Kategorier
Titta jag ammar!

Det är viktigt att bebisen har ett bra tag när man ammar

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

37 svar på ”Det är viktigt att bebisen har ett bra tag när man ammar”

Fantastisk kombination av foto och rubrik!

Jag uppskattar alla vardagsbilder du delar med dig av, det gör hela bloggen så mycket lättare att ta till sig än om det vore bara text.

Ofta har dina foton också en inbyggd mjukt humoristisk vinkling som jag gillar. Det är en talang!

:-d

Haha sådär ser det ut hos mig med. Och har så sett ut sedan han föddes för 11 månader sedan. Kanske är privilegierat för oss med lite större näsor? Det ska ju finnas nåt att hålla i när det blåser liksom…

Jag har en fråga angående ammning..

Jag är gravid för första gången, är 23 så lite funderingar har jag ..Jag pratade med min mor som sa att hon inte kunde amma alls .. Hur kan de bli så? Tar det bara slut..?

Jag har läst din blogg ett tag och jag ser ju att du ammar för fullt. Det vill jag med.

Vad kan det bero på ? Eller är det olika för alla?

Tack i förhand.

valeria kunskap är makt. Nej, mjölken kan inte bara ta slut. Att man misslyckas med sin amning beror på att man gör fel helt enkelt. Tex inte har bra tag, ger flaska, ersättning, tror att bebisen inte får i sig nåt osv.

Men vi ska inte skuldbelägga. Det handlar om bristande kunskap, dåliga råd från vården osv.

mitt råd är att du läser på ORDENTLIGT.

"amningsboken" går att beställa på adlibris. Gör det! Läs den! Gå in på amningshjälpens hemsida och läs! Ju mer du vet desto bättre rustad är du när det är dags.

och innan nån börjar skälla på mig så jo, det finns kvinnor som inte kan amma. Men det är så otroligt sällsynt att det beror på kvinnan i sig och inte andra omständigheter.

Skitkul!

Tog precis en slurk kaffe medan sidan laddades upp och höll på att spotta ut över skärmen. trodde jag skulle få se ett av dina bröst 🙂 men fick ett gott skratt istället! Tack för det!

Det här är helt off topic, men jag har slutat blogga och vill dela med mig av dagens händelse, så jag kör i din blogg som ju är rätt känd för genusfrågor 😉

Idag köpte jag ett ishockeyspel, och det tog typ en halvtimme att slå in det. Jag köpte det i Gallerian (Stockholm) där det är massa folk i rörelse, så under den här halvtimmen kom det naturligtvis fram massa barn och frågade om jag tyckte om ishockey o.dyl.. en som kom fram var dock inte ett barn, utan en kvinna som tittade föraktfullt på mig och frågade hur jag kan stå ut med mig själv som "verkar för så cementerade könsroller". Jag svarade inte då, men i mitt stilla sinne undrar jag vad sjutton en främmande kvinna har med min systers present att göra..

Så här blir då frågan: hur sjutton kan man verka för jämställdhet utan att lägga sig i andra människors liv? Inte bara finns det ju en risk för att missuppfatta situationen, som den här kvinnan gjorde, utan man har ju faktiskt inte heller med personens liv att göra. Så LD med läsare.. tankar kring detta?

Laks: japp, det stämmer! Jag blev också väldigt förvånad -det är ju en sak att barn kommer fram och stirrar på en frustrerad tjej som försöker slå in ett typ fyra meter höga paket, men detta hade jag verkligen inte väntat mig -även om ishockeyspelet nu hade varit till en bror istället för en syster.

Det är inte det att jag stör mig på vad den här kvinnan tror om mig, men det väckte ändå en tankeställare :-s

Haha.

Underbar bild.

Verkligen.

Det påminner mig om min svägerska vars yngsta barn ALLTID skulle pilla sin mamma I näsan när det var dags för mat.

Hon gick omkring med ständiga sår i näsan bra många månader.

😉

Klockren bild:). Hur sött som helst. Hur Gammal är Tamlin? Undrar för min 9månader(ammmar honom dock inte) ÄLSKAR oxå att dra och slita i alla kroppsdelar som går att ta tag i…

Varför är så många intresserade av att få många bloggläsare genom dig? Jag skriver INTE min bloggadress för jag vill folk skall läsa min blogg för att de letat rätt på den eller tycker den är intressant, inte för jag lämnat en kommentar på en JÄVLIGT bra blogg=din.

Kanske jag som är mysko. Det bjuder jag på:)

Vilken härlig bild! 🙂

Är det verkligen sällsynt att kvinnor inte kan amma? Jag ammade en gång minst var tredje timme, ibland oftare, men vi var även tvungna att ge ersättning till lillkillen eftersom han gick ner för mycket i vikt. Fast alltså, trots ersättningen så ammade jag…OFTA. Och han fick ligga vid bröstet och suga LÄNGE. Det tog slut ändå. Till slut när han tog bröstet så kändes det som… ja, det jag liknade det vid var om man fortsätter suga på en festis-tetrapak då den är tom…då skrynklas paketet ihop. Så kändes det. Som att det sögs ihop, men det kom inget ändå. Var tomt.

tess det är ett ganska vanligt fenomen att man TROR att det inte finns mjölk eller att barnet inte får i sig det den ska. Och så hanterar man det genom att t.ex ge flaska istället för att jobba med amningen i sig. 🙁

handlar det om att barnet går ner i vikt så kan det bero på flera anledningar. Antingen så ammar man för sällan eller så har bebisen dåligt tag eller så är det nåt annat som stört.

Vissa "kan inte" amma. Med det menar jag att för en del kommer mjölken inte lika flödande som för andra och det skapar bekymmer. Min mamma kunde inte,och hon fick två missnöjda bebisar och hon kände att det bara var jobbigt psykiskt att kämpa och kämpa. Att amma och amma med en skrikande unge som inte blir mätt kan ju aldrig vara bra, även om det är så man till slut får igång mjölkproduktionen. Visst, man kan pumpa och pumpa och låta ungen suga och suga, men allt har ju sin gräns också för hur mkt man orkar.

Jag däremot kan amma utan problem, så till Valeria vill jag säga att det inte behöver "gå i arv".

Jag tycker att infon om amning nu för tiden pekar allt för mkt på att man ska ha ungen hängandes vid patten konstant, och det kan väl aldrig vara nyttigt? En halvmätt/halvhungrig unge hela tiden och ingen struktur på vardagen alls.

Så ja, läs på. Men ta det med en nypa salt och känn efter vad som funkar för dig. För mig funkar det inte att amma jämt, var tredje-fjärde timme är vår rutin.

Jag har däremot en vän som sugit i sig allt hon läst från amningshjälpen, och den ungen ammar flera ggr i timmen, hon kan knappt gå utanför dörren och mår väldigt dåligt. Sen kan han inte ligga själv heller, utan ska ligga med tutten i mun.

Men det är ju bara vad jag tycker och hur vi har det =)

sofia fast vill man att amningen ska funka så får man anpassa sig till barnet.

Fri amning är vad som rekommenderas och det innebär att barnet ska ha 100% fri tillgång till bröstet. Om det sen är maratonammande flera timmar om dagen eller var tredje är helt individuellt. Men vill man att amningen ska funka så får man bita ihop och ta det.

(och jo, det är nyttigt. Det är så bebisars behov funkar)

Det är bara en sån lkort period i livet. Det tar drygt 3 månader innan man får in rutiner, sen får man även räkna med tillväxtperioder då barnet vill ha mer och oftare.

Har inte alls med inlägget att göra…men finns det någon FB-grupp som handlar om bojkotten på lördag? Något "evanemang" som man kan bjuda in sina fb-vänner till? De flesta jag känner har nämligen ingen som helst aning om detta…vill gärna upplysa dem. 😉

Ja självklart ska man göra det som är bäst för barnet. Men jag tror inte att det är bäst för barnet om mamman mår dåligt. Och sen tycker jag inte att man ska slänga fram tutten så fort barnet piper lite. Man lär sig ju till slut höra om det är hunger lr blöjan lr nåt annat barnet piper för. Så för att göra en modifikation på fri amning så har mitt barn fri tillgång till bröstet om jag känner att han är hungrig lr behöver tröst (om inte bara närhet fungerar). Jag sitter inte o klockar honom. Men vill man amma hela tiden och man gillar det, så varsågod, alla gör som dom själva känner bäst. Men av mina sju vänner som har bebisar är det bara dom två som kör med sk fri amning som mår dåligt över det och klagar på hur jobbigt allt är. Så kontentan, klaga inte då. Och jag vet att det förespråkas, men jag tror inte på det riktigt.

Dumma jävla våp som saknar en hjärnhalva eller två och envisas med att posta reklam eller spam eller annan skit kommer att bli blockerade för all framtid

haha! jag tycker alltid det är lika kul nu när man ammar ett "större" barn och de alltid envisas med att plocka, leka, gripa tag i saker medan de käkar… roligast är nästan när min son går fram till mig och griper tar tag i bröstet SJÄLV, haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *