Kategorier
Graviditeten

Slarvmajan slarvar med kosten

Har slarvat något enormt med kosten. Ätit kolhydrater och undvikit ägg så det står härliga till. Och som ett brev på posten (förutom att dubbelhakan expanderat, jag sväller av kolhydrater nämligen) så meddelar barnmorskan strängt att nu får jag skärpa mig. Värderna har blivit sämre och järnnivåerna är låga. Så nu har jag fått strikta order […]

Har slarvat något enormt med kosten. Ätit kolhydrater och undvikit ägg så det står härliga till. Och som ett brev på posten (förutom att dubbelhakan expanderat, jag sväller av kolhydrater nämligen) så meddelar barnmorskan strängt att nu får jag skärpa mig. Värderna har blivit sämre och järnnivåerna är låga.

Så nu har jag fått strikta order att börja äta som jag brukar igen. Ja, tänka sig – strikta order att äta enligt LCHF!

Så jag började dagen med att tvångsmata mig själv med ett ägg.

Förresten – visste ni att ägg är sjukt nyttigt? Det är ett av de mest näringsrika livsmedel som finns. Innehåller nästan allt man behöver. Tyvärr inget C-vitamin, men utöver det så skulle man kunna leva på ägg. Bara. Synd bara att gravidillamåendet slår till med full kareta varje gång jag ens tänker på ägg.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

14 svar på ”Slarvmajan slarvar med kosten”

Mmmmm… ägg. Nu blev jag hungrig. Jag har precis ätit upp det sista av de ägg jag fått av min farbror snyft Det kändes extra trevligt att äta ägg från höns som får strosa runt fritt i en trädgård och ha det bra.

I knoooow. Det har jag berättat för alla jag känner men dom ojjar sig över kolesterol och gallbesvär. När jag berättar att ägg inte har någon direkt negativ verkan över kolesterolet får jag typiska "herregud hon vet inte vad hon pratar om"-blickar och när jag talar om att gallan FÖRMODLIGEN störs mer av andra råvaror än ägg blir jag utskälld. Det är jobbigt att sitta på massa kunskap som ingen vill ta åt sig. (har lärt mig att mat är känsligt och att man får gå vääääldigt varsamt fram…)

Jo, men tyvärr är ägg det sämsta man kan äta ur djurrättssynpunkt. Annars hade jag ätit ägg varje dag.

Jag älskar ägg men jag kan bara äta ett om dagen och absolut inte på tom mage.

Det där har jag kommit fram till genom den hårda vägen..

Om jag bryter det där så rapar jag äggmökar. Ja precis, rapar äggmökar.

Inte fräscht nånstans alls och jag har ingen aning om varför, väldigt tråkigt måste jag säga.

intressant.

jag slarvat med med mat som faan, men jag äter just ägg….

Har undrat varför jag mår okej, men då förklarar ju det saken,.

Eftersom jag är vegetarian brukar jag låtsas att ägg är en grönsak. Tycker verkligen att det är asäckligt när jag börjar tänka på vad det faktiskt är jag äter. Ibland funkar det.. rätt mycket förnekelse behövs också.

Är vegetarian och älskar ägg. Har inget behov av att låtsas att det är något annat jag äter? Dock så är det ju bra om man ser till att köpa ägg från höns som inte är instängda på en liten yta.

Oj, undrar vad den där snubben som tjafsade så mycket förut skulle säga nu?! Strikta order om LCHF pga försämrade värden!! Han skulle nog skita knäck i spiral!

Jag med… Det enda som jag har KUNNAT äta hittills är kolhydrater… har gått upp 6 kg (v27) och det är mycket för att vara mig. Järnet ligger på 103 så här knapras niferex…

Tänkte försöka närma mig GI igen, däremot kommer jag INTE GI:a under amningen, det fick katastrofala följder sist, och OM det berodde på GI:andet så vill jag inte uppleva det igen.

Men eftersom ägg som köps i affär inte är befruktade och alltså inte innehåller ett liv så kan det väl inte finnas något problem? Så länge man äter ekologiska vilket man borde göra vilket som eftersom de är nyttigare.

Hej Lady Dahmer. Tack för länken från Familjeliv, följde den bakåt för att se hur jag hade hamnat där 🙂

Vilken debatt ni har där inne, många som inte gillar LCHF verkar det som… Läst en del av dina kommentarer. Bra jobbat, fortsätt på det viset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *