Kategorier
Graviditeten

Nej jag är inte ett dugg orealistisk

Asså.. jag gick ju typ nio dagar över med Ninjan… kan jag hoppas på tvärtom med nästa unge? Karln har obligatorisk semester första två veckorna i Juli (damn you Avalanche!) och nu sitter jag och grämer mig över det. Min fenomenala plan är ju att han ska kunna ta ut LÅNG semester i samband med […]

Asså.. jag gick ju typ nio dagar över med Ninjan… kan jag hoppas på tvärtom med nästa unge? Karln har obligatorisk semester första två veckorna i Juli (damn you Avalanche!) och nu sitter jag och grämer mig över det. Min fenomenala plan är ju att han ska kunna ta ut LÅNG semester i samband med förlossningen.

Tänk om ungen är två veckor sen istället?!

//ångest och GRÄM

Andra saker jag grämer mig över:

– att jag ska bryta svanskotan igen. (Men min läkare säger risken för det är obefintligt. Tydligen så är det troligt att den var böjd inåt och således borde ninjan när hon knäckte till den snarare ”lagat” den och satt den rätt. Vi får hålla tummarna för det)
– att sängen på BB ska vara lika obekväm som sist. Jag ligger vaken om nätterna och tänker på det. Jag hade sjukt ont i rygg och höfter sist. Är man van vid Tempursängar så blir man lite bortskämd.
– att jag ska bli tvungen att ligga i EN säng. Hur fan får jag plats med en bebis då? Sov första natten med ninjan i förlossningssalen i enkelsäng (karln fick sova i en stol. hahaha. Helt rätt. Ska jag lida så ska fan han) Jag hoppas det är folktomt på BB och att jag kan få en extrasäng att vräka ut mig i.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

22 svar på ”Nej jag är inte ett dugg orealistisk”

Min etta kom på bf dagen, hoppades att tvåan skulle komma tidigare, det sa alla att så var det. Men mina ungar är nog onormala för hon kom efter 11 dagar +. =)

Oh, du har samma BF som jag hade med min dotter (fast för 2 år sedan då) Hon kom den 24e men det gäller säääkert inte alla som är beräknade då, ffa inte dom som tidigare gått över tiden…

Ett tips, sök till BB Stockholm, Danderyds förlossningsklinik. Där föder man i en hemtrevlig miljö, med mkt kompetent personal.

http://www.bbstockholm.se/index.php?page=klinik

Jag sökte via den fria kvoten dit och jag fick en väldigt positiv förlossning. Gå in på bilderna på deras lokaler så får du se, underbart och det ligger i sjukhusets lokaler så det är perfekt. Det bästa stället att föda barn på i Sverige.

Ett tips, sök till BB Stockholm, Danderyds förlossningsklinik. Där föder man i en hemtrevlig miljö, med mkt kompetent personal.

http://www.bbstockholm.se/index.php?page=klinik

Jag sökte via kvoten dit och jag fick en väldigt positiv förlossning. Gå in på bilderna på deras lokaler så får du se, underbart och det ligger i sjukhusets lokaler så det är perfekt. Det bästa stället att föda barn på i Sverige.

Victor kom "spontant" ARTON (!) dagar över tiden.

Alvin fick jag beviljat igångsättning på BF-dagen och då stod han högt och rörligt och hade inga planer på att komma ut.

Elmer lyckades jag få bli igångsatt redan i vecka 39+1 och då hade han inte heller minsta lilla plan på att komma ut av sig själv.

Två av mina systrar har gått över 12-13 dagar med alla sina (och den tredje fick runt BF men hon rökte så det gills inte).

Vissa går över helt enkelt, något man får leva med 😉 😛

Spräcka svanskotan är trist. Syrran gjorde det på sin förlossning också. Hon har fortfarande ont 4,5 år senare.

Med första barnet hade jag jätteont i svanskotan efteråt, men det har jag aldrig haft med de två som kommit efteråt.

Efter förlossningarna har foglossningen försvunnit, två dagar i en säng på BB hade jag fått tillbaks det. Förjävla hårda fanskap !

Jag tycker att det är helt ok med en enda säng med en nyfödd, dom är ju så himla småååå. 😉

Hej! Jag hittade nyss din blogg och har bara läst den i 5 minuter, och jag är redan fast!

Du skriver grymt bra, och jag älskar folk som skriver vad dom tycker, oavsett vad det gäller.

Ang. din önskan om att få en till tjej, så kan jag berätta att det önskar jag mig också lite sådär i smyg. Vi har en tjej från förr, och även om det skulle va lite skoj med en kille också, så vill jag innerst inne bara ha tjejer! ;-P

Hoppas slutet av graviditeten går bra och att ni får en liten frisk olivfärgad tjej! ;D

hanna – jag märkte inte ens av det förräns dagen efter när jag skulle sätta mig upp!

manson – jo men du är ju inte stor som en blåval. :bigeyes:

janina – tack! :-d

lee – det ser skitfint ut! Speciellt förlossningsrummet – men det är en jääävla bit att åka. Och jag trivdes så bra på Huddinge. :-s

s – 1. på nån hemsida.. minns inte. Googla! Finns massvis med leverantörer 2. jo den blir missfärgad. Lite grådassig liksom. Men mensen tvättar man ju av.

Alltså jag har ju ont i svanken fortfarande även om jag födde min kiddo för 1 ½ år sen, kan det också ha något med svanskotan att göra? åååh! Det låter fruktansvärt att bryta svanskotan, hur fan läker man från det? Känner du av smärta när du bär Ninja eller står för länge eller så, i dagsläget?

Tja, jag har inga som helst förhoppningar om att föda före 41+0 den här gången heller, första är ju snittad men de två utklämda kom båda två på 41+0, om än i olika hastigheter… den ena efter 6 dygns jobb och den andra efter knappa 3 timmar… jag hoppas vi hinner till förlossningen i alla fall 😎

Just det där med sängar på BB tycker jag tamejfan också är det värsta med att föda. Jag har fött båda mina i Uppsala, och där är man stenhård med att det är hud-mot-hud som gäller efter förlossningen. Jättebra iofs, men det innebär ju att man inte får sova på natten efter förlossningen, eftersom det inte finns någon möjlighet att lägga ner bebisen, eftersom det på BB bara finns smala höga sjuksängar förstås. Jättekul när man har varit vaken i tre nätter och fött bebis den fjärde… Fram för dubbelsängar på BB säger jag, så man kan samsova hela familjen och mysa!! 🙂

Min första kom 18 dagar efter bf så jag var helt inställd på övertid med andra också. Men jag fick en överraskning med vattenavgång bf-3 och bebisankomst på bf. Det kan gå! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *