Kategorier
Ideal & skönhetskrav

Det är inte en slump att du som rakar kroppen också råkar vara kvinna

Det här kommentarfältet är ju för roligt

(eller sorgligt beroende på hur man ser det), Bloggbevakning länkar till mitt inlägg om rakning och kroppsbehåring och i skrivande stund har inlägget 125 kommentarer varav kanske tre stycken av de som skriver faktiskt har en analys dvs en hjärna att tänka med. Nej förlåt, ska inte vara sån men är både förundrad över och trött på att folk inte kan tänka längre än fitthåren räcker. 

Typ 120 personer som ba ”JAAAAAAG rakar mig minsann för min egen skull och LD är dum som säger nåt annat buhu!”

Mmmm det är bara en slump att du råkar vara kvinna va? Det är bara en slump att det är just kvinnor som rakar fittan och benen och fan, vaxar ansiktet till och med. Det är bara en slump att män råkar föredra rakat och slätt och hårlöst. Bara en slump. Har ingenting med patriarkatet att göra. Inte det minsta, det är ju ditt fria val helt opåverkat av nånting annat för DU kan minsann tänka själv. DU är inte viljelös. DU är annorlunda. 

Och ja jag vet att hår på ryggen anses äckligt på män och att en del män rakar ansiktet men det är inte i närheten samma sak. 
Män behöver inte försvara sig när de är orakade. De behöver inte förklara varför. Män blir inte näthatade, överösta med elaka kommentarer eller mordhotade om de låter bli. De känner sig inte äckliga och omanliga. De känner inte djup skam om de blir påkomna med hår. De undviker liksom inte badhuset för att de glömt raka sig. 

Alltså suck och lol. 

Och innan nån hetsar upp sig, nej jag bryr mig inte hur folk gör. Raka om ni vill. Men som jag tydliggjorde i förra inlägget så tycker jag att det är viktigt att prata om varför. För väldigt många kvinnor känner att de inte har nåt val alls. Våra döttrar har inget val. De ges inget alternativ. De kommer också indoktrineras i att tro att det år rimligt att utsätta underlivet för risker, infektioner, obehag och till och med skador i jakten på en slät fitta. 

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det är inte en slump att du som rakar kroppen också råkar vara kvinna”

Jag var precis som de när jag var tonåring "Rakat är fräschat! Tycker bara det känns bäst!". Nu är det tre år sedan jag första gången provade att inte raka mig i en längre period (dvs gå typ mer än 3 dagar orakat, första gången gick jag 1.5 månader utan att raka mig någonstans). OCH det var så jobbigt. Fy fan. Att se hår växa där man aldrig sett det förr, man känner inte igen sig själv, det känns annorlunda. Och dessutom att höra omgivningens kommentarer, inte alltid elaka men alltid överraskade och frågande. Som om min kroppsbehåring berör så många random människor liksom. Jag fick nog en dag när jag var på semester och hade på mig bikini, kollade mig i spegeln och såg håret sticka ut ur armhålan. Kände mig allt annat än sexig, cool, vågad… Kände mig konstig, äcklig, ful, fel. Så rakade jag bort det. 2 år senare och en ny kille så försöker jag igen. Det är en KAMP att lära sig tycka om sig själv som man är, som evolutionen har skapat en. Att sen sitta och höra/läsa kommentarer om hur mycket fräschare det är att raka sig, hur äckligt, okvinnlig, fult, illa-luktande osv. osv. som ens egen kropp är…. Det är så jobbigt. Mentalt. För en själv. Att bara acceptera sig själv, så som kroppen själv ser ut. :'(

fast de flesta män rakar sig också? hår på magen och ryggen är inte heller norm för killar. det skrevs en hel del om benjamin ingrosso efter melodifestivalen pga folk tyckte hans armar var för håriga. både män och kvinnor kritiseras för sin kroppsbehåring. så nej det är inte "bara en slump" de är så trenden ser ut idag. på 60-70 talet var det inne med hår på alla, nu är det inte det. man rakade sig massa i antika grekland och egyptien, både män och kvinnor. speciellt homosexuella män. kvinnor kanske kritiseras mer just idag, men ser en starkare trend för hårlösa killar också.

Tror det är ganska få män som känner skam över sitt hår om de glömt raka. Tror även det är få män som får hatmail och dödshot för att de låter bli. Att ens försöka jämföra mäns rakning och behåring med kvinnors är befängt.

Luktar det svett fast man har deo är det säkert deons fel… detta tröttsamma hårhat alltså, get real and move on nu bara snälla. Jag färgar mina ögonbryn regelbundet pga fejset ser bättre ut då. Det här tror jag inte en sekund att beror på min fria vilja och mitt fria val. Jag gör det för att det är inpräntat i mig att jag måste se någorlunda bra ut. Ögonbrynen är lättaste vägen till det för mig. Då ser jag acceptabel ut. (Aldrig i helvete att jag skulle orka sminka mig varje dag)

Så klockrent!
Och just det där viktiga, män känner inte skam över sitt hår i samma utsträckning som kvinnor gör. Män med hår behöver inte försvara sig eller känna sig ofräscha.

Oj, alltså ibland blir man bara helt matt. Vissa saker är visst inte så självklara som man tror. Att jag kände mig äcklig pga att jag inte rakade snippan på högstadiet/ gymnasiet och försökte krypa ihop i duschen efter idrottslektionerna skedde väl troligtvis av en anledning. Typ att samhället ville att jag skulle raka. Nu har jag börjat acceptera mig själv men fortfarande skäms jag över min håriga snippa när jag är i ett badhus och har alltid badshorts. Men det beror ju på de krav som ställs på kvinnor, hur de ska se ut och hur de ska vara. Hade jag börjat raka hade det inte varit för att jag ville det utan för att det SKA vara så, för att det krävs av mig. Det tror jag att de flesta förstår egentligen men det är tyvärr svårt att ta till sig av kritik, framförallt om kritiken är befogad och trycker på en öm punkt.

Folk är ju så jäkla blinda och tror att dom är unika som inte påverkas av varken samhället, reklam eller ditten och datten! Surprise, ALLA påverkas på ett eller annat sätt av normer.
Jag anser att min mamma är en vettig person med vettiga åsikter. Hon går gärna mot strömmen osv. Men när jag var typ 12 år och började få hår under armarna och på benen så köpte hon rakhyvlar till mig och sa att det var dags typ. För annans kunde andra tycka att jag var ofräsch, lite äcklig och så skulle jag inte ha varken vänner eller pojkvän. SÅ JÄKLA STÖRT. Självklart började jag raka mig. Tyckte jag det var skönt, fräscht, icke smärtsamt osv? Nej. Inåtväxta hårstrån, kliande stubb, röda prickar, inflammerade hårsäckar och ångest. Det bidrog rakningen till. Slutade med all rakning på gymnasiet och det är nog bland det bästa jag gjort. Och mina enorma svettproblem försvann när jag slutade misshandla huden med rakhyvlar! Hallelujah!
Min dotter ska aldrig behöva känna den här pressen från mig. En mamma ska inte vara den person som startar skammen över kroppen. Min mamma visste inte bättre men idag hoppas jag att hon hade gjort annorlunda. Hos oss är hår välkommen på vilken kroppsdel som helst, oavsett om man är man, kvinna eller något annat.

Jag var en gång i tiden en unik snöflinga som kunde leva (ganska fritt) från rakningsnormen. Jag rakade/rakar armhålorna regelbundet men när det gällde fittan och benen lät jag de vara. Jag kände genuint inget behov av att raka dem och lät bli. Skönt och enkelt att avstå.
Vad hände sen då? Jo. Jag gifte mig. Min man har preferenser. Helt plötsligt står jag där med en person som tycker att mitt könshår skaver på hans penis. Jaha, tänkte jag. Hej patriarkatet. Det blir till att raka då, jag vill ju inte att han ska ha ont. Nu har jag världens största finnar där nere som gör ont.
Jag gick alltså in i detta frivilligt och frivilligt kompromissade med min egen kropp för en annan persons skull. Det var mycket lättare att leva fri(are) från patriarkatet som singel.

Somliga fattar, andra inte.
Rakar benen och under armarna men det senare har jag försökt vänja mig av vid, men det är skitsvårt. Gick till affären med orakade armhålor och en tisha med korta ärmar, tänkte att "fyyy, folk kommer ju tycka jag är asäcklig" men jag ville utmana mig själv.
Ingen sa nåt. Ingen tittade ens under mina armar, trots att jag sträckte mig både uppåt och utåt flera gånger för att plocka varor. Märkligt.
Fitty har jag rakat ett par gånger i mitt liv och då bara pga en man. Aldrig mer. Fy fan så obekvämt! Kliar och skaver och usch. Nä, lite trimning bara så blir det bra (för mig, övriga får göra som de vill).

Jag kommer ihåg när jag var 12 år och ville raka bort håret under armarna och mamma sa nej (hon ville verkligen inte att jag skulle börja raka mig men vad var oddsen på att hon skulle lyckas med det). Jag bröt ihop totalt, kunde inte visa mig i linne, kände mig äcklig. Kul för en tolvåring att känna så. Sedan blev jag äldre och var väl liiite hårigare än "genomsnittstjejen" men trodde då att jag var helt groteskt hårig. Fick ju aldrig se några tjejer med hår på kroppen varken i verkligheten eller i media. Och herregud vad jag led av detta. Rakade och rakade och rakade. Blev deprimerad. Slutade med att mamma och pappa betalade flera tusentals kronor för laserborttagning av håret för att jag skulle må lite bättre. Hårborttagningshysterin förstörde många av mina tonår.

Jag har frågar flera ggr om hon vet medelåldern på sina läsare/de som kommenterar. Får aldrig svar. Kanske hon inte vet. Men det känns ungt alltså. Mkt ungt.

Jag drabbas av ett hårborttagningsdilemma varje sommar. Benen. Att låta håret vara under armarna och på fittan är noll problem, ens på sommaren. Under armarna är det ju så pass dolt i och med sin placering att det inte syns för var och varannan person som går förbi på gatan eller stranden, och fittan är det liksom bara jag och min partner som ser. Dessutom tycker jag att både fitthår och hår under armarna är aktivt snyggt och skulle känna mig väldigt obekväm utan det.
Benen, däremot. Jag är oerhört ljushyad och med kraftig och mörk benbehåring. Om jag går barbent och med håriga ben så syns det verkligen. Jag orkar inte. Samtidigt känner jag att jag inte kan stå för vaxade ben heller. Det är liksom inte ett statement jag vill göra. Att jag över huvud taget trivs i mina håriga ben till vardags är ju för att jag mött modiga kvinnor som har haft håriga ben, och jag önskar så att jag hade samma mod. Och nu är det juni igen och dags att ta ett beslut om hur jag ska göra den här sommaren…

H: Precis det dilemmat har jag också. Jag har "löst" det med att försöka ha "halvlångt" hår på benen när jag skall vara barbent. Låter helt sjukt att jag håller på såhär men jag orkar inte, precis som du skriver, visa mina långa mörka hår på benen men samtidigt vägrar jag "rätta mig i ledet" och ha släta ben.
Förresten, kom på ett hemskt exempel på mäns syn på kvinnlig behåring: För några år sedan pratade mina kolleger om TV-programmet "På spåret" där Ylva Hällen (programledare på Barnkanalen) var med och tävlade. Två av mina kollegers män hade tydligen varit tvungna att byta kanal för de klarade inte av att se Ylvas "mustasch". Alltså, de kunde inte titta på ett frågesportprogram för att en av kvinnorna som deltog hade en lite fjun på överläppen. Jag var den enda av tio personer i fikarummet som tyckte att detta var anmärkningsvärt. Utbröt storbråk. Alla försvarade männen.

Misstänker att jag med mina 51 år tillhör helt fel målgrupp här.. Jag har kallat mig feminist i över 30 år nu, långt långt innan majoriteten här inne ens var födda. Så pass länge att feminismen inte handlade om hår på fitty eller någon annan stans! Tycker ibland att våra unga kvinnor fokuserar på fel saker. Ta kampen om jobben, lönen, delad föräldrapenning (utan att gå i personlig konkurs) platsen i det offentliga rummet. Låt varje kvinna raka sig eller inte raka sig, det är väl helt och hållet en stark kvinnas eget val? Vi kan inte förminska oss själva och hävda att vi är offer för det patriarkala förtrycket samtidigt som vi vägrar (säger?)att vi inte nedlåter oss till just detta. Vi kvinnor får sluta upp med att se på oss som viljelösa offer för vad vi antar att män har för preferenser! Kanske är det jag som är gammal och Hardy men i couldn’t give a Flyinge fick.

När jobbade som au pair vägrade flickan jag tog hand om att gå barbent för att hon tyckte hennes ben var för håriga (hon var 9 år). Hon kunde titta på mina rakade ben och säga att de var så himla fina för att jag inte hade något hår på dem. Det var så himla svårt att säga att det inte spelar någon roll om man har håriga ben och samtidigt vara själv slät som en bebis, så jag slutade raka benen.
Och så insåg jag ju också att jag aldrig gjort det för min egen skull utan för att man "ska göra" det. För mig har det aldrig varit en aktiv handling att raka benen, däremot en aktiv handling att inte raka benen.

H: Precis samma dilemma här. Fast jag rakar eller vaxar inte benen, snarare döljer dom i långbyxor fast jag egentligen skulle vilja rocka ett par shorts. Försöker intala mig själv att jag inte bryr mig om mina håriga ben, men det gör jag ju i vissa sammanhang, just pga andra människors syn på mina håriga ben. Men jag har blivit betydligt mer bekväm med mina håriga ben även bland okända människor sen jag fick barn. Folk bryr sig nämligen inte så mycket om att titta på mina ben om jag har ungen i famnen 😉

Jag tror att det är en skyddsmekanism, att man vill tro att man är så himla stark och inte bryr sig om normer.
Det är ju så jävla solklart varför man rakar sig hit och dit. Vem hade ens kommit på tanken själv om inte samhället stått och skrikit om hur äcklig och ofräsch man är annars?

Mina största invändningar är mot dem som tror att detta med att ansa hår på olika delar på kroppen är ett nytt påfund som dessutom är begränsat till västvärlden.
Det är så historielöst att jag tappar tron till utbildningssväsendet om att folk förstår att det funnit en värld innan de tre stora religionerna kom samt att det faktiskt under den tiden även där har fluktuerat stort i modet på hur man ska se ut både för män ock kvinnor (tex så tror folk på allvar att rosa alltid varit en kvinnlig färg och glömmer att den i århundraden tillhörde männen) men allt detta vet du för det har jag skrivit till dig förr.
Du kan läsa vidare hos BB ang alla exempel som jag tar upp som enbart rör Europa under medeltiden och framåt där man rakat allt från huvudhår till ögonbryn på både kvinnor och män, ja man ryckte t o m bort ögonfransar, allt för modet sa så.
Nä det här är en fråga som helt har spårat ur pga lösa antaganden het utan saklig grund, ja jag inkluderar dem som valt att "forska" i frågan och där man helt har glömt bort att intejuva den manliga delan av befolkningen av hur de känner inför sin hårbeklädnad och vilken press de har samt att analysera att det nog inte har något med själva håret i armhålan på den som fått hatbrev utan mer vem de får representera.

Det är INTE frivilligt så länge som den allmänna uppfattningen är att det är fult/äckligt med kvinnligt kroppshår. Kan tillägga att jag som nybliven 37-årig varulv igår kväll grät mig till min mans förståelse för varför jag hädanefter önskar vara hårig. Jag tvangs vädja hulkande till hans intellekt och till sist insåg han att jo, det är klart det ligger en poäng i det hela. För mig. För kvinnorna. Och barnen. Att jag såklart ska göra som jag vill. (Phu, slapp ansöka om skilsmässa😅)

Hmm:
Du kan ju får försvara att kvinnor tvingas raka sig och ansa sig så till den grad att våra underliv inte fungerar för ett normalt sexliv med "på modet" och i "historien" bäst du vill. Idag är faktum att jag som kvinna inte kan ha en buske på fittan eller långa hårstrån på ben och under armarna för att MÄN tycker det är äckligt – och också låter mig höra det. Kvinnor som visar upp sig orakade blir våldtäktshotade och mordhotade. Det är 2017 i Sverige och ändå är jag inte fri att ha hår på fittan om jag vill. DET är ett problem och det gled in med porren på 80-talet. Kanske det svänger? Med säkerhet. Men till dess är det mäns preferenser som idag styr att vi ska se ut som bebisar och den som inte faller in i ledet får höra det med.

Jag försöker också i perioder, för att vara ett alternativ. Dock har jag så ljust och fjunigt hår på benen så tror ingen bli hjälpt av de håriga benen när jag går på stan i shorts. Men försöker tänka att de kommer göra skillnad för sonen att inte ha en helt slät mamma 🙂

Svar till Hmm: jag vet inte om jag uppfattar dig rätt nu men menar du att det är onödigt att påtala hårtjafset? För det tycker inte jag. Jag skiter i att det kanske omskrivs som "historielöst". Vem har tid att skriva analytiska akademiska historiska texter på sin blogg? De är viktiga, ja, men inte i sammanhanget nu. Kvinnor skammas om de har synligt hår på vissa delar av kroppen. Det är en av många grejer vi måste jobba emot för våra döttrars skull.

Rakar inte benen. Dock har jag klippt könshåret 2 gånger -båda gånger efter förlossning. Första gången pga avslag och stygn och upplevde att blodiga hårstrån åkte in i stygnen och allt var en smärtsam historia. (Sprack ordentligt ) nu andra gången klippte jag i förebyggande syfte. Skulle jag inte gjort. Sprack inte så mycket denna gång och fick mer problem av min frisering än stygnen. Det kliar, sticks, blivit infekterat osv. Aldrig mer. Om min man någonsin ber mig raka för hans skull skulle jag be honom dra åt helvete… dock rakar jag arm-hålorna. Klarar inte av det psykiskt att låta det växa. Kanske om jag färgar det i någon rolig färg? Mamma har dock aldrig rakat armhålan. Jag vet att jag började raka i smyg med pappas rakhyvel när jag var ca 12. Jag var inte redo att "bli kvinna" …och nu ses det okvinnligt att inte raka sig xD

Grejen är väl också att det ju ofta är gött att göra som patriarkatet säger åt en, det ligger liksom inte bara i att man straffas om man gör fel utan i att man får fin och härlig bekräftelse om man gör rätt, är man rakad så anses man ju fräsch och kvinnlig och åtråvärd och det är få kvinnor i patriarkatet som kan värja sig mot det eftersom det ofta är typ hela vårt värde – klart man vill va värdefull! Är ju kliché att referera till foucault men vet att han skrivit om hur maktstrukturer uppehålls med belöningar lika mycket som straff.
Tycker också till skillnad från gammelfeministerna som kommenterat om att vi unga är "lättpåverkade" eller ska ta nån viktig kamp istället att detta är en jätteviktig fråga. Det handlar ju om kroppen, och kroppen utgör det mänskliga subjektet. Om inte ens den egna kroppen, alltså jagets fysiska jävla manifestation, får vara just ens egen, vad får vara det då? Och det är verkligen inget fritt val! När sommarvärmen kommer tänker jag först "jippi!" Och sen är nästa tanke att jaha nu måste jag ta den här ideologiska fighten med mig själv igen, och jag kommer förlora för pallar inte skammas och sen måste jag epilera benen och det tar tid och gör ont.

Inte helt oväntat kallas vi något äldre kvinnor här i kommentarsfältet "gammelfeminister" hehe..
Efter 5 barn, många studietimmar för en bra utbildning ( prio 1 för unga kvinnor idag! Bra utbildning, bra jobb och se till att få en bra lön så sitter ni garanterat inte fast i ett ekonomiskt beroende av en man ) hårt arbete och livet i allmänhet självklart satt spår både utanpå och inuti. Men inte ens när man är 20-25-30 får man göra sig till ett viljelöst offer och gömma sig bakom staten/kapitalet/patriarkalet! Ta makten över dig själv. Du är okränkbar. Du har en egen vilja…den hörs åtminstone här inne!! Seriöst : vem i hela helvete ligger och hulkar i sin mans famn om förståelse för att inte vilja raka sig?? If true så byt ut fanskapet till man om nåt sånt verkligen skulle behövas!
Det pratas så oerhört mycket om SYSTERSKAPET. Faktum är att det finns bara så länge alla tycker lika.
Så, en shout-out till alla fab unga kvinnor där ute : utbilda er väl och se till att få bra betalt för ert arbete! Det finns ingen självständighet eller kvinnokraft i att sitta och be om att pengarna plötsligt ska ramla in och göra så att räkningarna blir betalda.
Mvh.
Tant och inte kränkt👵

Anette:
Jag i hela helvete har hulkat mig till min makes förståelse i hårfrågan. Kan du begripa att han också är påverkad av rådande normer?!?
Under hela vårt 10-åriga äktenskap har jag raljerat om hur fult det är med div kroppshår och givetvis ej haft sådant själv. Så plötsligt kommer jag till insikt MYCKET tack vare forum som dessa och gör en kovändning i sakfrågan.
Varför i hela friden förväntar någon sig att han bara ska programmera om sin hjärna på en sekund över en sak som växt fram hos mig i mitt huvud?!? Jag hade smällt av ifall han över en natt bestämt sig för att vara kroppsrakad och det skulle antagligen ta tid innan jag skulle känna mig bekväm med det. Om någonsin, men om logiken var på den sidan skulle jag väl få göra avkall på estetiken.

Hmm, när rakade jag min snippa första gången och varför? Var ca 20 (sen blomma) och hade läst, hört eller sett något som syftade till att sexet skulle bli så mycket skönare. Men fan vilket kli efteråt.
Inte fan hade jag kommit på hux flux out of the blue att raka mig på eget bevåg. Det är då ett som är säkert.

Jag måste bara skriva en sak. Varken rakning eller sminkning eller piffning eller något annat är ett problem, så länge det inte är så att man mår sjukt dåligt om man LÅTER BLI. Då blir ju livet helt låst och begränsat, inte minst vid en hög konsumtion av prylar. Ponera att vi om bara några år hamnar i en klimatkatastrof som kräver av oss att drastiskt sänka privatkonsumtionen vad gäller sånt som inte är nödvändigt. Ska alla få akut identitetskris då p.g.a. lite hår SOM ALLA HAR ÄNDÅ? Det blir ju helt absurt satt i relation till att planeten eventuellt går under. Alla som ba’ "jag gör det här för min skull" och yippetyada, visst, fine, men det är inte handlingen som är problemet eller det som vi feminister kritiserar. Utan samhällets gemensamma angelägenhetsgrad som är helt orimlig. Kommer ni ihåg tjejen i melodifestivalpubliken som blev skärmdumpad och näthatad? Kom inte och säg att det inte är något fel med de gemensamma normerna om straffet för att bryta dem är så hårt. Vi människor kommer alltid att ha normer, men i det här fallet handlar ju kritiken om att man ska ha rätt att strunta i sånt här och ändå bli betraktad som en riktig människa som förtjänar respekt.

My: Du bygger mig en halmgubbe.
Braekuntil: Nej det är inte det jag menar. Vad som stör mig är vilka argument som framförs som anledning till att ta debatten.
Människan är fåfäng av naturen. Det gäller både män och kvinnor.

Som andra varit inne på kan jag för övrigt instämma i att intimrakning är mycket vanligt både hos män och kvinnor i Mellanöstern och har så varit långt , långt innan vare sig internet, DVD , VHS eller kommersiella kolorerade porrtidningar fanns.
Mycket möjligt att det kan kopplas till sexualitet. Islam kan och ska förstås precis som alla andra patriarkala religioner kritiseras, men något många blir förvånade över är följande: Sex INOM det heterosexuella äktenskapet har traditionellt inom islam inte alls betraktats som något nödvändigt ont, snuskigt eller fult på samma sätt som i tillexempel protestantisk kristendom.
Att bejaka sin sexualitet och njutning inom den snäva arena där sex överhuvud taget varit och är tillåtet ( det heterosexuella äktenskapet) har även för kvinnor ofta varit fullt tillåtet och till och med betraktats som positivt i muslimska samhällen.
Många muslimska kvinnor pratar för övrigt betydligt mer öppet och okonstlat om sexualitet och kroppen med varandra än vad ateistiska eller kristna västerländska kvinnor gör.

Fast alltså, jag rakar mig, men jag skulle aldrig i hela världen påstå att det är för MIN skull jag gör det. Herregud om det vore för min skull så skulle jag gå i mjukisbyxor, orakad utan BH och smink för resten av livet. Jag kan helt förstå att man väljer att raka sig, det är så vi är lärda att vi ska se ut, men jag tror att det LD stör sig på, precis som jag, är att vi är fast beslutna om att vi gör det för vår skull. Hade vi haft mer insikt om att vi faktiskt inte alls gör det för vår skull, även om vi väljer att fortsätta göra det, så tror jag vi skulle komma lite längre i denna debatten. Jag sminkar mig, rakar mig, färgar håret, köper kläder, allt för att männens blickar på mig ska vara gillande.. och jag skulle aldrig försöka övertala någon att jag gör det för min skull.

Hmm:
Ja men dåså. Då låter vi saken bero då. Så skönt att slippa diskutera problematiska frågor pga "mode" och "fåfänga". Fittdeo och inåtvända hårstrån för alla 👏🏻

"ska inte vara sån men är både förundrad över och trött på att folk inte kan tänka längre än fitthåren räcker. "
Haha, där fick du verkligen till det, kvickt och något elakt. 😀
Att låtsas som om kvinnor inte har mycket mer tryck på sig att ta bort kroppsbehåring är trams. Att det inte varit så i alla tider gör inte det till ett icke-problem idag.
Det hade varit otroligt skönt om folk kunde sluta ha en så negativ syn på kvinnors kroppsbehåring. Över huvudtaget borde folk låta bli att glo på och kommentera andras kroppar.
Hårig eller inte det är frågan (safe for work):
hairless pussy: https://se.images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=A9mSs20Baj5Zmp0A3w4TOAx.;_ylu=X3oDMTByZmVxM3N0BGNvbG8DaXIyBHBvcwMxBHZ0aWQDBHNlYwNzYw–?p=Sfynx+Katt&fr=altavista
hairy pussy: https://se.images.search.yahoo.com/yhs/search;_ylt=Az_6xdZEaj5ZZRUAZ6BmEYpQ;_ylu=X3oDMTBsZ29xY3ZzBHNlYwNzZWFyY2gEc2xrA2J1dHRvbg–;_ylc=X1MDMTM1MTIyNTcwMgRfcgMyBGFjdG4DY2xrBGJjawMwMG1mMTRoY2FvN2RuJTI2YiUzRDMlMjZzJTNEZHAEY3NyY3B2aWQDaW53QmtEY3lMak1BV2VFa1dLd2R0dzR6TWpFekxnQUFBQUNoQkhZdwRmcgNhbHRhdmlzdGEEZnIyA3NhLWdwBGdwcmlkAzlTRlZwS2g1U1J1NmgzeE51S0hWMUEEbXRlc3RpZANudWxsBG5fc3VnZwMxMARvcmlnaW4Dc2UuaW1hZ2VzLnNlYXJjaC55YWhvby5jb20EcG9zAzIEcHFzdHIDbm9yc2sEcHFzdHJsAzUEcXN0cmwDMTUEcXVlcnkDbm9yc2sgc2tvZ3NrYXR0BHRfc3RtcAMxNDk3MjYyNzg3BHZ0ZXN0aWQDbnVsbA–?gprid=9SFVpKh5SRu6h3xNuKHV1A&pvid=inwBkDcyLjMAWeEkWKwdtw4zMjEzLgAAAAChBHYw&p=norsk+skogskatt&fr=altavista&fr2=sa-gp-se.images.search.yahoo.com&ei=UTF-8&n=60&x=wrt

Hej Lady dahmer, Om kvinnor blir nedtryckta på grund av patriarkatet och behöver raka fittan och armhålorna går efter kvinnostandarden som män har satt och du går inte efter några utav dessa normer har du sagt i din blogg (Strong independent woman) Varför har du inte rakat håret ännu? Detta är väl en stor del i att vara tjej, ha rakat hår. Eller nä juste normen för kvinnor är ju att dom ska ha långt hår vilket du har…måste ju också vara en del av det männen har utsatt för er som förstör så mycket i er vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *