Kategorier
Ideal & skönhetskrav

Vi låter oss hjärntvättas

Jaha här hade vi dagens påminnelse om att tjocka kroppar måste åtgärdas och att även smala kroppar ofta är lite för stora ändå:

smala kroppar

Det är liksom alltid minst två NYA sådana här annonser i övre delen av valfri nyhetssajt varje dag jag går in och kollar. Och har ni tänkt på att det nästan alltid är smala kroppar med lite knappt ”hull” på som får stå modell för kroppen som behöver förlora kilon?

Jag blir sjukt triggad iallafall. Jag påminns om att man bör gå ner i vikt och tanken liksom etsar sig fast i hjärnan på mig att jag till slut tror att livet kommer bli bättre och lättare och lyckligare om jag bara gick ner och blev smal. Lägg på en ordentligt dos ålderspanik (herregud jag blir fyrtio nästa år?!) och självhatet är ett faktum. Och jag har fan ingen anledning egentligen. Jag har ett fint liv, en stark kropp, massa barn och vänner och trevlig vardag och mycket mat i kylen. Vad har jag att vara missnöjd över egentligen?

Men logiken fallerar när kapitalismen slår sina lovar kring en. KÖP KÖP KÖP det här så blir du glad igen och vi låter oss luras fast vi egentligen vet att företagen behöver få oss att tro att vi är värdelösa utan deras lösning för att kunna sälja en massa skit. Om det så är bantningsklubben, eller viktbilagan, eller olika tillskott eller kläder eller tidningar så handlar det bara om att tjäna pengar på bekostnad av vår självkänsla.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Vi låter oss hjärntvättas”

Folk (läs mina föräldrar och idioter) klagar på min kost och kropp (inget fel på de!) hela tiden, men jag gillar att vara lite tjock det är hälsosamt, dessutom är det roligt att magen är platt på morgonen, ”gravid” på dagen, och som en tom säck på kvällen ;-D
P.S. Jag skickar paketet imorgon! MVH

Jag har ett inbyggt filter i hjärnan och ser inte annonser (eller annat) som inte intresserar mig. Det funkar överallt, jag kan sitta och titta på TV och när reklamen kommer på så är det som att en ridå dras för ögonen och efteråt har jag ingen aning om vad som visades såvida det inte var något som jag faktiskt tyckte var intressant. Jag vet inte riktigt hur det där filtret uppstod men jag tror att jag bara tröttnade på allt skräp som flimrar förbi och bestämde mig för att jag inte ville se mer, så nu gör jag inte det, väldigt praktiskt! 😀

Jag tycker folk överlag kunde fundera lite mer över vilka det är som tjänar på att en hel befolkning är skräckslagna för att bli tjocka – inte bara för att det anses fult och äckligt, utan för att det anses innebära direkt livsfara. Vilka tjänar miljarder på att hålla folket i denna skräck? Vilka tjänar på att gemene person går omkring och tror att fett på kroppen = ond bråd ALLDELES för tidig död?
Kan det kanske vara läkemedelsbolagen, dietpulverföretagen, Viktväktarna, LCHF-läkarna/författarna/de som sitter i toppen, reklammakarna osv?
Jag är ofta förundrad över hur godtroget folk sväljer all skit de matas med utan minsta lilla ifrågasättande. ”Det är jättefarligt att vara tjock, det vet ALLA!” Jamen vadå, folk blir faktiskt tjockare och tjockare och det är FARLIGT!” ”Jaha, men se på den här undersökningen då, den visar att det finns ett samband mellan blablabla och fetma!”
Och under tiden blir vi äldre och äldre, så till den milda grad att vi enligt rådande system inte kan ta hand om våra gamla på ett humant sätt. Vi håller oss fysiskt friskare och har högre chans att leva till en aktningsvärd ålder än någonsin tidigare. Tycker aldrig fettföraktarna att det rimmar illa? Vi har å ena sidan en livsfarlig fetmaepidemi utan dess like samtidigt som vi har en medellivslängd på över 80 år?
En annan sak som är intressant med detta är paniken över att hålla alla vid liv tills de är minst 80, helst längre. Och det är inte sällan samma personer som mässar om människans fria val när fettskräcken tas upp. ”Du kan välja själv! Det är inte lätt men det går om du vill!!!” Fast fan ta dig om du inte väljer det JAG tycker att du ska välja. Då är du en egoistisk självupptagen förhärligare av osunt leverne och då ska du varken få vård för ett brutet ben eller en inflammerad blindtarm.
Fast det värsta tycker jag ändå är att de här personerna nästan undantagslöst anser att de håller sina fettföraktartal av omtanke. Om jag dör i morgon är det bara min man och min dotter och kanske en eller två personer till som kommer sörja djupt och ”få men” av min bortgång. Ingen av alla dessa omtänksamma fettföraktare kommer ens veta om att jag är borta eftersom min död inte påverkar dem. Ändå påstår de att de bryr sig så mycket att de är beredda att skada mig av ren omtanke – FÖR MIN EGEN SKULL.
”Folk” har så jäkla lite självinsikt och medvetenhet om varför de beter sig som de gör. De tror blint på allt de tänker, som om tankar inte skulle kunna ljuga? Och ytterst sällan ifrågasätter de var deras tankar kommer ifrån.

Bilden är helt felaktig… Kvinnors fett som nästan alltid sitter på lår och rumpa är inte farligt. Den typen av bukfett män oftast får, som skapar den klassiska hårda ölmagen är inte bra, det tyder på fett runt inre organ och det är inte alls bra ur hälsosynpunkt.
Ändå riktas den är typen av artiklar och reklam nästan alltid mot kvinnor. Och här visas en bild där kvinnan nyper i ”valkar” i den nedre delen av buken – och det är inte där det ”farliga” fettet sätter sig, det är längst upp på buken.
Sjukvården och kommersen riktar in sig på helt fel saker och skrämmer upp friska individer helt i onödan. Själv har jag ”farligt” bukfett, alltså fettet som sitter högt uppe på buken tyder på inre fettdepåer men det VET jag och det tror jag de flesta medvetna personer vet. Ingen behöver matas av den här sortens reklambilder, ingen!
Det skrämmer och hetsar på ett jäkligt onödigt sätt!

När det gäller vilka som tjänar på det… Kanske verkar detta för långsökt och konspirationsteoretiskt, men jag skulle kunna tänka mig att förutom alla de du nämnt, så tjänar nog hela skräpmat- och godisindustrin på det också. För det är nog inte helt ovanligt att de får massa kunder som misslyckats med den ena bantningskuren efter den andra (jag har själv hört till denna grupp och tvivlar på att jag är den enda).
I vilket fall som helst tycker jag att det är väldigt märkligt att det drivs en hetsjakt på tjocka, samtidigt som de här varorna som sägs vara bovarna i den så kallade fetma-epedemin tillåts säljas precis hur som helst, precis överallt, och det inte ens läggs på någon skatt för att höja priser och så vidare. För är man verkligen så rädd för ohälsa som man påstår, så borde man väl göra något åt de ohälsosamma produkterna som spridit den, snarare än att gå på de som drabbats? Men nej, det kan man inte göra, för det görs ju alldeles för stora vinster i den industrin! Bättre att skuldbelägga konsumenterna, för de kommer säkert att fortsätta konsumera i alla fall.
Det blir en sådan enorm dubbelmoral och extremt cyniskt när de kanske rentav säljer godis bredvid bantningsprodukter. ”Vi uppmuntrar dig att banta, men vi vet redan från början att du kommer misslyckas. Och då dömer vi dig för det. Och fortsätter att sälja och bli rika!”

Jag tycker vi är lite slappa när det kommer till reklam. Det känns som att man i princip kan påstå vad som helst i sina reklamer, även om det inte är sant. Reklam får väl inte ljuga enligt lag, har jag för mig? Men ändå kan de påstå att ”vår produkt gör att du går ner 10 kg på en natt!!!” eller ”Vår produkt gör så att ditt hår växer med 1 meter på en vecka!” osv (överdrev väl lite kanske…. haha).
Vi vet ju redan att både ungdomar och vuxna mår dåligt av allt detta hetsande kring vikt och träning, så varför blir vi inte lite mer restriktiva? Kan man inte göra som med tobak och alkohol – får ej göra reklam på tv och radio? Vill man gå ner i vikt lär man snabbt veta vart man ska söka. Vi behöver inte bli mer hjärntvättade och påverkade.

Jag har en lite kontroversiell fråga; i och med att du är väldigt mycket för omfördelningspolitik, kan du inte känna att du har ett ansvar gentemot samhället (oss andra skattebetalare) att inte vara ohällsosamt tjock eftersom det tenderar att öka kostnaderna för samhället?
(Jag ställer inte frågan för att vara dryg, jag undrar bara hur du tänker kring ett sådant resonemang)

Enda räddningen i kollektivtrafiken – rolig bok. Om boken tar slut – blunda till musik. Triggas man inte av hälsohetsen så triggas man av den ensidiga nyhetsrapporteringen eller annat idiotiskt på löpsedlarna/annonserna. Det är så himla, himla svårt att värja sig. Därför är det bra att kriga mot skiten, så som du gör.

Och här ligger jag i mina träningskläder och funderar på ifall jag äta något mer eller om jag fixar att somna hungrig. Tänker att jag blir lycklig bara jag går ner lite i vikt. Jag försökte vara nöjd med mig själv, tänka att jag också förtjänar att äta och dricka saker men nu orkar jag inte längre. Känns fan enklare att svälta sig lite så man kan bli smal och få någon bekräftelse iaf. För all tid jag lagt på att studera och jobba för att fixa toppbetyg för examen ger liksom inte lika mycket cred som en före och efter bild på en ev viktnedgång på instagram…

Alltså, jag hör dig, syster! Så jävla satans sorgligt men jag hör dig. Jag är antagligen snart där jag med. Jag pallar inte ens skriva några peppord här, det blir bara löjligt.
KÄRLEK! <3

precis ett sånt inlägg jag behövde läsa just i detta nu. Har velat fram och tillbaka om att köpa gymkort eller ej, med förargumentet att jag kanske ändå förlorar några kilon, om jag lyckas pallra mig dit, och då kanske blir lite snyggare och lite bättre, och motargumentet lyder att jag tycker det är för dyrt.
och ja, det är för dyrt. Att betala 200+ i månaden för att ständigt påminnas om att jag inte räcker till som den personen jag är, det är tamigfan för dyrt och tack Lady Dahmer för att du hjälper mig att bli starkare i den tanken! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *