Kategorier
Graviditeten

Strandad – vecka 30

Du är i vecka 30.Du har gått 29 fulla veckor och 5 fulla dagar (v29+5).Du är i 7:e kalendermånaden.Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).Du är i trimester tre.Beräknat förlossningsdatum Tors 15 jul 2010 Du har 71 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag har gått upp tio kilo och kan även tillägga att jag har halsbränna […]

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 5 fulla dagar (v29+5).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 15 jul 2010
Du har 71 dagar kvar till beräknad förlossning.


Jag har gått upp tio kilo och kan även tillägga att jag har halsbränna som heter duga. Vaknar mitt i natten med magsyra i munnen och värk i bröstet.

Foglossningen blir bara värre och värre och jag kan bara sova på vänster sida. Vilket är bra antar jag eftersom att jag egentligen – på barnmorskans order – inte får sova på höger. Jo serrni, Ninjan låg vänstervänd och tog god tid på sig ut på grund av det. Den här ungen ska ut fort som fan tänker vi och därför ska vi försöka se till att h*n ligger högervänd istället.

Men värken är jobbig. Jag blir omsprungen av sniglar och kan knappt stödja på höger ben/höft. Funderar allvarligt på att be barnmorskan om en krycka. Det var ju mindre roligt att bli stående som ett jävla panikslaget får mitt i bussen utan att kunna röra sig när det var dags att kliva av. (Tack tålmodig busschaufför)

Dock finns det ljusa stunder. Sparkarna och buffarna. Böket och knöket. Ungen lever rövare och det känns mysigt. Mycket funderingar på vem det är därinne och hur det ska bli när h*n kommer. Oro över praktiska saker – hur ska det gå med vilan? Nattning? Tandem-amningen? Kommer jag vara utmattad när jag inte kommer kunna sova med bebisen som jag gjorde sist? osv.

Men jag längtar och börjar bli väldigt otålig!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

36 svar på ”Strandad – vecka 30”

Vilken fin och rund mage du har! Blir fasen avis, jag är i v34 och min mage bara hänger, tänk dig typ hängbukssvin 😉

Foglossning is a bitch, har samma som dig det där med högersidan. Bara försöka härda ut, nu är det nästan så man kan se målsnöret iaf! 😀

Nu får du faktiskt ge dig med att säga att du är fet och strandad hela tiden! Ja, du är överviktig, Ja, du är gravid! Men du ÄR fin och även om du vill gå ner pga. hälsa så tycker jag faktiskt inte att vikten spelar nån roll i övrigt! Så tröttsamt att höra om fett hit och dit vart man än vänder sig…

Hahaha! 'amen va fan – jag sa inget om att vara fet!' Hahaha!

Du har en otroligt vacker gravidmage – fet eller inte! 😉

Men.. ring en sjukgymnast om du inte redan gjort det! Jag blev hjälpt jättemycket när jag väl tog mig i kragen och gick dit. Är det riktigt illa vet jag att man kan få akupunktur också.

Fin mage förresten, nästan likadan som min 😀 Fast jag är "bara" i vecka 29.

Teskedsmamman – Jag har fått upplyst att man icke ska använda spikmatta under graviditet,nånting om tt frigöra hormoner. (lyssnade inte så jättenoga) Men det är alltså ok? Isf är det ju värt att prova! 🙂

Åh förlåt, vad dum jag känner mig. Trodde bara, eftersom du pratat om det så mycket förut, att du menade strandad som i strandad val :s.

Hursomhelst så har du jättefin mage 🙂

Åh. Be om en krycka, eller egentligen två omedelbums. All lindring är bra. Själv hamnade jag i rullstol från v 30 och är såhär 7 månader efter förlossning inte helt återställd. Det enda som är bra med det är att jag har en ursäkt att dra till med om någon skulle fråga om jag ska med ut och springa.

Ååh, härligt att bara ha gått upp 10kg, själv har jag gått upp 20 och ändå är min mage inte ens i närheten av din trots att jag ligger efter med bara en vecka 🙂 Men sjuuuukt fin mage har du!

Jag kan säga att jag känner igen mig i det där med att bli omkörd av sniglar och rollator-panchisar, haha. Eftersom jag snittades båda gångerna när mina killar kom så tog det ett par veckor efter födseln innan jag kunde gå normalt, det känns ju i såret kan jag säga.. Men det var så oerhört skönt att kunna andas normalt, att slippa vara sist överallt och att faktiskt slippa be alla vänta på mig.

Jag kände mig mest i vägen och onyttig som gravid, och gillade inte en sekund av det, inte ens sparkarna, för de var hårda och onda hela tiden (taskig rygg, ischias, blev värre under graviditeterna) så det var en plåga. Men det är värt det efteråt. Faktiskt 😀

Du är FIN som gravid, och i vanliga fall med. Min sambo frågade vad det var för en söt tjej på ett av dina klipp när jag läste igenom din blogg från början till slut, och han brukar inte säga att någon är söt.. så sug åt dig!

Och du: Numera finns det en "hemknapp" på min blogg, hehe.

Natti natti!/Egomamma

elli — jag kommer samsova med bebisen. Men nu finns det ju ett till troll som vill ha tutte, mamma och sova tillsammans och det kan bli jobbigt.

Känner igen hur du beskriver det där kring foglossning. Här har du en "dam" som lider av detsamma. Fick kryckor för någon månad sen och de hjälper (tillsammans med x-antal alvedon och det där foglossningsbältet). Det är bara att härda och inse att det bara är ett par veckor kvar. Jag själv är i v.34 (33+3).

Härlig mage! Rådet om sjukgymnast låter väl bra?

Klart du kommer att vara extra trött i början med ett nytt litet liv att ta hand om. Men du kommer att klara det galant… man vänjer sig så fort!

Och det kommer säkert gå alldeles utmärkt att tandem-amma, tänk bara på att babyn får äta sig mätt inna det är dags för lilla Trollungen. När jag fick mitt sista barn så var storasyster så åpen och nästan puttade undan den lille. Det blev verkligen fel, hon hade så stark vilja och det blev väldigt jobbigt ett tag när hon tog för sig alldeles för mycket. Hon gick upp jättemycket i vikt och han ökade bara lite granna.

Vid sådana tillfällen är det bra att ha en aktiv pappa, som ser till att sysselsätta storasyskonet så att det lilla barnet får äta sig mätt!

Lycka till med magen!

Vilken fin mage !!! Jag är i vecka 33 (32+1) idag och hade gått upp lite mer än ett kilo sist , jag tror detta barn äter upp mig lite 😛 ! Jag gick upp 23 kg med första barnet !

Tänker på detta med samsovning som du skriver om, dottern har klarat att sova själv i sitt rum i egen säng (hon blir 4 om 19 dagar) men har börjat komma över varje natt nu och får då ligga på madrass bredvid vår säng (vi har 140 cm bred säng och tre pers i den+gravidmage funkar iiiinte). Funderar på att flytta in vår säng i hennes rum (har bara en tvåa) men det kanske e dumt att göra så, OM man får en skrikig bebis och detta att hon kommer över är kanske bara en fas (har varit så sen hon hade pappavecka sist hon är där 5 nätter varannan vecka). Alla tips o åsikter välkomna … jag vill att hon ska känna sig delaktig och inte bortskuffad men ändå få sin sömn … svårt det där …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *