Kategorier
Titta jag kör!

Det tar sig

Körlektionen gick jättebra. När jag kör är jag inte rädd. (Bara innan) Kanske lite stressig pga ”GASEN KOPPLINGEN BROMSEN KOPPLING HUR VAR DET NU GASA KOPPLA VÄXLA AAAAAH” samt ”HJÄLP det kommer en människa nu dör hen”. Att växla är dock busenkelt, men att komma ihåg ordningen på pedalerna är lite knivigare.

Jag körde i trafik idag. Vi körde genom massa korsningar, jag fick svänga till höger varje gång. Imorgon ska jag svänga vänster. Haha. Jag körde nästan upp till 40 och växlade upp till trean denna gång. Tycker det är svårt att känna var bilen är på vägen, känns som att jag kör i mitten hela tiden.

Oroar mig lite för hur jag ska få plats med magen sen, mina ben är så korta så korta så jag måste sitta nära ratten för att nå pedalerna ordentligt men vi får ta det när det kommer.

skotta

Nu ska jag ut i slasket och skotta innan det blir för mycket. Plogbilen har gjort en enorm vall vid vårt hus som måste bort men den såg tung ut. Jag har för övrigt skottat tre gånger på tre dagar typ. Börjar bli jävligt less. Att bo i hus är fint och bra och så men fy fan vad mycket bekvämare det är med lägenhet. Jag är inte emot att bo så men Oskar får nån slags aggressiv panikkris varje gång jag pratar om fördelarna med lägenhet, han växte upp i hus och vill inte bo på annat sätt. ”Jag kan inte spela trummor då!!!” ropar han desperat. Samt ”BARNEN!!”

Nu så blir det människor av lägenhetsbarn också men det är jävligt gött att kunna släppa ut dem utan att behöva följa med samt ha grannar de kan springa över till. Nej det är fasiken inte samma sak i flerbostadsområden samt jag vågar inte släppa ut dem där pga bilar, äckelgubbar, elaka barn man ej känner, hundar osv. Dock så hade detta varit ett problem om vi köpt hus i typ älvsjö pga större område medan segersäng är ”landet”. Eller ok då: Astrid Lindgren-psykos. Mvh nojjigaste morsan i kvinnaminne.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Det tar sig”

Grymt bra jobbat! Jag är kort, har korta ben och inte av den lilla magra sorten. Och jag rymdes bakom ratten med stora gravidmagen. Det går liksom kila in sig… Haha.. Kanske inte superbekvämt (svårast är att ta sig i och ur bilen.. ojoj).

Bodde i hus men sålde för ca 10 år sen och köpte lägenhet istället, mest pga av trött på snöskottning, gräsklippning, lövkrattning och you name it. Så himla skönt att bo i lägenhet.

Jag hade också problem med att läsa av var bilen egentligen befann sig på körbanan men det löste sig genom att titta längre fram. Tittar man ”för nära” bilen så är det lätt hänt att man kör för mycket åt ena hållet (jag var nära på att köra ner i diket) men tittar man mot horisonten så att säga så löser det sig typ av sig självt 🙂

Men va? Här kommer ett annat perspektiv. Det beror på i vilket område man bor i kanske. Vi bor i lägenhet, barnen här springer runt till varandra och är ihop på gården och vi grannar har lärt känna varandra. Jag skulle inte flytta till hus nu o sabba fina barndomsminnen. Bodde i hus innan, alla höll sig för sig själva på sina tomtar trots en fin lekpark i området. Äckelgubben kan lika gärna vara en släkting eller närmaste grannen så… Näää. Bra att du trivs i ditt område dock!

Ehm jag har bott i flerfamiljshusområde hela mitt liv, och det var busenkelt att springa över till grannen, att undvika snuskgbbar och elaka barn… förstår inte riktigt problematiken där.

Härligt att det flyter på så bra med körkortet! Apropå att vara uppväxt i hus så är jag också det, men blev lite avskräckt snarare. Hade iof pedantiska föräldrar, men helskotta vad det alltid skulle fixas ngnstans… Bor i kedjehus nu och är väl lite ett mellanting iallafall. Liten trädgård och inte så mkt att fixa med, vilket är skönt. Kunde iof tydligen göra mer enl min ordningsvakt till man… Och nu när du snart får körkort kommer det ju funka finfint att bo i obygden!

Lite pepp – att svänga vänster är egentligen LÄTTARE än att svänga höger, fast det inte känns så till en början och ”alla” tycker att vänstersvängar är såå svåra. Du ser mycket bättre då du svänger åt ditt eget håll, du sitter ju på vänster sida precis bredvid sidorutan. Full sikt. Att behöva stanna för mötande bil är tudelat, då får du extra tid att checka eventuella fotgängare och sånt, men måste ju få bilen i rullning igen, förhoppningsvis utan motorstopp 🙂 Men det lär man sig! You can turn left! 🙂

Får flashbacks från min övningskörning för några år sen. Jag låg alltid för långt ut mot kanten och körde in i otaliga trottoarkanter. Fick balansera däcken i tid och otid. Men som någon ovan sa, allt det som du nu måste tänka hårt för att klara går mycket snart med automatik. Jag har dock fortfarande svårt med trafikskyltar.

Klart Segersäng är landet! Stockholmsnära landsbygd, men ändå en by på landet! Vaknar man till doften av koskit och det inte finns lampor över motorvägen är det landet ^^
Heja dig som kör!

Jag fattar att jag är ganska ensam om det här och att folk antagligen tror att jag har en skruv lös någonstans, men jag tycker att både snöskottning och gräsklippning är ganska kul. Till att börja med är det något väldigt tillfredsställande med att se resultatet, dessutom ser jag det som en sport att hitta bästa sättet att förflytta mig över ytan för att klippa/skotta på så få rundor som möjligt. Särskilt när det gäller gräsklippningen, eftersom vi har en gräsmatta med väldigt oregelbundna former som ska klippas med batteriklippare och mitt mål är att lyckas klippa hela gräsmattan innan batteriet laddas ur 😀

Hej.
Detta är egentligen fel ställe att kommetera på men jag lyckades inte lämna en kommentar till hatkampanj-inlägget längre bak så man får göra det enkelt för sig.
Kort och gott vill jag bara utrycka min uppskattning, min sympati och mitt stöd. Jag är ingen särskilld. Bara en vanlig tjej på 35 som pluggar statistik i Lund då jag tänker mig att det är dax att byta bana i livet. Jag är europé, vit och hetro. Visste knappt att jag var feminist (eller att det behövdes ett ställningstagande) innan jag började läsa på en smula inför senaste riksdagsvalets röstningsbeslut. Att snubbla in på din blogg via länkar i main-stream media har varit till så himla stor hjälp. Du anar inte. Jag är hyffsat intelligent enligt klassisk defenition, men detta vaccinerar en inte mot kortsynthet, självbedrägeri och värst av allt, övertygelsen att ens egna liv och upplevelse på något vis kan anses vara representativ. Att läsa din blogg ibland har gjort mig mer klarsynt, vidsynt, upplyst, empatisk, självkritisk, ödmjuk och lyssnande. Tack! Tusen och åter tusen tack för att du orkar trots allt den vidriga mobbing du utsätts för. Du är en fantastisk skribent som förklarar oerhört viktiga saker på ett mycket pedagogiskt, läsvärt och inte minst underhållande och minnesvärt sätt. Det du skriver går så ofta in, och fastnar, inte p.g.a. vad du skriver om, utan hur du skriver om det. Du har en fantastiskt välutvecklad talang och jag är så tacksam för att jag får ta del av den. Det har gjort, och gör, mitt liv bättre. Dessutom hjälper det mig bidra till att andras liv blir bättre. Så åter igen, från botten av mitt hjärta, Tack! Du är verkligen ovärderlig <3
Vänligen, Justyna Svensson
PS. Talar du ens hälften så bra som du skriver skulle du bli en omedelbar TED-legendar. Håller utkik och hoppas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *