Kategorier
Titta jag ammar!

Att amma större barn

Och när vi ändå är inne på långtidsamning och amning av större barn så inser jag att sådana där hysteriska moraltanter inspirerar mig att vilja amma offentligt oftare. Jag vill bara springa ut och stolt riva fram pattarna och bara visa hela världen att det är normalt, att det är ok, att det är vackert. En liten […]

Och när vi ändå är inne på långtidsamning och amning av större barn så inser jag att sådana där hysteriska moraltanter inspirerar mig att vilja amma offentligt oftare.

Jag vill bara springa ut och stolt riva fram pattarna och bara visa hela världen att det är normalt, att det är ok, att det är vackert. En liten spark-i-snippan, ett litet fuck you liksom.

Nu är jag inte ute så mycket (kalltsomfan) men så fort vädret blir trevligare så ska jag fan ut och stortbarn-terroramma i varje hörn av Stockholm. Kanske lyfta upp ena armen lite sådär nonchalant och visa en hårig armhåla för effektens skull? Förhoppningsvis sätter nån jävel kaffet i vrångstrupen. (”Herreuuuuasså, en sån där knepig hippiemorsa..?!”)

Kanske terror-tandem-amma när den nya bebisen kommer? Kanske ha en terror-amnings-följetong i bloggen?!

/nickar ivrigt

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

31 svar på ”Att amma större barn”

Haha, problemet med det är att det snarare stöter folk än härdar, du kommer att bli en sån där skräckhistoria som kommer att gå som en vandringssägen över hela fl "en gång så såg jag en hårig mamma som klädde av sig på hela överkroppen och ammade en 12-åring!" typ :-d

Tycker inte du själv att det är jobbigt att amma länge? Såg en tjej som skrev på facebook om att hon "äntligen slutat amma, efter tio månader" och då började jag tänka att det var jättekort tid, och är det verkligen så jobbigt? :O

En annan, mer personlig fråga som du inte behöver svara på om du inte vill är: Känns det inte konstigt att din man (om han nu gör det) tar på dina bröst, och att du senar ammar ditt barn med brösten. Har själv inga barn så det kanske är världens knäppaste fråga! Men jag tänker typ att när jag kommer att amma – Att jag inte kommer vilja att min kille rör vid mina bröst på samma sätt… Nej nu kännner jag att det här blev en väldigt skum fråga, men det är bara en sak som jag tänkt lite på 🙂

Tycker det är vackert med ammande mödrar, spelar ingen roll vart man ammar, för mig kan kvinnor amma på restauranger, bussar i kyrkan, jag precis vart som helst! Go girls säger jag bara!

Som jag skrev i ett annat inlägg tillhörde jag en gång skaran som tyckte att amning av stora barn var äckligt och obehagligt.

Men sen när jag fick se det på nära håll och läste på lite mer om ämnet ändrade jag uppfattning.

Jag är ingen elak människa, jag var helt enkelt okunnig och hade förövrigt ingen aning om hur länge man skulle amma ett barn, jag kan ingenting om barn.

Första gången jag såg ett större barn ammas i min killes hemland ryggade jag tillbaka, men lärde mig sedan att det är naturligt och inte alls något att äcklas över.

Du jag undrar en grej om tandemamning. Mjölken blir väl fetare och fetare ju längre man ammar eftersom barnet blir äldre, ändras det tillbaka nu när du är gravid eller kommer bebis få en fetmjölkschock?

anna — hahaha det bjuder jag på! :thumbup:

För feg för att skriva namn – asså jag kommer fan ha fest och jubla dagen jag slutar amma. Det ÄR skitjobbigt emmellanåt och visst fan vore det skönt att ha pattarna ifred.

ang. att karln tar för sig mellan amningarna; nej, det är inget problem alls. 🙂

andrea – jag har ingen aning! men jag gissar att det blir lite annorlunda ändå. Jag har nog inte så mycket mjölk nu med tanke på att jag bara ammar kvällar och vid vilan. Det är nog snarare Ninja som kommer få en mjölkchock när det börjar rinna till! :bigeyes:

Första gången jag kikar in på din blogg. Jädrar i mig vilket färgsprakande personlighet! Kul läsning 🙂

Förresten får jag för mig att mammor som väljer att låta sina barn äta vegetariskt har mer koll vad dom stoppar i ungarna, än vad svensson med halvfabrikat varje kväll har… Vad det kommer till amning har varje människa rätt att bestämma själv. Folk måste sluta döma varandra bara för att någon annans beteende eller val avviker från deras egna. Så de så! You go 🙂

Ja ut och amma, ge folket en chock! Haha

Jag läste i en blogg där en mamma ville sluta amma för att det var såå jobbigt att sonen åt på nätterna så han fick åka och sova hos mormor och morfar för att hon ska få slippa amma och han ska "lära" sig att han inte behöver det.

Jag själv ammar inte då min mjölk aldrig kom igång men om jag fattat rätt så är det olika från barn till barn när de vill sluta amma och att man inte ska behöva tvinga dem.

Mina syskonbarn som har ammats har visat själva när det var dags att sluta, så långt vet jag. Haha

Amning for the win! Min unge är 10 månader bara, men ammar i stort sett bara. Blivit så stressad tills jag hittade din blogg. Nu har jag slutat stressa – ungen får amma tills hon inte vill mer själv.

För feg för att skriva namn – Att barnet och karln tar på brösten har helt olika betydelser.. För barnet är jag en mjölkbar (känns det som ibland) men karln är ju inte ute efter mjölken, han är ju där av en sexuell anledning.. Men i början tyckte jag det kändes mysko när båda vär där och petade..

"Nu är jag inte ute så mycket (kalltsomfan) men så fort vädret blir trevligare så ska jag fan ut och stortbarn-terroramma i varje hörn av Stockholm. Kanske lyfta upp ena armen lite sådär nonchalant och visa en hårig armhåla för effektens skull? Förhoppningsvis sätter nån jävel kaffet i vrångstrupen. ("Herreuuuuasså, en sån där knepig hippiemorsa..?!"

Jag fattar inte grejen. Jag tycker det är underbart att du ammar Ninja länge och att du ska dubbelamma dina barn. Håriga armhålor – absolut. Men vad är grejen med att "ge sig ut på stan i syftet att väcka uppmärksamhet"? Varför vill du provocera folk?

Får jag fråga en följdfråga då; är det egentligen så konstigt att folk ser på långtidsamning som något sexuellt/äckelpäckel? Iom att tuttarna här nästan enbart ses som ett sexobjekt och inte som det ursprungliga syftet?

Speciellt av folk som inte själva har barn?

Det är därför jag tror det är bra med mer info om långtidsamning, som du gör just nu LD.

Kunskap förändrade min syn.

apan — det handlar inte så mycket om att provocera som att visa stolthet. Att gå ut och amma (eller vara hårig) utan skam sänder ett budskap till folk, framförallt de som vill men inte vågar. Det inspirerar.

Emma — jag tycker faktiskt det ÄR konstigt. Att applicera sexuella känslor på föräldraskapet. Det är lika absurt som att tro att man kommer att tända sexuellt på varandra om man går naken inför sitt barn- (jodå, det finns idioter som tror det)

Håller nog med "Apan trimmar".

Förstår liksom inte varför du ska lägga så mkt energi på vad andra tycker. Om du o ditt barn trivs med det ni gör så är det ju skitbra, men varför vill du ut o provocera och visa upp. Känns som om det står för nåt annat i dig om du har detta behov. Rätta mig om jag har fel 🙂

Ja ut och amma offentligt. Jag hakar så fort jag har en egen (lär nog dröja dock då jag inte ens har en gubbe att dela säng med för tillfället).

Men tänkte bara dela med mig av något hemskt jag upptäckt. Flyttade till England för ett år sen och här pratas det tillochmed om att amma hemma som något snusk. Offentlig ammning ska vi inte tala om hur ajabaja det är.

Så kom hit på semester och amma lite public vettja och lär folket att chilla 😉

Får jag oxå haka på..min e inte så stor bara 8 månader men folk tycker att det verkar lite udda att fortfarande amma henne vilket jag ABSOLUT inte kan förstå. Ska amma så länge hon vill så i sommar lär man ju alltid reta upp nån!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *