Kategorier
Titta jag ammar!

Att avvänja en vampyr

Jag skapar. Jag gör bloggdesigner för glatta livet, och när jag gör det så blir jag totalt uppslukad. Jag kan inte tänka på nåt annat. Speciellt när jag får extra kreativa uppdrag. Allt annat kommer i skymundan. Det spelar ingen roll om det är målning, design eller bildredigering. Jag fastnar. Och tiden bara rusar iväg. […]

Jag skapar. Jag gör bloggdesigner för glatta livet, och när jag gör det så blir jag totalt uppslukad. Jag kan inte tänka på nåt annat. Speciellt när jag får extra kreativa uppdrag. Allt annat kommer i skymundan. Det spelar ingen roll om det är målning, design eller bildredigering. Jag fastnar. Och tiden bara rusar iväg.

Därav min frånvaro.

Dessutom har projekt sluta nattamma börjat. Med en aning vemod givetvis. Men det håller inte längre. Vampyren behöver sova. Jag behöver sova. Men det går väldigt bra även om JAG känner mig som den elakaste mamman på jorden. Det känns som att jag femminutersmetodar henne. Nej, Femtiofemminutersmetodar.

Första natten var det illvrål i över en timme. Hon var ARG med stora bokstäver. Och lite ledsen. Och mamman var ännu ledsnare. Natten därpå gick det enklare. Och inatt har det varit helt otroligt. Hon vaknade två gånger. Jag sa ”Nej!” när hon sa ”tutte!” och hon blev arg. Men det gick över på fem minuter och hon somnade om.

Jag ammar fortfarande vid nattning och om hon vaknar under kvällen. Och jag ammar vid vila och vid enstaka tillfällen under dagen om hon behöver. Jag vill inte sluta amma. Det betyder mycket för oss båda och jag tror på amningens välgörande egenskaper.

Men jag behöver ta kontrollen.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

11 svar på ”Att avvänja en vampyr”

Ooooh jag håller på med samma sak…

Dte går förvånansvärt bra, ett par gånger har hon sovit hela natten!

I början gick det åt h-e men sen flyttade vi henne till eget rum och då går det mycket bättre, för hon kan ju inte ens se mig om hon vaknar till lite ytligt.

Sen går jag alltid in till henne och "visar upp mig" om hon börjar skrika, men inte vid minsta lilla gnäll och någon amning blir det INTE.

Jag känner mig också som världens elakaste mamma, jag VILL egentligen ge henne det, men det gick liksom till överstyr, det blev för mycket. Jag kände (känner); GE MIG MINA BRÖST TILLBAKA! Eller rättare sagt; kontrollen. Jag vill ha kontrollen. Det blir helt galet annars. Det blir galet för henne med.

Och herregud vilken skillnad jag ser på henne, när hon har sovit en hel natt, jämfört med en hel natt av snuttande och uppvak hit och dit. Hon är ju världens gladaste, det är som man tänker, var är vrålungen nånstans?

Underbart är det. Men. Som sagt, jag känner mig lite taskig emellanåt också.

Förlåt för mitt inlägg det kanske inte ens var intressant, men jag blev så glad när jag såg att någon har samma projekt som jag :-d

Förresten. När du har tid, så har jag ett bloggförslag till dig. Eller rättare sagt det är en grej som i alla fall jag skulle vilja höra din åsikt om. Glömde skriva den när du hade din frågestund.

Hur tänker du angående kultur till Ninja i framtiden? Böcker, film, tv osv. Finns det nåt som du aldrig skulle läsa för henne, nåt speciellt tv-program eller film som du inte gillar osv. Något som du tycker är bättre och som du kommer uppmuntra? Hur tänker du med genus inom kulturen? Och dylikt. Är mycket ivrig att få höra din åsikt!

Hoppsan, jag får be om ursäkt – det var nog jag som blev lite lurad av bubblorna som ligger så att det såg ut som om armen med vinglaset befinner sig på höger sida av hennes kropp. Fast nu förstår jag förstås att det är vänsterarmen. Det förklarar ju det hela! :blush::-P

Du är jätteduktig på att göra layouter för övrigt! Det var verkligen en klar förbättring hos E :-d :thumbup:

snygg blogg 🙂

Visst är du medlem på familjeliv? kände igen ditt barns namn, Ninja. Tyckte det var så hiiimla fint, och ville sno det själv haha….

Gör du bloggdesigner? vad tar du isåfall?

snygg blogg 🙂

Visst är du medlem på familjeliv? kände igen ditt barns namn, Ninja. Tyckte det var så hiiimla fint, och ville sno det själv haha….

Gör du bloggdesigner? vad tar du isåfall?

ja, du är ju allt det folk hatar liksom. neurotisk, rakar sig inte under armarna, feminist, provocerande, kontroversiell, du vet, sånt som folk stör sig på. första intrycket man kanske kan få utav din presentation liksom. och det verkar som att du har fått höra det ofta då det står här ovan: "- Otrevliga kommentarer typ "Du är äcklig!" kommer raderas."

förstår du min poäng?

Hej!

Får jag bara fråga, hur får du kategorierna så nära varandra här också? Mina är så på första sidan, men kategorisidan och kommentarsidan och arkivsidan blir det stora mellanrum. Tack.

Mvh Martina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *