Kategorier
Titta jag ammar!

Ok, en gång för alla…. (amning)

Så länge Ninja vill. Amning har massa fördelar och inga nackdelar, så så länge mor och barn trivs och mår bra så finns det ingen anledning att sluta. När Ninja är redo att sluta så gör hon det. Barn slutar amma mellan 2-4 års ålder om de får bestämma själv. Och om Ninja nu är […]

Så länge Ninja vill.

Amning har massa fördelar och inga nackdelar, så så länge mor och barn trivs och mår bra så finns det ingen anledning att sluta. När Ninja är redo att sluta så gör hon det.


Barn slutar amma mellan 2-4 års ålder om de får bestämma själv. Och om Ninja nu är ett av de få promillen barn som inte utvecklas i normal takt och fortfarande – mot alla odds – vill amma vid sju så tar jag ställning då. Och känns det bra för mig då så ja, då får Ninja amma tills hon inte längre kan. Vilket sker när mjölktänderna trillat ur. (Moder Natur är så fiffig!)

Jag hänvisar till tidigare inlägg, jag har ju som sagt skrivit om detta ganska många gånger tidigare:

1. Amma tonåringar?
2. Långtidsamning
3. Amning = Incest?
4. Amning vs. sugrör
5. Jag är en amningsaktivist
6. Amningsmyter
7. Offentlig amning; respektlöst?
8. Amning och avundsjuka

Så! Är detta avklarat nu?

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

20 svar på ”Ok, en gång för alla…. (amning)”

jag förstår absolut att man har åsikter och känslor kring amning, men jag förstår inte andra människors intresse hur länge jag ska amma….???

ja det här ämnet verkar komma upp med jämna mellanrum. alltid lika skoj att se hur du äger upp kritikerna med din pålästhet. (är det ett ord? hehe.)

SNAP! :-d

Hej hej.

Tack för din kommentar.

Jag kan faktiskt hålla med dig och Viola om att kommentera i själva inlägget. Jag förstår hur du/ni menar och ni har rätt i att man lättare kan hålla en diskussion i bloggen.

För mig har kommentarsfunktionen varit ett sätt att hålla kontakt bloggar emellan, men nu har jag kanske tänkt om. Svårt att vänja sig av med det bara 😉

jo det finns faktiskt en negativ med amning! iallafall för min del. Jag fick världens smärta i bäcken/rygg och stora delar av benen, vissa mornar kunde jag inte komma upp ur sängen men det gick över när jag slutade amma. Min barnmorska trodde att smärtan kunde bero på hormonerna under amningen.. Jag kan ju inte säga säkert att det var pga amningshormonerna men jag är ganska säker på det.. Så för min del höll jag, bokstavligen talat, ut i 6 månader.. hade inte ont en enda dag under graviditeten på det sättet..

men alltså vart kan man läsa man förlorar sugörmågan när man tappar mjölktänderna? De måste ju vara helt fel eller. Man kan ju suga på mkt även upp i åldrara….gah…fan va fel de låter då men du fattar man kan ju suga på klubba på massa annat. inte fan tappar man förmågan?

Först ska det gnällas på oss mammor som inte kan amma (alternativt de som inte vill amma), att vi inte försökt tillräckligt, att vi inte bryr oss om barn. Sedan ska det gnällas på mammor som ammar länge?

Skitsamma. Alla gör väl det som fungerar bäst för dem?

Jag sitter här med en snart fyramånaders dotter och sörjer över att jag inte kunde amma, och hade med nöje ammat så länge hon velat om det gått vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *