Kategorier
Graviditeten

Vecka 36 idag

(jo jag skrev fel förra veckan.)Jag är så förbannat trött på att vara gravid nu. Det känns som att jag ska spricka vilken sekund som helst. Hela hemmet förfaller och jag har nog slagit rekord i att vara tråkmamma. Man vet att man inte orkar med när det är som ett maratonlopp att vända sig om i […]

(jo jag skrev fel förra veckan.)

Jag är så förbannat trött på att vara gravid nu. Det känns som att jag ska spricka vilken sekund som helst. Hela hemmet förfaller och jag har nog slagit rekord i att vara tråkmamma.

Man vet att man inte orkar med när det är som ett maratonlopp att vända sig om i sängen. Flås stön och stånk liksom. Och knak. Knak och knaster ska vi inte förglömma. Höfter som en gumma på åttio bast. Halsbränna från Satans röv. Fötter som en gravid elefant. (Tänk; uppblåst diskhandske.)

Jag behöver vila en timme varje morgon, efter en natts sömn.

Vår kvällsrutin nuförti’n. Inte för att vi behöver bli rena, men för att mammas onda mage och höfter behöver dränkas i varmvatten. (Dessutom är det ett bra sätt att få en timme att gå innan läggdags)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

9 svar på ”Vecka 36 idag”

Hejsan!

Jag har precis hittat din blogg i min jakt på mer naturlig hudvård och jag vill bara tacka dig för att du har frälst mig på OCM! Min hy har aldrig sett bättre ut 🙂 Men jag har en fråga, vet du om man kan spara OCM-blandningen och ÄCV/vattenblandingen (som ansiktsvatten)? Alltså, blanda i vanliga plastflaskor och spara så att man inte behöver blanda till en sån liten mängd varje kväll?

Tack för en bra blogg!

Vet precis hur du känner dig! 38+5 idag, foglossning, hemorrojder, halsbränna, illamående, svullen både här och där, scolios, klämda nerver och en bebba som vägrar att ligga stilla… Och jag har inte ens ett badkar hemma!

Och vad är det värsta av allt? Jo folk som klappar magen och säger "passa på och njut nu"!

Njuta av vaddå?!

mm Jag är i vecka 22 nu och har så förbannat ont i blygdbenet, seriöst, ska det fortsätta så här kommer jag bli tvungen att ha rullstol snart..och inget kan man göra åt det… 😡 ja och jag ser ut som en tunna med allt vatten jag har…BM sade att i andra graviditeten brukar man inte få så mycket vatten..nehe as if.

Emmy: Hehe ja klappandet på magen är nog irriterade..

Låter jobbigt,nästan så man ångrar att man ska försöka få en sladdis,har förträngt helt å hållet hur det va att vara gravid

Sympati! Jag kunde inte heller röra mig på slutet och var så förbannat less på alltihop. Dessutom var det kallt, halt, snökaos när jag var som mest höggravid (dotter nr 2 föddes just när Stockholms kollektivtrafik lamslagits i februari). Jag har sagt till maken att påminna mig om hur plågad jag var under min sista graviditet om jag någonsin börjar yra om en sladdis. Aldrig mer!

Är bara några dagar efter dig, vet precis hur du känner. Ont överallt, och trött och seg och fet och otymplig.

Har precis städat ur min lägenhet, tur man har föräldrar som hjälper till, för inte är man effektiv när man måste sätta sig ner och vila var tredje minut och lägga upp sina svällande fötter i högläge för att ens kunna gå sen.

Näe, jag längtar tills man får känna sig som en fungerande människa igen, det här med att vara gravid och otymplig som en svullen flodhäst är inte riktigt min grej 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *