Kategorier
Graviditeten

Varför kallar man det morgonillamående? Snarare hela-dagen-illamående.

Det går ju inte att hålla hemlisar speciellt länge: Speciellt inte när man redan annonserat det på SKC. Sen har ju även jag svårt att hålla klaffen. Jag kan inte vara tyst längre, vill inte, går inte! Speciellt när man håller på att spricka av glädje. Och nu vet ju bästisen om det så då […]

Det går ju inte att hålla hemlisar speciellt länge:

Speciellt inte när man redan annonserat det på SKC.

Sen har ju även jag svårt att hålla klaffen. Jag kan inte vara tyst längre, vill inte, går inte! Speciellt när man håller på att spricka av glädje. Och nu vet ju bästisen om det så då dröjer det inte länge till innan resten av svenska befolkningen vet.

Jo, jag är ju preggers igen. GRAVID med stora bokstäver. Ligger på soffan i halvkoma och stönar. Jag är bara i vecka åtta dock och då ska man inte vara glad enligt Jante. Man ska vara orolig och förvänta sig det värsta men whatthehell liksom, jag är inte orolig (än).

Dessutom så spricker jag ju av stolthet. Jag är fertil som en jävla husmus. (eller så har karln supersperma) Satte det på första försöket. Karln sa t.o.m ”nu blev det kanske en till bebis?” och jag ba; ”Mmmm det blev det nog”. Fast man får ju inte vara stolt äver det heller. Nån PK-tant kan bli förnärmad. (men det struntar jag i)

(jo, vi vet ju exakt när vi hade sex. Det var lördagen den 24 oktober. Som småbarnsmorsa som sällan hinner få till det så har man koll ju)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

114 svar på ”Varför kallar man det morgonillamående? Snarare hela-dagen-illamående.”

GRATTIS!

Och jo man får vara både stolt och lycklig över sin graviditet. OAVSETT i vilken vecka man är i.

Och jo, man får säga att man är "superfertil" utan att vara rädd för att göra någon, som inte lika lätt blivit gravid, ledsen.

Så jävla trött på vårt konstiga sätt i Sverige där man inte ska få säga om man har råd med dyra saker, är gravid etc etc… jävla Jante! hahaa

Lycka till och hoppas ditt illamående går över snart. (minns det väl… inte kul alls)

Grattis!!! Sen kan du ju förbereda dig på att om första barnet är lugnt så blir andra en vilde… Iaf är det så här, vår 15-månaders kan öppna balkongdörren trots barnspärr, klättra halvvägs upp i bokhyllorna, öppna alla dörrar trots vända handtag o.s.v… men det är kul ändå, jag blir lika förvånad varje gång hon hittar på nåt sånt där, är ju inte alls beredd, stora tjejen har ju aldrig hållt på sådär!!! Så nu vet du vad du har att se fram emot!!! ler

Grattis! Har följt din blogg ett tag men aldrig kommenterat. Jag väntar själv mitt andra barn och det kommer vara 20 månader mellan barnen.

Grattis till graviditeten och kul att det funkar så fort för en del.. 🙂

Själva har vi försökt över ett och ett halvt år utan plus, tråkigt men sant.

Njut av glädjen och hoppas illamåendet går över snart! :love:

grattis, grattis,grattis! Klart man ska vara glad och stolt över sin graviditet. Jag skulle ha velat skrika ut det till hela världen. Du inspirerar mig och när jag får barn så är jag nöjd om jag lyckas vara hälften så bra mamma som du.

Jag: Åååååååh älskling! Kom kom!

Karln: Vad?! Vad?!

J: Lady Dahmer är graviid igen!!!

K: Jaha…?

J: Men förstår du inte vad roligt. Då kan jag följa hela hennes graviditet och hon som är så normal och då får jag reda på allt som händer på riktigt och helt ärligt!

K: Känner du henne eller?

J: Nä. Men jag har ju läst hennes blogg jättelänge. :D:D:D

Guud vad roligt! GRATTIS!!!:D:thumbup:

tyvärr är min man av samma virke som anouks – han förstod inte heller vad jag tyckte var så kul med din gradviditet när jag aldrig pratat med dig – men själv fick jag ett stor leende på läpparna 🙂 grattis!

Åh, grattis! I massor! Jag blir så himla glad när jag läser sådant här, glädjen liksom smittar av sig. Tycker också att det är häftigt att ni lyckades på första försöket, då mina föräldrar försökte i nio år innan Ingrid och jag kom till världen, haha. Underbart att lilla Nöffi ska få ett syskon!

Men önskar dig all lycka på vägen. Och grattis en gång till! ♥

Grattis! Jag var glad och nu har jag förmodligen fått missfall. Inte för att det beror på det men bättre att ta ut djävulskapelserna i förhand. Då blir man inte besviken.

Nu ska jag lägga mig i sängen och gråta lite.

grattis 😀 men du… ni får jobba på sexlivet, det är illa om man vet exakt datum haha… :-D:thumbup:

Hoppas allt går som det ska i alla fall 🙂

Wow, grattis! :-d Skit i vad andra säger och tycker! Gå ut på stan och skrik att du är gravid och att du är jävligt glad över det! 😉

Grattis! Här har du en till preggo, v 13 imorgon. Jag är som du – jag berättar för alla och är skitstolt över att det "tog" så fort. Dock har jag hittills lösenordsskyddat alla mina blogginlägg om graviditeten. Men om allt ser bra ut på KUB-testet blir det offentligt även på bloggen.

Och ja, varför kallar man det morgonillamående? Dygnetruntillamående är mer passande. Fifan, är glad att det värsta är över. Hang in there!

Grattis!!!!!!!!!!!!!!

Jag är en kräkfontän när det kommer till graviditetshormoner… så för mig kallas det mer dygnet-runt-illamående… Testa ingefära, kan hjälpa… Må så gott du kan!

(Vi kunde inte heller hålla truten, sammadag det var ett faktum så visste alla…)

Grattis! Det är klart att man blir överlycklig! (Det skulle jag också bli, hur olämpligt det än vore just nu. Men vänta bara…!) Och tacksam. (Men nej, inte stolt för något man inte kan påverka.) Dessutom tycker jag att det är jättebra att berätta tidigt. OM det inte går bra, ska man väl få sörja, och det är nog ännu svårare om man inte berättat i förväg. Varför är rekommendationen att vänta, egentligen? Superkorkat.

Fast illamåendet förstår jag inte. Varför har vissa (många) gravida det? Jag hoppas att jag slipper nästa gång också.

Men gratulerar! Hoppas du mår bättre snart. (Innan foglossningarna och uppsvällandet kommer och allt gör ont istället! ;P)

börjar också bli riktigt sugen på en knodd till! ska bara övertyga pappan om det också.

Förresten har jag några frågor: Du säger att ni lyckades på flesta försöket, betyder det att du aldrig fick mensen tillbaka efter det första barnet? Hur gammal är hon och ammar du fortfarande? Om ja, skulle du vilja syskonamma? (Min mens har ännu inte kommit tillbaka efter sjutton månader! Tacka vet jag amning. Å andra sidan passar det ändå inte med ett andra barn just nu, annars skulle jag nog till och med sakna mensen…)

pelikan — det är så jag tänker också. Att det kan vara bra att folk vet, så att man inte behöver dölja sin sorg om nånting skulle gå fel.

För att svara på dina frågor:

1. jag har fått tillbaka min mens. Haft den tre gånger. Hade egentligen tänkt vänta med att försöka tills december, men vi blev rastlösa. Detta var den första ägglossningen jag räknat in.

2. Ninja är 19 månader. Ett och ett halvt år alltså.

3. japp jag ammar fortfarande.

4. japp, kan absolut tänka mig syskonamning. Det kan t.o.m vara skönt med en till unge som lättar på trycket.

åå grattis! Att ha två är verkligen….intressant. 😎

Its the worlds thougest job!! Hoppas du får en lugn snäll en utan kolik.

Ammade min första dotter i 8 mån men nr två Molly ammade jag bara ca 2 månader sedan gick jag gradivis över till ersättning då jag inte hade ro att sitta still med nya bebisen så ofta som jag behövde iochmed att min 1,5 åring var krävande hon också.

Den perioden är fan som ett svart hål då lilla hade kolik o mjölkallergi/konstant förstoppad.

Det lättade efter 5 månader.

Ta all hjälp du kan få sedan. va inte dum som jag och sitt ensamm hemma med bägge. Man blir galen. Jag lovar. Min minneslucka skvallrar om det.

Ska du ha Ninja på dagis nått när nya kommer?

min 1,5 årings 15 timmar var guld värda för mig och anknytningen för den lilla. Då hann jag pusta och bara vara som om gjorde med första barnet.

Fan va neggo mitt inlägg blev men tänkte bara de kunde vara av intresse.

GRATTIS igen.

/H

Fantastiskt! Stort grattis! Skrattade högt när jag läste om datumet. Blir det en pöjk kan ni döpa honom till Karate boi. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *