Kategorier
Graviditeten

Graviditetens intressanta biverkningar

So whats up med alla yttepyttesmå födelsemärken man får när man är preggers? Och typ de där tre oregelbundna fräknarna som dukt upp under ögat som får mig att se skitig ut? Eller alla finnar på ryggen?

So whats up med alla yttepyttesmå födelsemärken man får när man är preggers? Och typ de där tre oregelbundna fräknarna som dukt upp under ögat som får mig att se skitig ut? Eller alla finnar på ryggen?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

12 svar på ”Graviditetens intressanta biverkningar”

Det där med födelsemärkerna känner jag igen, de poppade upp över en natt typ. Skumt vad alla hormoner kan ställa till det!

Igår upptäckte jag att det förmodligen var dags att dra fram rakhyveln för ett par drag över magen, my god vad luden jag hade blivit.

Pitta-obalns. Hormonerna i kroppen gör att "pitta" i kroppen ökar vilket kan leda till bland annat sur mage och därmed överbelastad lever vilket i sin tur kan leda till plitor/finnar och även små leverfläckar. Magsäcken hör i hop med ögonen så är magsäcken överbelastad på något vis exempelvis "Sur" så kan man få en rad olika symptom i/vid ögonen.

Man kan ha sur mage utan att man märker något men går det lite längre så är tecken ofta att man får exempelvis halsbränna, sura uppstötningar, magkatarr, illamående, splittrad avföring.. mm.

Man kan även bli lite blåare eller rödare under ögonen..

Ja, det finns massvis med symptom. Och massvis som man kan göra mot det. Det tipset jag personligen gillar bäst är Ingefära. Att koka te på Ingefära och dricka några gånger dagligen kan hjälpa enormt. Sätt gärna i en kanel stång om du tycker att det smakar bättre 🙂

Nu blev det lite långt trots att jag försökte fatta mig kort.

Lycka till med kommande bebbe:)

Små födelsemärken? Kicken gjorde att ett blodkärl trycktes ut på utsidan precis under ögat när jag va hög-gravid :bigeyes: Plastikdoktorn fick åtgärda det nu efteråt.

anna — neee… svarta kläder? (tänker febrilt) nej jag tror inte hon har några sådana faktiskt. Eller…? Vadådå?

Hmm, finnar på ryggen ja, det känner jag igen. Jag är också gravid(v.23) och jag har blivit fullkomligt bombarderad av finnar. De börjar i pannan och går längs med hela hårfästet, ner bakom öronen och ut över övre ryggen.. morr

Tyckte hon hade en svart tröja på Simons kalas (kollade anjas blogg vettu). Det är snyggt med svart! Min sambo har fått mig att bara köpa färgglada kläder till barnen nu för tiden, han säger att barn ska ha det 🙂

ahaaaa… nej den var faktiskt grå! Men jag är inte emot svarta kläder alls. Svart är ju också en färg! men det är dock jävligt svårt att hitta snygga tröjor i svart för barn! Jag har kollat på några rocktröjor, men de är så förbannat dyra!

Haha, känner (tyvärr ) igen mig alldeles för mycket! Måste först bara skriva att jag gillar din blogg förbannat mycket och läser var dag!!

Sen tänkte jag fråga om du har tips på var man kan hitta färgglada, neutrala, vanliga bebiskläder?? Får bebis snart men håller på att spy på allt pluttigullifnuttigt :-s

Sen tänkte jag om man får fråga var du köper bh?? :-d (Också något jag har problem att hitta)

Tack på förhand! (Och sorry att detta bara blev värsta klädfrågorna)

H – jag köper kläder från småfolk, villervalla, lindex, kappahl, svt's hemsida, katvig, molo. Tradera är en bra resurs för de dyrare märkeskläderna.

Bh köper jag på Details här i stockholm. :thumbup:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *