Kategorier
Titta jag ammar!

Långtidsamningen har satt spår

Sitter hemma hos Christie och dumsurfar lite. Ninjan sitter bakom mig och är ovanligt tyst och nöjd. När jag tittar dit…. Ninja ammar. ”Bäbis tuttis!” säger hon allvarligt. (Det är en virkad giraff)

Sitter hemma hos Christie och dumsurfar lite. Ninjan sitter bakom mig och är ovanligt tyst och nöjd.

När jag tittar dit….

Ninja ammar. ”Bäbis tuttis!” säger hon allvarligt.

(Det är en virkad giraff)

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

21 svar på ”Långtidsamningen har satt spår”

Å dom säger ammning är skadligt för länge,… snacka om bullshit. Hon vill ge sitt gosedjur samma lugn som hon själv får av amning antar jag.. fantastiska bilder och som sagt, allvaret i hennes blick kittlar i mig av välbehag. Härlig tjej du har…

Hehe min tjej (snart 2 år) "tröstar" sin snuttekanin genom att ge den tutten, trots att jag bara kunde amma henne (dottern alltså, inte kaninen)en dryg månad. 😉

Men så söt hon är! Min dotter är lika gammal som Ninja och fick en lillebror för ett halvår sedan – nu tycker hon också om att "amma" emellanåt. Hon håller upp t.ex. sin nalle eller docka framför bröstet och så säger hon "dockan tuttmjölk". Jöttesött!

Haha.. Ja min grannes dotter på 8 månader blev riktigt förbannad på min dotter (2½ år) när hon ville att lilltjejen skulle tutta på henne :-d Inte ville lilltjejen ligga ner, då såg hon ju inget! 🙂

Hade en kurs från amningshjälpen i föräldragruppen för ett tag sen, och kvinnan som var där och pratade påpekade just att om man ger ett barn en docka och uppmanar dem att mata dockan är det ingen som drar upp tröjan för att "amma", utan istället låtsas barnen att de har skedar eller nappflaskor att mata med. Hon sa också att när folk frågar varför hon väljer att jobba gratis för Amningshjälpen så svarar hon att det kommer hon att fortsätta med fram till att uppmaningen "mata dockan" får ett annat resultat. Här ser man ju att resultatet inte alltid blir detsamma.

Tycker det känns helt underbart att se Ninjan och måste bara säga att hon verkar vara ett otroligt kreativt och uppmärksamt barn. :thumbup:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *