Kategorier
Titta jag ammar!

Det är äckligt när överviktiga äter

Jag tycker att det är äckligt när överviktiga äter, i alla fall om det är onyttig mat. När jag sitter på ett café och har en trevlig pratstund med mina vänner och det kommer en stor kossa med en bricka full med tårtbitar blir jag irriterad. Hen hade ju åtminstone kunnat äta en sallad eller […]

Jag tycker att det är äckligt när överviktiga äter, i alla fall om det är onyttig mat.

När jag sitter på ett café och har en trevlig pratstund med mina vänner och det kommer en stor kossa med en bricka full med tårtbitar blir jag irriterad. Hen hade ju åtminstone kunnat äta en sallad eller något.

Jag vill inte förbjuda överviktiga att äta, men de borde visa mer respekt! Det är okay om de äter väldigt lite, eller väldigt kalorisnålt. Om de prompt måste äta något onyttigt kan de faktiskt gå undan så att man slipper se.  De kan gå in på toaletten eller sätta sig bakom en skärmvägg eller något.

Eller så borde det införas matställen för överviktiga, så att vi normala människor slipper se skiten.

Gör det här inlägget dig arg? Byt ut överviktig mot mamma och äta mot amma. Blir du fortfarande lika upprörd?

Rippat av Audhumble. Gå gärna in och läs mer! Hon skriver om EC, amning och sjalbärande. Och massa annat.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

44 svar på ”Det är äckligt när överviktiga äter”

Jag har nog lätt aspbergers eller nått för jag lägger aldrig märke till vare sig ammande föräldrar eller tjocka människor.

FÖRLÅÅÅÅT!!

"När jag sitter på ett café och har en trevlig pratstund med mina vänner och det kommer en stor mamma med en bricka full med tårtbitar blir jag irriterad. Hen hade ju åtminstone kunnat amma en sallad eller något."

"Det är okay om de ammar väldigt lite, eller väldigt kalorisnålt. "

Igen, förlåt, men nyss nattjobbade jag som borde gå och lägga mig, inte läsa bloggar, fnittrar som berusad och förälskad.

SHIT vad upprörd jag blev först! Jag tänkte att "hallå, där, nuuuuuuuuuuuu…….." och tänkte ställa mig upp för mina åsikter!

Men sen försvann lite upprördhet, då jag inte är emot offentlig amning, jag kan tycka att man kan försöka vara mer diskret i vissa sammanhang, men jämför det med att byta en akut blöja, finns inget skötrum så sker det i vagnen (inför andra) men jag behöver ju inte släppa ner ett barn med bajsig rumpa som får springa omkring och flascha bajsrumpa. (vifta runt med tuttarna, och ha "den andra" framme, om i fall att bebisen vill äta från den sen)

Sen kan jag med tanke på första delen, "den överviktiga kossan som äter massa tårtor" och "kan hon inte ta en sallad i alla fall".

Nu äcklas jag inte av överviktiga som äter, men jag lyfter faktiskt mer på ögonbrynen (om jag gör det) om en person med ett BMI på 35-45 går in och beställer en sallad, en lightdricka/vatten och sen tackar nej till något till kaffet…….

VISST kan man springa in i en person som går på diet (och dieter är jag emot) men annars känner jag mest att det blir så himla "hålla fasad", vikten kommer av en anledning, och det är antagligen för att personen äter på ett helt annat sätt när den är ensam (vem hetsäter inför andra, liksom)

Detta gäller även personer som är mer "normalviktiga" men som ständigt kämpar mot sina 5-10 kg de vill bli av med…… det här att "äta inför andra" och att hålla upp en fasad över hur bra man äter. Om man alltid, alltid tackar nej till en kaka, bulle, glass osv bara för att det ska "se bra ut", sen äter man det ändå?

Nu är det inga pikar alls i mitt inlägg åt något håll, bara funderingar.

Sen är det ju faktiskt lite skillnad på en överviktig som vräker i sig tårtbitar och en hungrig bebis som vill bli matad/en mamma som vill mata sitt barn.

En överviktig BEHÖVER inte äta en tårtbit.

En hungrig bebis BEHÖVER bli ammad.

Jag är en sån där hemsk smal liten människa (BMI 17.6) som faktiskt kan störa mig på tjockisar som vräker i sig tre stycken Big Mac och sen en fet glass till efterrätt. Eller, jag kanske inte stör mig på det (jag väljer nog att titta åt ett annat håll), men jag suckar inombords och tycker synd om människan i fråga.

Siobhan: Varför skulle du ha aspergers pga det? Sluta släng omkring med funktionshinder ni inte vet nåt om, som att det skulle vara ett skämt.

ibland får man faktiskt unna sig något gott 😉 och kakor är faktiskt gott, godare än sallad till & med, alla är vi trots allt olika, jag väljer hellre en stor bricka med kakor än en liten sallad 😛

Wow, all heder åt den tjockisen. 3 Big Macs och glass på det. Shit, det är fan medalj.

Själv klarar jag, som "stor kossa" knappt en meny.

Jag kan även tillägga att ibland så äter vi tjockisar sallad, för att det är GOTT. Och ibland vill vi inte fika heller.

Klart som fan att vi vet att vi är stora av en anledning, vi är icke dumma i huvudet. Vilka många tycks tro.

Va arga och bittra ni är som stör sig på off. ammning och tjokisar , på en sallad och vatten som en tjock person beställer! Har aldrig hört nåt sånt! Skrattretande. Har ni försökt att mind your own business och inte titta på alla som ammar och beställer mat. Vad har man med andras mat att göra? Med tjokisar. Ni svenskar har det FÖR bra och diskuterar bullshit nu

Hhahahhah gud du gav mig en freaking heartattack först och jag bara "ahhsdh RAGE". Jag tycker faktiskt inte att de två är jämförbara, men ja, jag skulle bli sjukt förbannad om någon sa sådär om amning också. Har man problem med något så kan man väl stanna hemma liksom. Varken överviktiga eller ammande mammor har något ansvar för att anpassa sitt beteende för att undvika att äckla någon lättkränkt idiot. Tycker du att en ätande bebis är äckligt… gå därifrån. Det är liksom den som är äcklad som har problemet.

Anonym: Nu tror jag ju inte på BMI då det är ett skitmått som inte tar hänsyn till t ex muskelmassa, men enligt ditt BMI är du inte smal, du är underviktig. Du kanske ska lägga energi på att fundera över varför det är så istället för att störa dig på främmande människors matvanor.

HAPPY FANGIRL grejen är ju dock att väldigt många tycker att feta människor är äckliga. Äckliga när vi äter, äckliga när vi har tajta kläder eller gud förbjude bikini eller korta magtröjor. Osv.

Det är ju lika befängt att visa hänsyn till de människornas fettfobi som det är att visa hänsyn till de som inte vill se amning.

jenny haha eller hur? Jag ÄLSKAR sallad. Och ibland så avstår jag från fikat.

(fast oftast så är jag det där tårtätande fettot som lassar på allt gott jag kan få i mig)

Men vilka billiga argument! Och vilken ana hangup du har på just toaletter!

Coola ner dig ett par hekto, amma ungen var som helst men flasha inte tuttarna som om du hade betalt för det.

Och gör du ändå det, var beredd på kritik. Svårare än så är det inte.

Äsch, det är ju urgulligt med mammor som ammar sina bebisar. Jag stör mig inte ett dugg på det, alla måste ju äta liksom.

Och jag tycker tjockisar får äta vad de vill, det har inte jag med att göra. Men om man ser att de äter massa sötsaker så är det klart att man tänker att de borde göra något åt det… vilket de antagligen redan försöker göra eftersom de flesta tjockisar vet att de är tjocka.

nufsan – jag är cool som få och flashar gör jag så mycket som behövs.

Och jo jag är beredd på kritik. Jag är nämligen medveten om att nätet kryllar av trångsynta. Däremot tänker jag inte acceptera eller ta till mig den. Jag tänker tvärtom fortsätta uppmuntra gerillaamning. :thumbup:

Jag kan hålla med dig, men det är lika "äckligt" att sitta och slänga upp tuttarna utan att skyla dem när man ammar. Det är inte så stor skillnad och låt alla äta de dem vill. Du ebhöver ju inte titta på dem!

personligen tycker jag att det ser sorgligt ut när en lite större person sitter och tråkar i sig en sallad, speciellt om denna sitter och suktar över kompisen mitt emots feta hamburgare. Vilken begränsning!

Däremot så blir jag ledsen över när jag ser folk amma, men inte för att det är stötande på något sätt, utam för att jag inte kunde amma min egen dotter när hon var liten. Ren avundsjuka alltså. Men ut med era mjölkförpackningar! Ungarna behöver väl oxå äta =)

Jag har absolut inget emot amning. Inte heller flaskmatning. Vill folk slänga upp bysten, så är det liksom Ok. Det är ju naturligt!

Herregud, alla har väl sett bröst tidigare? Fattar inte riktigt vad som är problemet.

Man får skylla sig själv lite om man tycker det är jobbigt när folk ammar, och så sitter man och råstirrar på brösten. Vad fan, titta åt ett annat håll då. Svårare än så är det ju inte.

Och som fet och äta ute så är det inte lätt. Tar man något med kalorier, då blir man nedstirrad och utäcklad. Tar man något med sallad, då blir man nedstirrad och utäcklad. Man kan liksom inte vinna. Och därför orkar jag inte bry mig.

Jag är vuxen, fet, och jag äter tamigfan vad jag vill.

Inte sitter jag och stirrar på er smala och fäller kommentarer när ni har pizzafett runt munnen eller käkar underbart feta bakelset heller. Då skulle det ta hus i helvete antagligen. "hur vågar en smutsig tjockis kasta ett öga på OSS?!".

Och nu har jag svurit typ en hel massa. Ni som tycker det är jobbigt kan ju titta åt ett annat håll.

Förlåt men jag tycker att du borde läsa på om matsmältning, ämnesomsättning och beroende hos överviktiga personer innan du skriver sånt…

Du är inte heller jättesmal, tbh.

Anonym och alla andra som tror att inlägget är seriöst:

Ni kanske ska läsa det finstilta: "Gör det här inlägget dig arg? Byt ut överviktig mot mamma och äta mot amma. Blir du fortfarande lika upprörd?"

Lady Dahmer menar nog alltså inte det hon skriver, hon drar bara parallellen för att visa på det sjuka i att äcklas av ammande mammor.

du bör nog tänka lite innan du skriver dessa texter, tjocka människor vet att dom är tjocka! du har ju inte världens slimkropp du heller.

sara och anonym NÄÄÄÄÄÄÄÄ ÄR JAG TJOCK? DET VISSTE JAG INTE!!

(pst – läs hela inlägget 😉 )

Hahaha, det tog typ två sekunder innan jag förstod vad inlägget handlade om, även om jag hickade till lite först.

Anonym och Sara: tack för dagens garv. 😀

Alltså.. Jag tror att vissa har missuppfattat inlägget helt. (Eller så har jag det)

Det här är en kopierad text, gott folk, för att visa vad vissa folk tänker om mammor som ammar offentligt, inte LD:s åsikter. Läs och förstå innan ni häver ur er saker x)

Sofie: Jag är seriös. Jag har lagt märke till att andra reagerar betydligt mer på människorna i deras omgivning än vad jag gör. Jag lägger tex inte märke till om någon är tjock eller om någon ammar eller om någon har en smutsig tröja på sig eller en konstig frisyr.

..och dessutom vet jag en hel del om Aspbergers och andra funktionshinder med tanke på att min far har aspbergers och OCD, min ena bror har aspbergers, min ena syster har tourettes syndrom samt OCD och min dotter har högfunktionerande autism och OCD. Så en smula har jag nog snappat upp angående dessa funktionshinder (kan också bero på alla böcker jag läst om ämnet)

Sofie, jag skulle föreslå att DU kanske håller tyst om saker du uppenbarligen inte har en aning om och försök att vara lite mindre fördomsfull i framtiden.

Jösses, är stolt över mig själv, jag lade märke till att du var en idiot. Jag kanske inte har aspbergers trots allt 🙂

Jo, visst blir jag lite irriterat på överviktiga som vräker i sig mat. Och värst är det om de sedan gnäller och tycker synd om sig själva, då skulle jag kunna klappa till dom.

Jag tycker faktiskt att det är otroligt äckligt med tjocka människor som äter onyttigt. Om det är tjocka barn som äter tycker jag mest synd om dom.

jag är inte emot offentlig amning, men har man möjlighet att sätta sig på en mer diskret plats tycker jag att man ska göra det. Om de inte är möjligt, så kan man i alla fall skyla sig.

Cecilia – gäller det feta människor också? Bör de sätta sid lite mer diskret eller skyla sig när de äter?

Åh, det är såå löjligt att man inte ska få amma offentligt. Varför ska jag behöva gå undan bara för att jag har ett barn som ammas? Ska inte jag få sitta bland folk som jag vill då eller?

När jag fick min dotter var jag jätte osäker på hur jag skulle göra när jag var ute på stan eller så och hon behövde mat. Förste tre gångerna satte jag mig i ett hörn nånstans och liksom gled ned på stolen för att skyla så mycket som möjligt. Sen slog det mig att jag visar ju faktiskt inte bröstvårtan, så när jag drar ned tröjan och ger mitt barn bröstet så visar jag precis lika mycket som någon som har en väldigt urringad tröja (och det har väl alla sett? Inte ska väl hon behöva gå undan för det). Faktiskt. Efter det plockade jag fram tuttarna där jag satt, och ungen fick amma som hon ville. Jag fick skäll av en tant både för att jag är ung mamma (jag är 19 år, stackars mitt barn!) och DESSUTOM ammar offentligt. Då bad jag henne titta åt ett annat håll, och frågade om hon inte hade annat för sig än störa sig så på andra. Då gick hon.

BRA INLÄGG!

Ladydahmer – jag är tjock/överviktig och jag har kläder på mig när jag äter. Jag sitter inte naken på fiket eller restaurangen. Varför måste man visa tuttarna bara för att man ska mata sitt barn?! Jag tycker att det är självklart att man ska få amma sitt barn offentligt (om man kan amma och vill), men varför måste man visa tutten/tuttarna bara för de? Jag vill inte se någon annans tuttar och de tror jag inte att jag är ensam om. Å visst, jag kan titta åt ett annat håll. Men de går inte alltid, ska jag kolla ner i golvet då eller? Eller ner i bordet när jag är på tex ett fik.

de e min åsikt. vilken tur att man kan tycka olika.

Cecilia – Och de som inte vill se feta människor äta då? Vart ska de titta? Ner i golvet? varför ska jag ta hänsyn till andra när jag ammar men du slipper ta hänsyn till de som tycker överviktiga är äckliga?

Och du… Det är ju pattarna man ammar med så det säger ju sig själv att de måste tas fram när barnet ska äta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *