Kategorier
Graviditeten

Nej det är inga gaser, det ÄR faktiskt en bebis därinne!

Vecka 19. Så idag var det äntligen dags för ultraljudet. Jag har svårt att förstå att jag faktiskt har en bebis i magen innan jag sett det. Det är för abstrakt helt enkelt och jag kan hitta alla möjliga anledningar till mina symptom. Men nu vet vi. Och den hade alla kroppsdelar intakta även om […]

Vecka 19. Så idag var det äntligen dags för ultraljudet. Jag har svårt att förstå att jag faktiskt har en bebis i magen innan jag sett det. Det är för abstrakt helt enkelt och jag kan hitta alla möjliga anledningar till mina symptom.

Men nu vet vi. Och den hade alla kroppsdelar intakta även om det kändes mindre viktigt. En arm mer eller mindre är liksom inget problem för mig, mina största rädslor handlar om att barnets organ inte funkar som de ska. Men det gjorde de! Allt var helt perfekt.

Självklart så var krypet lite småblyg så det var svårt att få bra bilder, men det blev ett par iallafall.

ovan från vänster:

1. fot!
2. ryggrad och huvud i profil
3. Fotsulor!
4. arm, ansikte, mage


Christie och jag har dessutom en teori. Jag vet ju exakta datumet då jag hade sex. (jo och det var vid lunch, ungen hade vila och Oskar sa ”vill du ha ett till barn eller?” när jag var lite neggo på hans sexuella anspelningar) 

SÅ — enligt ultraljudet blev jag gravid dagen efter. (jaja jag vet, det är bara en beräkning) Så… manliga spermier är ju ganska snabba men inte så uthålliga medans flickspermierna är långsamma men kan hålla igång länge… så teorin är då att det är en till flicka. Inte för att det spelar roll. Egentligen.

…. fast om vi ska vara ärliga så vill nog både jag och karln ha en till med snippa. Men det spelar ju ingen roll egentligen.

Äh fan, vi vet inte vad vi snackar om! Hahaha

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

21 svar på ”Nej det är inga gaser, det ÄR faktiskt en bebis därinne!”

Oh Vad härligt med ett lugnande UL.. Grattis!:thumbup:

Jag har precis gått in i v16 och UL är 11/3. Är nojjig som fan. Men skönt att läsa att jag inte är den enda som hittar på möjliga ursäkter till diverse åkommor.

Jamenar sen plusset som är det enda "riktiga" tecken på bebis, att jag huxflux inte äter det jag brukar, så mkt jag brukar och sen är sugen på det som är mindre nyttigt och fladder imagen.. Kan ju faktiskt vara något heeelt annat..:question: Nåja.

Grattis igen!! 🙂

mansondust — jo jag har alltid en sån jävla ångest precis innan man ser fostret.

Jag skiter liksom i om ungen är handikappad… (eller förstå mig rätt, för MIN del spelar det ingen roll men givetvis skulle jag bli ledsen för barnets skull) men tänk om hjärtat inte funkar som det ska eller hjärnan fattas eller vad det nu må vara liksom.

Ångest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *