Kategorier
Titta jag ammar!

Att försöka jonglera en sprattlig arg bebis och hängpattar i storlek K-kupa, med stil

Arga snickaren är dum i hela huvudet. Det kan jag konstatera efter att ha läst vad han tycker om amning.

arga snickaren amning

Vet ni? Hade Anders Övergård täckt över min patte eller mitt barn när jag satt och ammade så hade jag planterat en knytnäve djupt inne i hans fula jävla ansikte.

Anders aka korkade snickaren tycker dessutom att kvinnor ska amma sina bebisar med stil.

anders övergård amning

Med stil??

Nä, jag tänker inte försöka förklara hur det är att försöka jonglera en sprattlig arg bebis och hängpattar i storlek K-kupa (som dessutom kräver två händer för att lyftas ur bh’n). Det går liksom inte att amma diskret och med stil då. Det gick inte. Ska man dessutom hänga över ett tygstycke eller fundera på om omgivningen blir störd? Nä. Vi har inte har någon som helst skyldighet att visa hänsyn när vi ammar. Problemet ligger hos den som mår dåligt över det, inte hos mamman. Hennes fokus ska ligga på barnet. PUNKT SLUT.

Jag har suttit i miljoner amningsdiskussioner och det låter alltid på samma sätt. Kontentan är att man får amma offentligt så länge man gör det snyggt. Alltså, bara om man uppfyller vissa krav och dessa krav förändras ju beroende på vem man snackar med. Nån tycker att det duger att man inte tar fram båda pattarna, en annan är nöjd om man täcker med filt, en tredje vill helst att man går undan till ett hörn och en fjärde tycker nog att man får gå på toa eller lämna lokalen. Det går inte att tillfredsställa alla och alla har olika syn på vad hänsyn innebär. Så jag skiter i det.

Jag känner så många kvinnor som knappt vågat gå ut för att de är rädda att nån ska bli upprörd om de skulle tvingas amma. Jag känner kvinnor som kämpar för att få sin amning att funka men som blir så otroligt stressade av tanken att nån kan tycka de är äckliga. (och då funkar det knappt alls) Man har liksom fullt upp med att, med enbart två händer, lägga den ivriga och huggande bebisen till rätta, ta fram ett bångstyrigt bröst, få in det i den lilla lilla munnen som inte vill gapa ordentligt. Att börja fippla med sjal eller på andra sätt oroa sig för omgivningen funkar liksom inte.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Att försöka jonglera en sprattlig arg bebis och hängpattar i storlek K-kupa, med stil”

Som hittills barnlös men med siktet inställt på att bli mamma så småningom så känner jag rent instinktivt att jag förmodligen kommer att gå undan pga rädsla för att folk omkring skall bli så störda att de börjar kasta arga blickar eller säga ifrån. Det känns inte bra. Jag vill ju känna trygghet i att jag kan mata mitt barn när hen är hungrig utan att behöva vara rädd att jag skall kränka alla lättkränkta omkring mig. Jag önskar att det var mindre stigma kring publikt ammande.
Sedan ifall modern i fråga VILL gå undan pga personliga preferenser osv så är det HELT OKEJ, men man skall inte känna sig tvungen att gömma sig på toaletten när barnet är hungrigt.

Än så länge har jag bara ammat i tre veckor så jag har inte så jäkla mycket erfarenhet, men jag vet faktiskt inte hur man skulle kunna sköta det snyggt! Jag föredrar att amma i ensamhet så att både jag och dottern får lugn och ro, men från att hon säger ifrån att hon är hungrig har jag ett fönster på ca 20 sekunder att få fram titten och få henne på plats, annars blir hon stenarg! Och det är ett jäkla jonglerande med bebis och tuttar som sprutar mjölkstrålar åt alla håll så fort man rör vid dem! Provade en gång att täcka över bebisen med sjal då jag ammade i bilen på en parkering pga äckligt stirrande från man i bilen bredvid, det resulterade i ett jäkla skruvande på lilltjejen, hon drog och slet i min bröstvårta och det gör jävligt ont! Så hur mycket jag än vill så kan jag inte sköta amningen snyggt! Och så fort dottern visar minsta tecken på hunger ute bland folk kommer panikkänslan smygande! Vill inte bli dömd och vill inte ha äckliga blickar, jag vill bara ta hand om min bebis. Punkt.

Lugn, i takt med att barnet växer så kommer ”fönstret” att bli större och du kommer även veta vilket ätmönster ditt barn har så du kommer vara förberedd när barnet blir hungrigt. Det här säger jag inte för att du ska hinna förberedda dig på att amma snyggt eller fult utanför att det kanske känns lugnare att veta att det blir lättare att lämna hemmet oavsett ärende eller väder så småningom.

Jag ammade vart jag ville. Dock var jag aldrig på restauranger eller på fik…
Men jag ammade i affären, jag ammade medans jag gick.
Första barnet försökte jag alltid gå till ett rum eller hålla mig hemma bara… Jag ammade inte om folk var ikring.. Jag skämdes och kände mig obekväm. Vilket resultera i att jag hel ammade bara 4 månader och därefter delamamade tills lillan var 7 månader och kände mig inte särskilt nöjd..
Andra barnet sa jag amning var viktigt. Jag ammade hemma, jag ammade ute, på parkbänkar osv. Jag hade oftast med mig filt, men hade jag inte filt så hade jag bra tröjor under. Jag struntade i vad folk trodde eller tyckte. För mig var amningen viktig. Och var jag hemma hos någon så frågade jag bara ”Är det okej om jag ammar?” Och ingen hann egentligen svara utan det var mer en artighets fras av mig som att fråga ”Kan jag låna toaletten” eller ” Kan jag be om ett glas vatten”.
Undra vad folk tyckte när jag gick med ena armen och sköt vagnen och barnet i andra som ammades under jackan. Mitt på stan, mitt bland allt folk ändå tills barnet var över 1 år? Min tanke om mig själv var ” Den där mamman sätter sitt barn i första rummet” Sen vad andra egentligen tyckte det kan man ju spekulera i….

Ofta när jag hamnar i en situation där jag blir osäker och känner mig dålig pga andras ev tyckande och tänkande (vare sig det gäller klädval, amning, cykelhjälm, hur högt man får skratta osv osv i all oändlighet amen) så tänker jag ”Hur skulle jag gjort om det bara var jag här just nu”. Och det hjälper så jävla ofta, för i den tanken hittar jag MINA värderingar, och vad JAG tycker är rätt. Jag kunde inte amma, vilket är en stor sorg och skam (jag vet, you’re damned if you do and you’re damned if you don’t), men i så många andra situationer har jag suttit och skämts för att någon annan irriterat sig på mig. Tex blivit tillsagd att sluta skratta så högt för att jag störde (på ett uteställe en lördagkväll), blivit utstirrad när jag haft ovanliga kläder på mig (alltså inte svenska kostymen bestående av svart svart svart och kanske eventuellt jeans), och skämts ögonen ur mig för att min tröja åkt upp och visat magen. Men när jag tänker ”hur vill JAG göra?” så blir det nästan alltid rätt. Ryggen rätar på sig, andningen åker ner i magen och jag kan stirra ut vilken jävla arg snickare som helst.

Håller med i varje ord! Blev skitförbannad när jag läste artikeln häromdagen och tänkte alla dessa tankar som du nu skriver. Ändå är jag inte en amningsfanatiker och har valt att flaskmata mestadels men kommer alltid att tycka att man ska få lov att mata sina bebisar var som helst och utan att behöva tänka på stilen (!), oavsett om man ammar eller inte. Varför ska andra bry sig om det för? Jag tror heller inte att det sitter mammor och flashar tuttarna för att provocera eller för att visa upp sig. Det är nog det sista man tänker på när bebisen skriker och ålar sig i famnen liksom.

Jag hade jättesvårt för det offentliga när jag ammade första barnet. Jag har ett speciellt tillfälle som jag aldrig glömmer och det var när jag skulle resa bort under den heta sommaren. Jag ammade lite undangömt på tåget och det kändes ganska okey. Men sen när vi befann oss på buss centralen mitt i sthlm så behövdes ju bröstet fram igen. Jag fick den dära obekväma känslan i kroppen, men visste ju att barnet måste äta nu. Så jag satte mig på bänkarna vid slussarna och smugglade fram bröstet till honom. Skylde mig med filt och hoppades på det bästa. Sonen åt på men jag såg hur han började svettas. Luften under filten var ju fruktansvärt kvav och varm. Svetten bara rann om honom och jag fick sån ångest. Jag ville slänga av mig filten! Men det var mycket folk runt mig.. en hel hög med äldre män som stirrade oavbrutet på mig, och kvinnor som såg på mig med arga blickar för att deras män stirrade på mig. Jag kunde inte ta av filten..
Men jag lovade mig själv en sak! Nästa gång skulle jag skita i vad folk tänkte och om dom glodde på mig. Mitt barn måste gå före – det är ju faktiskt farligt han kunde ju ha tuppat av.
Men.. jag valde flaskan på hemresan. Jag vågade inte.

Har nu mitt andra barn som jag är mkt mer bekväm med, speciellt när det kommer till amningen. Minns ångesten vid första barnet, de gånger jag for på ”stan” hade jag ständigt koll vad klockan var och tänkte hela tiden.. -Snart kanske hon vaknar och behöver äta!.. hoppas jag hinner hem innan!… det var konstant. Kunde inte gå och kolla i affärer utan att tänka så.. vi har också ETT pinsamt litet ”amningsrum” som är typ en glorifierad toalett som en kan använda om man vill men det är så obekvämt att jag sitter utanför på en bänk istället. Men amningen strulade rätt mkt offentligt med min dotter så jag ammade inte ofta ute.. tyckte det var för jobbigt och kände mig arg och ledsen över att någon kanske skulle tycka jag var äcklig på nåt sätt… nu ger jag blanka fan i allt sånt… kan amma vars som helst och är så nöjd. Det kan jag tacka dig för Lady D och mina nära och kära som alltid stöttat.

Ja, usch vad jobbigt det blir när bröst syns i annat sammanhang än ”sex”. Det är ju absolut inte naturligt att brösten används för det dom är skapade för, att mata en bebis. Sjukt onaturligt *extrem ironi*.

Jag är den som har råångest när jag går ut med min två månaders. Rädd för vad andra ska tycka. Så trist att jag låter andras åsikter påverka mig så mycket men det är svårt att värja sig.
Tycker att det är så skönt och så viktigt att du pratar om det här och lyfter fram hur naturligt det faktiskt är att ge sitt barn mat.
Tack !

Folk ser gärna tuttar på tv och i filmer men FY SKAM om man råkar se tuttar med ett barn i samma sammanhang för tuttar är ju tydligen inte till för att ge mat till barn….
Jag och min sambo pratade lite om amning och jag är glad för att vi är så jävla lika, vi skiter fullständigt i om någon ammar offentligt. Det är ju naturligt och skulle folk bli illa till mods ligger det på DOM att titta bort, inte på att mamman ska gömma sig.
Moralpaniken i ”fria” Sverige är fan pinsam.

Jag fattar vad du menar men en sak är jag nyfiken på. Det här med att ta fram två bröst samtidigt. Varför? Det här är bara ren nyfikenhet lägger ingen värdering i den handlingen. Och på tal om hela inlägget så har jag aldrig tänkt i banorna ”stora bröst” och att det blir då mer krångligt så det var väldigt är att du synliggjort det.

Jag har inte gjort det offentligt, men det vore praktiskt att kunna utan att skämmas eftersom jag ofta ammar från båda brösten. När ena är tomt så får jag nu snabba mig att stänga in det innan jag plockar fram nästa, och det är ibland rätt bökigt. Inte nog bökigt för att jag ska övervinna skammen dock.

Jag ammade naturligtvis där jag befann mig när mina barn blev hungriga. Ibland täckte jag över med en sjal, framför allt med sonen som blev distraherad när det var massa rörelse runt oss. Det hade inget att göra med vad andra tyckte om att se mina bröst som var av lätthanterlig b-storlek. Det här var ju på 80 talet när ”alla” var toppless så ett par bröst var inte så märkvärdigt. Men precis som de flesta här skulle jag blivit tokig och med stor sannolikhet tagit av mig tröjan helt om nån kommit stickandes med en filt/sjal och täckt över. Valet var mitt. Sen tror jag faktiskt att de flesta ”störs” mer av en gallskrikande hungrig bäbis än av att råka se ett bröst.
Däremot finns en annan aspekt på den här frågan. Jag vill gärna se människor påklädda på restauranger, det gäller både män och kvinnor. Jag tycker att det är en trevlig social regel och jag ser själv hur snorkigt det ser ut när jag skriver det. Men sociala regler eller normer (vad man nu vill kalla det) gör det lite lättare att umgås.

Ja arga snickaren är helt klart dum i hela jävla huvudet!
Finns fler bevis på det:
”När facket fick veta att arga snickarens tv-restaurang saknade kollektivavtal gick de till Facebook-attack. Aktivister kampanjade mot restaurangen och tog över kommentarsfälten. Det gav resultat: nu ska de anställda få kollektivavtal. Arga snickaren själv är arg och tycker att det hela är ”snaskigt”.” http://www.etc.se/inrikes/facket-i-natkampanj-vann-mot-arga-snickaren
(Jag har själv jobbat i restaurangbranschen och vill bara spy på hela programkonceptet)
”Män och kvinnor kan inte vara bara vänner. Det är ett faktum som står helt klart för ”Arga snickaren”-Anders Öfvergård.
– Vi män är gjorda för att sprida vår säd, säger han till Nöjesbladet.”
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17578339.ab

Tack för att du skriver om såna här saker LD, det kan vara svårt ibland för de som inte har någon erfarenhet av amning (som jag till exempel) att förstå vilket bök det verkligen är. Jag har visserligen aldrig haft några problem med kvinnor som ammar offentligt, men tycker ändå att de perspektiv och erfarenheter du delar med dig av är viktiga.
Generellt har jag aldrig förstått vad folk har för problem med amning, det känns som det mest självklara att barnets behov ska gå först. Och att förpassa kvinnor till hemmet för att vissa inte klarar av att se en patte här och var (titta bort då?? Eller så kan ju den personen sitta hemma istället) är för jävligt. Nä, samhället får banne mig komma över den här amningsfobin nån jäkla gång, den här debatten börjar bli väldigt tröttsam. Och snubbar som klagar på amning men inte ser några problem med sexualiserade bröst tapetserade över hela offentliga rummet är fan det värsta!

Fy fan va less jag är på det där med ”amning är så naturligt MEN…” En del vill stanna hemma och amma och en del vill amma var de än befinner sig… Det har väl inte med om det är naturligt eller inte att göra. Ush va arg jag blir på arga snickaren, han gillade inte något han såg så han täckte över det? USH!

Om jag någonsin får barn så kommer jag slänga fram tuttarna överallt ENBART för att folk är så trångsynta (nej, okej, jag vet inte hur jag skulle bete mig i såna här situationer egentligen men mitt innersta är fan rött av ilska just nu).

Precis sådär tänkte jag också… Tills jag blev mamma själv. Sedan blev jag full av överkänsliga mamma-hormoner och vågade inte amma en enda gång offentligt trots att jag ammade i 10 månader (helammade i 7). Jag satt däremot hos vänner, släkt, på toaletten offentligt osv. Men aldrig aldrig på köpcenter, cafe, restaurang osv.

När jag fick min dotter så drömde jag om att amma henne länge. Men dessa drömmar haverde totalt! Jag hade ingen aning om hur komplicerat det var…och var inte förberedd på att gå från b-kupa till dubbel d. Jag vågade inte amma utanför hemmet och oroade mig ständigt över vad andra tyckte. Minns fortfarande alla de gånger jag stängde in mig på en toalett för att amma mitt barn. Det skapade stress och ångest som inte var bra för vare sig mig eller mitt barn och nu i efterhand önskar jag att jag hade stått på mig mer. Men jag visste inte bättre. Det var mitt första barn och jag var känslig.

Tänkte skriva nästan exakt samma som du! 🙁
blev 9 veckor av amning för mig, sen tog det total stopp.. 5 månader sen nu och jag saknar det nästan varje dag!
Jag hoppas så innerligt att jag får chansen att amma igen en dag!
då tänker jag fan inte sluta amma förren mitt barn säger till, skiter i alla runt omkring.

Blev också skitförbannad när jag läste. Han som man kan ju börja med att hålla käften, för så länge män inte ammar vet de inte vad de pratar om. Själv ammar jag precis överallt och skiter fullständigt i om någon ser mitt bröst. Ammat i kyrkan, på bussen, på tåget, på båten, i affären, på parkbäbkar, gåendes med vagn och hund, ja överallt! Jävla äckel som stör sig, borde ta och anmäla alla som säger något. Tack och lov har jag sluppit kommentarer och folk som har tittat har (vad jag har sett) bara kommenterat att det är gott för barnet att få mat. Bäst på dessa kommentarer är kvinnor 50+, de VET att man ammar överallt! Ni som räds, skit i folk, ditt barn är viktigast i hela världen!

Tycker det är SÅ. MYCKET. VÄRRE. om ungen skriker för att den är hungrig. Fine, jag kanske inte alltid kan låta bli att stirra, men det har mer att göra med att jag tycker det är rätt fascinerande. Jag känner på mig att jag kommer stirra lika mycket på mina egna bröst när jag har en unge där om några år.
Hela debatten känns så fånig liksom, varför ska inte barn få äta när de är hungriga? För det är ju trots allt det enda som händer – ett barn som äter.

Jag tror personligen det här beror på hur pass tutt-fixerat samhället blivit. Överallt ser vi fejk-tuttar som är så perfekta men i verkligheten ser dom inte ut så. Dom är lite hängiga, pluffsiga, ådriga osv, men dom är faktiskt till för att mata våra bebisar med och inget annat! Har folk problem med det så ligger det hos dom.
Har själv precis slutat amma och skrev inlägg om det idag i min blogg, hur det känns för mig.

Blir så ledsen över att läsa om alla ni som blivit hindrade i amningen av andra människors kritiska blickar. Det är ju okej för alla andra att äta offentligt. Varför inte för bebisar som inte kan vänta på maten som de flesta andra kan göra? Jag tror att det är ganska få som använder amning som en ursäkt för att få blotta sig, eller vad det nu är folk tror. De flesta visar nog varken upp mer eller mindre än vad nöden kräver.
Sen måste jag erkänna att jag gärna tittar en extra gång om jag ser en ammande mamma, för det ser så mysigt ut!
Hälsningar från en långtidsammande amningsfanatiker. Fast det var 10 år sen jag slutade amma yngsta barnet. Han är 14 nu…

Har ammat mina tre i totalt 23 månader tillsammans. Har ammat i affärer, sjukhus, kyrka, fik, restaurang, hos släkt och vänner och parkbänkar.
Har aldrig fått en negativ kommentar men laddar alltid för att få en. Jag har däremot fått många positiva kommentarer.
Jag undrar hur jag skulle reagera om jag fick en näsduk på mig, tror jag skulle be personen sätta den över sitt eget huvud om hen störde sig på att jag ammade.

Jag tänker alltid på ett klipp jag såg på detta ämne, ett matsällskap tillkallar kyparen när en kvinna börjar amma bredvid. Dom ser arga ut och gestikulerar om att täcka över, kyparn nickar och hämtar ett skynke. Och täcker över matsällskapet som klagade.
Med andra barnet slutade jag bry mig var jag ammade, bussen, t-banan, bänkar, på besök på jobbet, inte mitt problem om det stör dig liksom….

Har inga barn så har ju inte ammat själv, men känner bara men vafaaaaan, släng fram patten/pattarna och mata ungen! Det stör mig inte det minsta, även om jag (kanske för att jag inte ammat själv?) inte riktigt fattar hur systemet fungerar med det där.. Men jag har hellre tusen mjölksprutande bomber runt mig (ok det där lät fel) än en skrikande bebis. Är ungen hungrig ska den ha mat, punkt. Bebisar som är hungriga har ett speciellt sorts skrik har jag märkt.. Och det gör ont i hela kroppen på mig när dom skriker på det sättet. Så mata, oavsett om det är från tutten eller flaskan! Skit i alla förstoppade män som inbillar sig att bröst bara är till för sex. Vi bor i sverige, här har alla rätt att bli mätta, både bebbar och hundraåringar!
Jag hoppas att jag får barn i framtiden och att amningen fungerar. Då ska jag för första gången i mitt liv vara modig och protest-amma överallt. Och må den som gnäller över det brinna i helvetet.

Om man har såna problem att amma offentligt (argt sprattlande barn osv) kanske man gör bäst i (för barnrts skull!) att hålla sig gemma och amma i lugn och ro. Där barnet får känna lugn, ro och trygghet. Arga snickaren har väl för övrigt 4-5 ungar själv, så helt puckad är han nog inte. Är så fruktsnsvärt trött på att människor inte kan låta entreprenörer med drömmar få sätta sitt eget regelverk för sitt livs verk! Gå inte dit om ägarens regler inte passar er. Samma med det ”barnförbjudna” cafét på Kungsholmen.

Ska mammor sitta hemma, inomhus i ett år då? Mm, det är nog jättenyttigt för barnet, du. Att inte få vara ute på 365 dagar är ju såå tryggt och fint.
Och ditt alias tyder inte på att du förstår mer pga att du också är förälder, det tyder bara på att du är en förälder som är puckad istället för ett barnlöst pucko. Fyfan så trött jag är på människor som dig. Zzzz!

Helt ärligt är de inte så svårt att lägga över en sjal när man är ute och ammar. Jag ser till att hon ligger rätt och allt är klart SEN lägger jag över hennes snutte över oss. Tycker de är fel att sitta och visa brösten ute.

@Emma: Jag har fött flera barn utan smärtlindring och sammanlagt tagit upp en timme och 10 minuter av förlossningspersonalens dyrbara tid totalt för alla barn. Givetvis utgår jag ifrån att du gjorde det också. Jag menar hur svårt kan det vara egentligen? Tycker det är fel att vara något annat än så förträfflig som jag. Sådeså. //*insert djup ironisk suck här* //

Håller med. ..de flesta nyblivna mammor här låter som otrygga trotsiga tonåringar.Om jag inte får visa tutten ..Då!
Väx upp och ge er själva lite stil och integritet.
Ni snackar om hur svårt det är att ta fram ett bröst när barnet skriker och brösten läcker. ..fast en del skiver härdet som..”ungen skriker pattarna sprutar mjölk”…som om det vore en katastrof? Jäkla barnrumpor det är vad ni är som inte klarar en sån grej.Hur tror ni kvinnor gjort i alla tider och gör runt om i världen under svåra förhållanden. …som ni inte verkar veta nåt om.
Tror ni de gnäller som trotsiga tonåringar.”Jag får inte visa min tutte”..gnäller om att ”mjölken sprutar”..Fattigdomen gör nog att de har annat att tänka på än om tuttarna måste döljas eller om man måste vara hemma och amma..
Ni borde få vistas i dessa miljöer där kvinnor har det svårt…verkligen svårt…då skulle ni inte gnälla
som små fjortisar.

runt om i världen så ammar kvinnor generellt fritt. Runt om i världen sitter inte kränkta fisförnäma människor och tycker att kvinnor ska lägga ett skynke över bebis och tutte. Innan du öppnar din okunniga käft om ”runt om i världen” så kanske du ska ta reda på hur det ser ut just ”runt om i världen”.
Att folk har det svårt i andra länder är helt irrelevant i denna diskussion.

Jag tillhör skaran som tycker det är lite genant/jobbigt att se på när en främling ammar (förmodligen p.g.a hur bröst har porträtterats av samhället)
Vet ni vad jag gör? Tittar bort. Det är skitsvårt eftersom just ammande mammor har en tendens att verkligen slänga upp pattarna i nyllet på alla i sin omgivning 😉 men jag lovar, det GÅR mina vänner, bara att vrida lite på nacken, är det för jobbigt kan man bara jobba lite med ögonmusklerna och rikta blicken lite åt ett annat håll.

Jag har själv under min amningskarriär aldrig fått någon kommentar eller upplevt att någon tittat snett. Det kan man ju hoppas är ett tecken på att något står rätt till i världen. Hoppas att det sprider sig. Många av mina vänner och bekanta fick barn före mig, och de har i största allmänhet ammat ”osensurerat”, vilket säkert betytt mycket för min inställning – man ba gör’e och funderar inte så mycket. Således stärker vi varandra. Kan tilläggas att jag haft det ganska enkelt med amningen. Åtminstone tills den äldre inte kunde låta bli att vrida nacken ur led för att titta på allt allt allt i sin omgivning samtidigt. Efter det gick det bara att mata honom i ett mörkt rum, typ. Men det var ju av helt andra orsaker än andra människors intolerans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *