Kategorier
Titta jag ammar!

Appropå att ta hänsyn till kreti och pleti och alla andra jävla neurotiska människor

Jag tar lika lite hänsyn till de som inte vill se amning som jag tar till de som inte vill se feta människor i tajta kläder. Med andra ord; ingen.

Jag tar lika lite hänsyn till de som inte vill se amning som jag tar till de som inte vill se feta människor i tajta kläder.

Med andra ord; ingen.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

22 svar på ”Appropå att ta hänsyn till kreti och pleti och alla andra jävla neurotiska människor”

Jag kan tycka att det är bra när någon är konsekvent = hänsyn visas till ingen.

Men ibland kan det kanske finnas fall där man inte bara ska agera som en elefant i porslinsbutik och bara meja ner runt om kring sig "bara för att man kan". Lite hänsyn kan vara bra att ha kvar.

Själv tänker jag att det kan ligga nära empati.

Men kanske är jag för mycket "duktig flicka" och inte vill trampa på tår?

Dina inlägg angående offentlig amning har fått mej att fundera över hur jag betedde mej när jag ammade. Jag har kommit fram till att jag ammade överallt men ibland med en sjal över axeln och dottern. Men inte en enda gång gjorde det för att ta hänsyn till ngn annan utan för att jag inte ville att ngt äckel skulle glo på mina tuttar.

Tack för en trevlig blogg.

Egentligen vill jag mest säga att jag råkade hit i samband med kommentarerna på Underbara Claras blogg.

Du är awesome.

Stå på dig (Iofs tror jag inte att du behöver den uppmaningen), det behövs fler människor som verkligen tror och visar att en annan värld är möjlig.

Precis! Amning är fan ingen protestaktion i vilken man bör visa hänsyn. Amning har inget med härsyn att göra, det drabbar liksom inte bystanders på ett aktivt sätt. Har någon annan problem så är det just NÅGON ANNANS PROBLEM (nmp – not my problem). Då ska jag fan inte behöva ursäkta mig för att ungen vill ha tutt och du inte har vett att gå i terapi för dina Oidipus-komplex. Deal with it liksom – kräv inte att andra ska göra det åt dig!

Jag fattar verkligen inte hur vissa inte kan se att problemet ligger hos dem, är man så jävla felfri alltså?!

Och nej, jag anser mig inte som felfri, jag har en massa brister. Att jag ammar mina barn är dock inte en av dem…

SKROTMAMMA jag är ett stort fan av hänsyn, medmänsklighet och hyfs.

Men jag tror inte att man ska visa alla hänsyn vid alla tillfällen. T.ex människor med uppenbara personliga problem. Jag tänker inte ta ansvar för deras känslor. Som Anaiah påpekar här så är amning ingenting som stör människor på ett aktivt sätt. Min amning är inte påträngande och berövar ingen annan deras grundläggande rättigheter.

För du anser väl inte att t.ex feta och fula människor ska ta hänsyn till sin omgivning och t.ex dölja sig?

Och jag gissar att du inte tycker att jag ska raka kroppshåret eller dra på mig heltäckande kläder på sommaren för att ta hänsyn till de som mår dåligt av min kroppsbehåring (för jag lovar att det är fler som reagerar på det än amningen) ?

🙂

Det är ingen som tvingar dig att ta hänsyn till att vi tycker att det är osmakligt när kvinnor ammar i vår omedelbara närhet på restauranger tex.

Jag tycker att det är osmakligt på samma sätt som att någon smaskar och tuggar med öppen mun eller om någon rapar eller fiser högljutt. Det är kroppsfunktioner som jag vill bli förskonad ifrån i samband med måltid. Även om jag undviker att se på personen så finns den där ändå och om jag vill fortsätta att se vad det är jag stoppar i munnen tvingas jag titta och lyssna på den här människan.

Jag skulle aldrig kräva att ammande kvinnor skyler sig eller gömmer sig, men då får de ta att jag klagar hos restaurangchefen också.

Självklart menade jag inte så. Jag tänkte bara på att man inte alltid, alltid, alltid ska ha tänket att "jag ska inte ta hänsyn till någon. punkt."

Jag klär mig inte i heltäckande kläder, men i St Peterskyrkan tex får man inte gå in "lättklädd", tex shorts, linne. Jag är inte ett fan av kyrkobesök, men jag kan visa dem som tror den hänsynen att följa riktlinjerna. Jag skulle nog inte heller amma helt oskyld där inne, även om nöden kräver det. Skulle söka mig lite i skymundan och amma diskret. Av hänsyn.

Är inte heller ett fan av att "jag får alltid säga vad jag tycker även om jag sårar", tex svara: du blev skitful! Om någon klippt sig i en frisyr JAG inte uppskattar. Skulle svara mer diplomatiskt. Av hänsyn.

Likaså om jag bjuds på mat jag anser är skitäcklig. Skulle tacka för maten ändå. För arbetet och omtanken, även om det var "mindre gott". Av hänsyn.

Men ibland önskar jag att jag vågade bita ifrån mer i vissa situationer.

PRICELESS PERFECTION Amning är alltid aktuellt. Speciellt nu när jag faktiskt ammar både min stora tjej och min lilla bebis.

ROSA/BLÅ Fast då kräver du ju visst att de ska skyla sig. Bara att du inte har stake nog att göra det direkt.

SKROTMAMMA åh men då håller jag ju med dig. Jag är väldigt hänsynsfull i vardagen. Artig och väluppfostrad och gör mitt bästa för att vara hjälpsam och medmänsklig. Antagligen mer än många.

Men vissa saker ska man helt enkelt inte ta hänsyn till. Av idealogiska skäl eller politiska eller etiska eller vad det nu må vara. Människor som tycker att amning är jobbigt att se är människor i behov av terapi inte hänsyn. Likaså människor som äcklas av feta människor eller homosexuella.

De gånger jag har sagt till har restaurangchefen eller annan personal sagt till kvinnan i fråga att antingen skyla sig eller välja en lämpligare plats i lokalen.

Jag vill ogärna tala med en halvnaken kvinna, men när det sitter någon inom 1 meters avstånd när jag äter min mat kan jag heller inte vara tyst. Därför har det hänt att jag har sagt till själv så problemet är inte att jag saknar stake.

Ibland har kvinnan svarat vänligt att hon visst inte tänkte sig för och att hon ska försöka lösa det, eller så har hon flyttat på sig. Ibland har jag fått ett spydigt svar och då har jag sagt till personal eller restaurangchef varpå den personen har fått kvinnan att skyla sig, flytta sig till ett annat ställe eller lämna lokalen.

Skyl er, blotta er eller gör vad ni vill. Men jag vill inte ha era bröst så nära inpå när jag äter.

LD då talar vi samma språk. Hänsyn ibland, mao. Men det kan behöva visas ibland. Både hänsyn och amning. Reagerade bara på din formulering. Där kändes det som "inga undantag, någonsin".

Tkt själv att amningsutställningen i Botkyrka låter spännande. Ur attitydsperfektivet.

LD då talar vi samma språk. Hänsyn ibland, mao. Men det kan behöva visas ibland. Både hänsyn och amning. Reagerade bara på din formulering. Där kändes det som "inga undantag, någonsin".

Tkt själv att amningsutställningen i Botkyrka låter spännande. Ur attitydsperfektivet.

Jag har absolut inget emot offentlig ammning, folk får amma var de vill, när de vill och hur de vill. Men det jag inte förstår är att om man nu inte FÅR amma på en restaurang, varför då envisas med att gå dit. jag skulle aldrig gå till en restaurang om de inte tillät mig amma där. Varför gå nånstans dit man inte är välkommen, så¨god mat har de inte att man inte kan få den någon annanstans.

Sen om folk är feta fula orakade, så stör det inte heller. Nåt som däremot stör mig är folk som luktar illa, sånt kan få mig att inte vilja vara där. Men då flyttar jag ju själv på mig, jag säger ju inte till dne som luktar illa att den ska flytta på sig. Sätter sig en illaluktande person bredvid mig på bussen så försöker jag härda ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *