Kategorier
Graviditeten

Morgonstund har migrän i….

Nätterna har blivit olidliga. Svettiga och smärtsamma och bökiga. Tydligen snarkar jag också, vilket fått karln att fly till soffan (bah! Han snarkar också) Jag vaknade med halsont och insåg att det beror på att jag av nån märklig anledningen andas nere i strupen på nåt konstigt vänster. Är det trångt nånstans? Att jag har svårt […]

Nätterna har blivit olidliga. Svettiga och smärtsamma och bökiga. Tydligen snarkar jag också, vilket fått karln att fly till soffan (bah! Han snarkar också) Jag vaknade med halsont och insåg att det beror på att jag av nån märklig anledningen andas nere i strupen på nåt konstigt vänster. Är det trångt nånstans? Att jag har svårt att andas är ju konstaterat.

Och idag vaknade jag med fullfjädrad migrän. Åh vad jag saknar mina kära treo. Men det får bli extra starkt rövkaffe, brusalvedon (bu) och en scarf knuten hårt kring skallen. Det brukar göra susen.

Liten jämförelse mellan graviditeterna.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

24 svar på ”Morgonstund har migrän i….”

jag har haft tablettrelaterad huvudvärk under många års tid och knaprat såväl TREO som TREO comp, det är ett helvete att sluta – men UNDERBART när man väl tagit sig igenom det! lycka till påvägen, det är tufft men går 🙂

anna nej nej, min migrän är inte treo-relaterad. 🙂 Jag undviker treo nu för att jag är gravid.

Så fort ungen kommer ut och jag slutat blöda då jävlar blire inge mer alvedon för mig. ;-P

Treo är det enda som verkligen hjälper tyvärr. Men jag är inte missbrukare. (jo jag vet att alla säger så men jag är verkligen inte det)

OJ! Magen ser större ut denna gången!? Den ser liksom…lång ut på nå vis. Men fy fan vilken jävla kvinna du är! Vacker!

anouk – jodå. Jag känner den under magen. (bristningarna) och kan ana dem om jag håller upp magen ordentligt framför spegeln. :thumbdown:

annie Ja den står ut längre liksom. Och hänger med neråt. :thumbdown:

…du kanske redan har provat och vet allt om detta men jag tipsar i vilket fall…

För mig var det halsonda (och bröstsmärtor om det var illa) halsbränna pga att magmunnen inte vill sluta tätt. Tydligen vanligt vid graviditet.

Jag fick sitta och sova innan jag provade undertabletten Gaviskon (finns andra liknande). Man tuggar upp ett härligt skum som lägger sig som ett lock över magmunnen och hindrar magsyran från att vandra upp i strupen. Härligt.

Det är ingen liten kula du går och bär på,förstår det är jobbigt..

Här är en som är grymt beroende av treo tyvärr,försöker sluta men det är ett hell

amanda – nja. ATt vara beroende av nåt innebär att man behöver äta det för att inte få abstinens. Jag får ingen abstinens av att INTE äta treo.

Grejen är att jag är väldigt väldigt resistant mot alla former av bedövande och smärtlindrande. Det har säkert en vettig förklaring.

Poängen är dock att min huvudvärk inte beror på treon i sig.

Vacker som vanligt!

Hm vad är det de säger… att pojkmagar putar ut mycket mer framåt! 😉

Eller så kan det ju bero på att eftersom livmodern redan varit uttänjd en gång (för inte allt för längesen) blir större vid andra graviditeten. Vid andra graviditeten brukar det ju även synas tidigare att man är gravid.

Lycka till!

Fin mage du har! Och stor – tror du får en pojke.

Förresten tycker jag du är störtskön. På alla sätt och vis. Lycka till med allt!

Jag tror det är en pojke den här gången, fick den känslan nu med bilderna och det var inte för magen utan det var för ansiktet.

(Dock är jag sämst på att gissa sånt så då är det säkert en flicka)

Teskedsmamman skrämde mig, min mage hängde nog med första barnet så hur blir det nu?

Jag kommer väl släpa magen i backen.. Hjälp!

WOW! Jag beundrar verkligen dig (och alla andra mammor) som orkar bära på denna mage! Jag har aldrig vart gravid och vet ju då inte hur det känns men det ser ju förjävla jobbigt ut! ja.. jag BEUNDRAR dig verkligen!

amanda – så länge jag inte behöver treo för att må bra så förstår jag inte vad problemt är egentligen? So what om det bara är den som funkar liksom!

Har du testat Zomig mot migränen? Det enda som funkar för mig, dock får man inte ta den när man är gravid. Även att lägga en vetekudde i frysen och sen lägga den över huvudet funkar jättebra tycker jag 🙂

Och jag blir kall om huvudet när jag har migrän. Stället som gör ont måste hållas varmt och gärna med tryck medan ansiktet och luften måste vara sval för annars kräks jag.

Treo is the shit mot migrän på ingång men om jag inte hinner ta den i god tid så kommer den bara upp igen 🙁 Är det bara i min familj vi spyr som rävar vid migrän?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *