidmagar är bland det äckligaste jag vet. Den där med kläder på är inte så farlig. Men seriöst, vad är det för fel på mig? Jag måste vara störd som tycker gravidmagar är äckliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *