Kategorier
Ideal & skönhetskrav

Kvinnokroppenär ett slagfält

Två tankar idag:
1. Glöm inte: Alla kroppar är bra kroppar! Tjocka, håriga, släta, beniga, smala, sneda, funktionsvarierade, bruna, vita, bleka. Klanka inte ner på en kroppstyp för att lyfta en annan!
2. Jag raderar flera intaggningar om dagen på instagram från unga människor som vill skratta åt mig eller min kropp tillsammans med polarna. Jag vet att många andra med öppna konton upplever samma sak.

 
Jag blir alltid lika förvånad över den totalt skamlösa fräckheten hos människor. Att man tänker elaka saker är en sak, jag är inget helgon själv och kan tänka otroligt osympatiska saker om andra men att ta steget från detta till att uttala dessa tankar högt än mindre skriva dem till människorna det gäller är stort. Nånstans fattar man väl ändå att det är elakt och sjukt osmickrande för en själv? Nån skam i kroppen måste man väl ändå ha? Vill man outa sig själv som mobbare?
jovanna
Alltså herregud har ni sett denna som @drawnbyjovanna gjort?!!!! Väntar ivrigt på print! (Jag samlar faktiskt på porträtt på mig själv och har satt upp alla jag fått på väggen hemma!) Så fantastiskt fin!

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Kvinnokroppenär ett slagfält”

Fattar inte heller att folk orkar och har mage att skriva elaka saker.. Jag själv har fullt upp med att stå ut med min egen kropp liksom. Tack för allt du gör för oss kvinnor ❤

Fattar inte hur folk kan sjunka så lågt? Jag skulle aldrig tagga folk och sitta och skratta åt någon på hens eget konto… tycka banan vill kan man göra, men man behöver inte säga eller skriva det. Folk har fan inget hyfs och måste vars jävligt olyckliga. Annars skulle man inte hålla på och mobba folk.

Jag är helt övertygad om att man inte måste må dåligt för att vara mobbare. Mina mobbare från skolan som fortfarande vid 35 års ålder roar sig med att jävlas med mig om de kan mår prima. De har fina utbildningar, bra jobb, snygga fruar/flickvänner, söta barn och allt man kan önska sig. Rimligtvis kan de inte ha gått runt och mått bajs i nästan 30 år i sträck! Jag tror att de bara är dåliga människor och tyvärr tror jag inte att karma kommer bita dem i arslet någon gång snart.

Misstänker att det är många unga personer som gör så här? Alltså det är förstås inte okej för det, men de måste ju ha fått det här beteendet från någonstans tänker jag. Inte nödvändigtvis hemifrån, utan är kanske också delvis resultatet av en den kultur där mobbning blivit en så populär företeelse. Ju slagfärdigare desto coolare verkar det nästan som. En del på ex Flashback forum (iofs värsta tänkbara forum) nästan briljerar med hur bra de tycker de får till det känns det som, men det är också någonting jag tror ligger lite i tidens anda.
Sedan har iofs mobbning alltid funnits, så det är väl mer att det idag blir ännu mera synliggjort i o m sociala medier. Under tiden får vi andra kämpa för att det ska bli coolt att vara snäll och sympatisk istället. I det inkluderat att man ibland också får påminna sig själv om detta. Så känner åtminstone jag det. Du gör i alla fall ett otroligt bra jobb med alla de brännheta ämnen som du tar upp och är en så himla bra förebild på alla sätt och vis. Fattar bara inte ibland hur du orkar. Heja dig! Kram

De förstår helt enkelt inte hur indoktrinerade de själva är av samhällets normer. En vacker dag när de mognat kanske de vaknar upp och inser det. Det och en kombination av ännu ej ordentligt utvecklad empatiförmåga gör att de tror att de kan skratta åt dig och din kropp öppet. Obs! Försöker inte ursäkta beteendet! Det är vidrigt. Vi får hoppas att de råkar läsa lite av vad du skriver också när de är inne på ditt konto. Någon kanske får sig en tankeställare. Kram

Jag tror också att så länge det finns mobbare bland Sk kändisar som Katrin z och bröderna Schulman så är detta tyvärr ett klimat som anses acceptabelt. Jag har själv stora kroppaproblen och då se eller läsa om hur Katrin z vräker ur sig att tjocka människor är äckliga är ju så klart inte roligt ! Jag tror att de personer som håller på mot andra som schulmans och Katrin egentligen är väldigt små människor med dålig självkänsla och självförtroende ! Men dessa människor är tyvärr förebilder och det är sjukt läskigt enligt mig !

Hej, illustratören här.
Alltså när jag läste den sistnämndas kommentarer blev jag inte bara vansinnig, utan seriöst ledsen. Det är helt ofattbart för mig hur en kan bete sig så, ofattbart. Det är också så sorgligt eftersom folk hamnar i kläm. Ja främst du i detta fallet eftersom kommentarerna är riktade till dig, men också andra som är med om liknande eller känner sig träffade när de läser. Sedan att hon skrev att hon inte bryr sig om en annan persons nära som gått bort pga näthat. Det gör faktiskt ont i mig. Kanske för att jag vet hur mycket sånt här skadat. Det kan ju vara direkt livsfarligt.
Om något så är jag tacksam för gemenskapen av folk som stöttar varandra i olika communityn. Att man backar upp varandra. Jag tror det är oerhört viktigt.
Och det blir personligt för mig eftersom du precis delat min illustration på din blogg också. Det är systerskap. Jag har haft många vänner (trauma som gjort att jag hamnat med destruktiva människor) som i princip psykiskt misshandlat mig. Gjorde slut med dem och har läkt rätt bra.
Sen jag började instagramma har jag fått många vänner och folk som verkligen genuint gillar det jag gör. Har aldrig varit med om det tidigare.
Sånt här kan förändra en människas liv. Mitt till exempel. Jag i princip gråter av alla fina ord jag får, för det läker ett jävligt stort köttsår av, förlåt, hemska vänner och misshandlande ex!
Skönt att skriva av mig och gött att du delar min illustration. Blir glad för jag tycker jag förtjänar att bli glad! Hehe. 🙂

Jag får också drösvis med folk som taggar in varandra för att skratta och håna. Gemensamt för dem är att de oftast är under 20, har stängda konton, stereotypa normutseenden samt aldrig vänder sig direkt till mig utan pratar med varandra över mitt huvud som om jag inte vore en människa precis som de själva utan bara en skrattretande figur i deras telefon.

Vad spelar det för roll om människor är smala (eller beniga/magra), kurviga (mulliga) eller tjocka (överviktigs/feta)?? Och varför måste andra kommentera det? Blir så less på människor ibland att jag har lust att bo själv ute i skogen och inte träffa någon.

Alltså har folk inget vett alls??? Sen när är det ok att kritisera andra kvinnors kroppar?
Sen när är det ok att mobba?
Fick ni inga lektioner under skoltiden om att ord gör ONT? Eller är det ni vill? Göra andra illa?
Fy fan för er som inte stöttar utan trycker ner och dömmer.
Peace

Jag tror att en generation är lämnad lite på pottan av sina föräldrar. De födda -80 och -90 som fortfarande behövde föräldrars guidning i hur fan man beter sig mot varandra saknar med säkerhet den uppfostran för sociala spelet online också. Kanske även generationerna efter dessa som nu beter sig som rövhål också kommer att sakna uppfostran för hur livet online OCKSÅ bör se ut (jag kommer dock inte tillåta mina barn liknande beteenden). Jag tvivlar på att dessa människor uteslutande pekar, pratar högt och över huvudet på människor IRL. De måste leva i tron att det liksom kvittar för det är online… Det saknas grundläggande kunskaper hos dem. Känns det som.

vem har påstått motsatsen? Jag redogör bara för hur hatet mot mig ser ut och det består till 99% av människor i övre tonåren upp till 22, 23 års ålder ungefär. Flera instagramprofiler kan vittna om samma erfarenhet. Du kanske ska börja fokusera på det vi utsätts för istället för att vara så jävla kränkt. Känner du dig träffad eller vad är det frågan om? Hur kan du läsa om mobbing, hat och förtryck och bli arg på mig för att jag lyfter detta istället för att bli arg på det jag utsätts för? Dina prioriteringar är verkligen skeva.

Barn och ungdomar lär sig från vuxna.
Vuxna mobbar och säger elaka och kränkande kommentarer. Det är pinsamt att vuxna håller på som om de vore kvar på dagis (förskolan) eller i skolan. Inte undra på att barn mobbar och kränker när det finns vuxna som gör det. Öppet, och framför sina barn.

Jag kommer fortsätta läsa din blogg (även om jag i ett ilsket ögonblick skrev att jag inte skulle göra det). Du är en underlig, men ändå intressant personlighet som står för dina åsikter, alltid säger vad du tycker och är stolt över dig själv. Det jag inte förstår är ditt totala hat mot män (i grupp) och dina åsikter om att smala människor har världen för sina fötter eftersom samhället är uppbyggt bara för dem. Men det får vara så. Jag läser vidare bland dina inlägg så kanske jag förstår lite mer hur du resonerar.

LD anser inte att smala människor har världen för sina fötter. Ja, samhället utgår från den smala kroppen och nej, det betyder varken att man behöver vara lycklig eller ha ett bra liv. Det betyder bara att man får vissa privilegier i jämförelse med tjocka.

Åh, så vidrigt. Vad som sedan är roligt förstår jag inte… Tråkigt att humor innebär att trycka ner andra.
Visst kan man råka slänga ur sig konstiga grejer ”irl” och ångra sig, men att man inte skäms när man ser vad det faktiskt är man sitter och skriver. ååh, pinsamt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *