Kategorier
Graviditeten

Jo, hon var trotsig och viljestark redan i moderslivet

Liksom Anaiah så valde jag antroposofiska Vidarkliniken som mitt mvc. Barnmorskan var mjuk och varm och log nöjt när jag berättade att jag fortfarande ammar. Vi pratade ganska mycket om min tidigare förlossning och jag berättade om mina egna rädslor eftersom att den tagit så lång tid. Jag var rädd att det skulle upprepas. Efter många […]

Liksom Anaiah så valde jag antroposofiska Vidarkliniken som mitt mvc. Barnmorskan var mjuk och varm och log nöjt när jag berättade att jag fortfarande ammar.

Vi pratade ganska mycket om min tidigare förlossning och jag berättade om mina egna rädslor eftersom att den tagit så lång tid. Jag var rädd att det skulle upprepas. Efter många frågor kring allt så sa hon att Ninja legat vänstervänd. Hon berättade även att det kan dra ut på förlossningen men också att det kan förhindras.

Inte för att jag fattar nåt av allt det, men jag litar på att hon vet vad hon pratar om och kan känna mig lite tryggare.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

17 svar på ”Jo, hon var trotsig och viljestark redan i moderslivet”

Oj vad fint att det finns ställen som det där. Här i Finland försöker dom (de makthavande)stänga en av landets få s.k. bebisvänliga förlossningskliniker. Med motiveringen att den är svensk och har för litet patientunderlag. Och då köar folk i långa tider för att få föda där… Det är så man ser rött 😡

Vi valde faktiskt Vidarklinken först till Zack och var där på ett besök. Men både jag och sambon tyckte att hon var så flummig och vi fick intrycket att dom helst väljer bort mediciner. Visst är det bra att inte överdosera medicin, jag undviker helst själv alvedon och tar det väldigt sällan. Men om mitt barn har ont eller mår dåligt så vill jag att han/hon ska få smärtlindring. Men jag vet inte helt säkert om det var så där, men det var det intrycket vi fick. Så vi bytte.

Tack föresten för dina inlägg om debatten kring klänningar till tjejer. Zack har ju haft skjorta på sig någon gång eftersom han fick det i present. Så tyvärr så kommer det nog bli så att om dottern får en klänning så kommer den nog användas nån gång när vi träffar den som hon får den utav. Jag är helt enkelt för rädd för att såra mina släktingar/vänner. Men alla i min närhet vet hur jag tycker och tänker när det gäller genus, men en del väljer att inte lyssna….

Då hade du kanske samma problem som jag har nu då, bebisen ligger på fel sida i magen, men åtminstone med huvudet före 😉 Jag har fått övningar att göra för att underlätta för bebisen att vända på sig och jag hoppas att det kommer hjälpa. Jag får inte heller sova på min högra sida längre (mindre kul) 🙁

Bambi, bvc och mvc är inte samma människor, men visst är man avhållsam mot onödig medicinering även där. Men de skulle ju inte drömma om att avråda från antibiotika vid UVI t ex som gravid.

Alla på Vidarkliniken (eller Kirstens folkhälsa som det bytte namn till idag) är utbildade inom konventionell sjukvård i botten och man har valet att gå den mer antroposofiska vägen om man vill, men hittills har jag inte mött annat än förståelse för min egen ganska vetenskapliga syn på kroppen och dess funktioner (men det är ju som sagt på mvc, vi har kommunal bvc närmre hemmet som vi är nöjda med).

åh, underbara vidarkliniken! Jag har bara varit där en gång på studiebesök på den palliativa avdelningen (om DEN var underbar så förstår man ju resten). Visste inte ens att de hade MVC. Det ska jag verkligen överväga när jag blir på smällen. Inte långt ifrån mig om man har bil (får väl tvinga karln att ta körkort innan det är dags). GRATTIS förresten, vad jättekul :))

Jag brukar kika in hr då och då och kommer på mig själv med att älska det du skriver, jag kanske inte håller med alla gåger men jag tycker du är jävligt bra af=)

Tänkte bara gratulera till bebb*n i magen!

Ha det bra!

alltså. jag kan ju inte tro att det är så att ynglet redan placerat sig på den politiska skalan så jag måste fråga nyfiken: att den är vänstervriden, betyder det att han/hon ligger åt din vänstra sida?

anledningen till att jag frågar är för att min första förlossning (inte när jag själv föddes alltså, utan när vi fick vårt första barn) också tog inihoppsan lång tid. bäbin jag har i magen nu ligger om jag minns rätt på samma vis så jag blir lite "orolig" nu att det ska ta lika jefla lång tid denna gång…

VARFÔR har ingen berättat detta för mig? Jag som t.o.m gick till alternativ BM i Järna. Bebis låg med ryggen mot vänster på mig, och förlossningen tog 52 timmar. Ja, du hörde (läste) rätt. 52.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *