Kategorier
Ideal & skönhetskrav

Inte tjock och ful på riktigt

En sak som jag tänkt på när det gäller näthatet jag får för min kropp, vikt, utseende är att jag instinktivt nästan alltid tänker att jag vill säga att hallå, jag har precis fött ett barn och dog nästan på kuppen och du skriver att jag är äcklig, tjock, ful, skrattar åt mina svullna fötter och hängiga mage din elaka jävla taskmört! Men så besinnar jag mig ändå. Kniper igen och säger ingenting om det. Vill inte dra till det knepet för att få dem att skämmas. (Om de har den förmågan.)

monika magnusson chamsine

Jag märker också att en del av mina följare också svarar på mina hatare på det sättet: ”hon har faktiskt fött barn”. Och visst ska man kanske vara extra snäll mot människor som haft det svårt eller jobbigt. Nyförlösta kvinnor behöver få andas och framförallt läka ifred. Och så vidare.

Men jag besinnar mig som sagt. För det hade liksom inte varit mer ok att kränka och håna min kropp om jag inte hade fött barn. 

Jag har även sett samma retorik när det gäller människor med sköldkörtelproblem, vattensvullnad eller sjukdomar eller annat som får hån för sina kroppar. ”Hon är faktiskt [insert sjukdomstillstånd]”. Underförstått: Hon kan inte rå för att hon ser ut så. Till skillnad från alla andra som är tjocka ”på riktigt” som får skylla sig själva och då förtjänar allt hat de får. Nej jag tror inte att nån tycker så, men det blir liksom kontentan.

Lite som när man försvarar homosexuella med ”born this way” som om homofobi hade varit mer ok och förståeligt om homosexualitet var självvald. (ledtråd: det är det inte)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Inte tjock och ful på riktigt”

Vill börja med att säga att du är fantastisk på alla sätt och vis. Det är tack vare dig jag numer kan äta glass om jag är sugen på det utan att skämmas eller säga nåt i stil med att jag börjar träna på måndag, jag borde inte osv.. Jag vågar bada utan att ha handduken runt mig ner till bryggan och fort ner i vattnet. Du har fått mig att inse att jag duger precis som jag är! Tack känns litet att säga, men jag kan liksom inte sätta ord på denna glädje. Tack tack underbara du för att du orkar stå ut med allt och att du lär mig så mycket som borde varit självklart från start på denna jord.

Kloka ord LD <3 Själv tampas jag med min arbetsledare på min arbetsplats om kroppsskammning och fetthat. Har fått pikar och kommentarer så det känns inte så roligt längre att gå till jobbet. Har faktiskt ont i magen ska strax iväg. Tack för allt du gör. <3

Jag tycker du är förbaskat skön. Inte min stil att vara så öppen med kroppen (en riktig tantkropp numera, en stor sorg tyvärr) så det är så himla härligt att se andra. Du får det att verka så lätt också. Vilket kanske är en anledning till att folk med mobbarpsyken är så otroligt aggressiva mot dig. Det ska ju inte vara enkelt att vara kvinna och ha en kropp, det provocerar något vansinnigt mycket.

Jag tror folk verkligen inte är vana vid kvinnor som tar plats och absolut inte tjocka kvinnor! Det sticker i ögonen på folk när andra inte följer strömmen. Av någon outgrundlig anledning är det en dödssynd.
Jag gillart dock! Människor som vågar sticka ut har så jävla mycket mod och jävla anamma att man blir alldeles salig inombords. Även om jag förstår att det är jobbigt med hat och mobbare ska du veta att vi är fler än dom. De har inget liv och är missnöjda med sig själva. Annars har man inget behov av att bete sig sådär.

Monkan lär väl själv gissningsvis dyka upp här igen vid ca 22.00-snåret ikväll 😉
Nåja, håller verkligen med om att man inte ska behöva ha en förklaring till ens övervikt, även om det givetvis kan finnas flera bakomliggande orsaker till den. I mitt fall gick jag från liten och späd (med massor av hurrarop från omgivningen!) till att bli tjock på relativt kort tid. Allt detta p g a psykisk ohälsa, vilket i sin tur handlade om en rad jobbiga livshändelser. Jag brukar dock också undvika att dra det kortet som förklaring till min övervikt, för det ska liksom inte spela någon roll. På något sätt har jag väl ändå hållit mig inom någon slags ramar och inte blivit så tjock (tror jag) att folk typ stirrar ut en på stan. MEN så har vi ju alltid ”la familia” som är en sådan krets där man kan känna sig 100 procent ”trygg” i att få en påminnelse lite då och då om hur fet man har blivit. Där kommentarer som”åh tänk vad smal å fin du var förut”, eller ”vilken karaktär du hade då” e t c är vanliga.
Jag undrar i mitt stilla sinne hur i helvete man kan bry sig så mycket om hur andra människor ser ut i sina kroppar?!! Helt obegripligt är det att det är så provocerande för vissa människor med icke normativa smala, (eller ex håriga) kroppar. Där inte ens människor av ens egen familj (tror ej jag är ensam om det) kan acceptera en precis som man ser ut just nu och bara vara glada över att se en/varandra.

Jag fattar inte heller hur folk har tid, ork och intresse att bry sig om andra människors kroppar. Hela saken är för mig helt obegriplig. Vad lever de för torftiga och innehållsfattiga liv egentligen?

Vet du, jag är så jäkla rädd för den dagen du inte orkar ta alla fighter på nätet. Fy fan vad du gör mycket för så många. Obs, ingen press, jag tycker det är obegripligt att du pallar så mkt, hade aldrig, aldrig orkat själv. Du är på riktigt helt jäkla underbar.

Alltså, varför går ni så på dyslektiker? Nej, inte okej hur hon Monika uttrycker sig.
Men heller inte okej att gå på dyslektiker så heller.
Ja en del har total avsaknad av kommatecken osv.
Kallas dyslexi. Har det verkligen gått er helt förbi?

Det är så jäkla beklagligt att du får så mycket hat, och det är så jävla starkt att du orkar stå rakryggad.
Jag känner inte ens dig men du har gjort så himla mycket för mig. Har följt dig i 6 år och du har inspirerat mig varje dag och lyckats få mig att bli av med mycket hjärnspöken och även pedagogiskt lärt mig mer om feminism.
Alltså den här Monika, en vuxen kristen kvinna med barn som sitter på nätet och håller på så. Jag känner för att skriva privat meddelande till henne och BE HENNE HÅLLA KÄFTEN. Vilka människor det finns. Det är dem det är fel på, inte dig

Jag tycker att detta är en väldigt viktig observation du gör här. Att inte förklara och ursäkta eventuell övervikt, för isåfall blir det som att vissa ”orsaker” gör en del övervikt lite finare än annan och att de som då inte har något att ”skylla på” blir ännu mer nedtryckta.

Är så sjukt tacksam över att jag hittade till din blogg en sen natt för ett halvår sedan, Först kände jag mig mest provocerad och o bara herregud vad är detta TILLS jag insåg att vad fan, hon har ju rätt, allt hon säger stämmer ju! Tycker så synd om alla de som lever i den bubbla jag levde i förr, de som inte är medvetna om hur patriarkatet styr, de som hatar på andra kvinnor osv. Nu är jag 20 år, och jag är dig evigt tacksam för att du öppnat mina ögon! Vill bara att alla ska läsa din blogg och få samma uppenbarelse! De som hatar, de har bara inte förstått än! Tack för att du finns, kram!

Här är också en som ”vaknat upp” och insett en himla massa viktiga saker tack vare LD! Även jag blev provocerad från början, men nu refererar Jag ofta till denna bloggen?

hej! Har precis hittat hit efter ditt inlägg om amning, men Gud vad jag har hittat rätt! Du är grym! Men jag chockas också över den mobbing du utsätts för! Min flicka är 9mån och tycker fortfarande jag är hormonell och tokgråter åt reklamer på tvn, all cred till dig du är king! Jag skulle aldrig orka. Mobbing bör vara straffbart 🙁

Håller med andra här, jag är också oerhört tacksam för att du gör det du gör, det betyder så himla mycket!
Kommer ihåg första gången jag kom i kontakt med det du beskriver, att övervikt ska ”försvaras” med olika fysiska orsaker. Jag var kanske sju år, och hade lite mage som man kan ha i den åldern. En av mina jämnåriga tjejkompisar kommenterade det, varpå en annan sa att ”man kan ju ha en sjukdom som gör att magen växer”, typ, för att på något sätt försvara mig. Detta var ett bryskt uppvaknande, då jag inte hade tänkt på mig själv som tjock förut (vilket jag inte heller var, i och för sig).
Det är i alla fall helt sjukt detta som många håller på med, att kommentera andras kroppar och nedvärdera allt som inte faller inom normen. Tack LD för att du öppnat ögonen på mig och många andra!

Du är grym Lady D. Var tvungen att gå igenom din instagram för att hitta någon amningsbild som var ”ko på bete-stil”, vad innebär det?! För övrigt alla bilder var jättefina! Glad att du är en motvikt till såna människor som Monika.

Kan inte annat än instämma i vad föregående skrivit, du är awesome, och viktig i det du gör! Du formulerar dig så bra och sätter ord på hur jag tänker men inte får till i egna formuleringar! Tack för att du finns!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *