Kategorier
Titta jag kör!

Idag körde jag dåligt

Nu får jag starta från körskolan och köra tillbaka.  Det innebär backa ut från parkeringsplatsen, köra ut på en smal jävla väg mitt i byggkaos och trafik.

Idag var jag dessutom en usel chaufför. Flera motorstopp (jag får nån slags panik i korsningar med mycket trafik och försöker skynda mig och då släpper jag kopplingen för fort. Om och om igen. FAAAAN!). Förvirring (Vänta hur var det nu hjäääälp och så glömde jag växla ner i en kurva och blev förvånad och chockad över att bilen typ ökade farten när den skulle sakta ner??). Hackig koppling vid varje jävla växling, måste bli mjukare på foten.

Men är grym på start i backe! (då är jag mjuk på foten?) Alltid nåt.

Bilar är för övrigt mkt lättkränkta.

Men hallå ändå? Jag håller på att ta körkort? Hur ballt är inte det egentligen? Värsta science fiction för mig, jag som aldrig någonsin trodde möjligheten ens fanns. Även om jag fortfarande undrar hur detta ska sätta sig ordentligt i ryggraden. Kommer jag för alltid smyga fram som en pensionerad söndagschaffis?

jag övningskör

Jag gillar min lärare också. Först var jag orolig för att hon var så ung, kommer detta funka typ, behöver jag en mer erfaren lärare som kan hantera sådana omöjliga fall som mig? Men sen idag så var det lite oklart om hon skulle kunna köra med mig eller om jag skulle få köra med en annan och då fick jag panik för hur ska det gå? Jag vill inte och kan inte köra med nån annan herregud.

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Idag körde jag dåligt”

Man känner sig som en pensionerad söndagschaffis även efter att man fått sitt körkort. Det tog mig ett halvår med regelbundet körande efter att jag fått mitt körkort innan jag kände mig säker på att köra bil. Klarar jag av att känna mig säker bakom ratten så gör du också det för jag var verkligen panikslagen när jag körde bil innan det haha! Kämpa på, du fixar det!

Åh, mig stör det inte om det får stopp i varenda korsning. Det är ju inte det som säker körning handlar om. Bättre att få motorstopp för att du hade så mycket med att timea andra bilar och samtidigt skulle få till dragläget än att du var så fokuserad på bilen att du glömde trafiken utanför (mkt vanligt bland övningsförare) 🙂

Håller med R här. Det är ju dock väldigt olika från person till person. Men för mig tog det kanske tre månader efter jag fått körkort som jag verkligen förstod att jag faktiskt KAN köra bil. Det var liksom ingen ”aha-upplevelse” när jag fick mitt körkort, utan tänkte hela tiden ”HUR kunde de ens ge mig ett körkort!?”. Men övning ger färdighet som det så fint heter! (:
Man kan ju även ha ett genustänk på detta. Tänker att män är så himla självsäkra i trafiken (även de som inte borde vara det) och har typ inga dåliga tankar om sig själv när de övningskör.

När jag körde så påminde läraren mig flera gånger om att JAG HAR RÄTT ATT VARA PÅ VÄGEN. Lika stor rätt som alla andra. Jag är inte ”i vägen”, jag får vara där. Det är lika mycket min väg som deras. Det hjälpte mig en hel del med stressen i korsningar och sådär!
Och det är bättre att vara lite långsam men göra det rätt än skynda och göra fel. Snabbheten kommer senare, nu ska du göra det du ska i en takt som du klarar!
Heja dig!! <3

Motorstopp räknas inte. Dem drabbas alla av. Det man kollar på är ju om man vet i vilken ordning man ska göra saker osv. Alla tror att de kör dåligt för att de ibland får många motorstopp. Så är inte fallet. Detta kommer du fixa galant.
Precis som Ninjakossan säger så har alla lika stor rätt att vara på vägen och alla har vi varit nybörjare.
Kram från en Trafiklärare

Tycker verkligen om att läsa om din resa mot körkort, känner igen mig såå mycket men trodde det bara var jag som hade såna problem.
Tog efter mycket möda och slit kortet. Men har nu inte kört på flera år och är lika skraj igen. Kommer få ta lektioner så småningom om jag ska ut på vägarna igen vilket ger mig totalt ångest.
Med det sagt så vill jag önska dig stort lycka till med körkortet, jag tror stenhårt på dig, du kommer ju också till skillnad från mig förmodligen köra mycket när du tagit det vilket jag verkligen, verkligen rekommenderar.
Stor kram!

Du verkar bra på att köra bil, som du säger går det fort fram! Minns känslan när min pappa tyckte att vi skulle ge oss ut i trafiken efter typ en halvtimmes övningskörande på parkering… Hell no!! Men det gick bra. Mitt hetaste tips är: Kör så in i helvete när du fått körkortet, kasta dig ut bara även om det är läskigt. Gärna själv, gärna många mil. Passagerare tycker inte det är jättekul att sitta bredvid/bakom den där osäkra söndagschaffissen, hehe (talar av egen erfarenhet, själv hade jag problem att hålla mig på vägen precis i början och körde i vägrenen så gruset skvätte, tvingade jag med mamma och pojkvän på dessa hell rides och fräste surt åt dem när de hade synpunkter på min körning, hahahahaha) – Men så gjorde jag en lång roadtrip många mil i landet för att hälsa på en släkting alldeles på egen hand och jag inser nu i efterhand hur modigt det var. Lärde mig massor på det och fick självförtroende! Viktigt, till skillnad från övertro på körförmågan… Du kommer klara det med bravur!
Ett tips till på tal om mansjävlar!! Förbered x antal giftiga kommentarer redan nu att servera eventuell stöddig mansgris till uppkörare (eller vad de nu kallas.. Kontrollant?? Inspektör?) – Min första psykade mig så jag blev nervös och missade, andra gången fick jag en kvinna som surprise surprise inte psykade mig… Alltså det kanske är ovanligt men fan, var beredd! Det finns ju inget som kan få en i så bra mind set som att på riktigt ha satt dit någon som försöker jävlas/få en ur balans med en träffande kommentar. Heja heja! Vroooooom

Har samma erfarenhet som dig med uppkörningen. Först en man som psykade sönder min koncentrationsförmåga. Jag kuggades. En kille som körde upp före mig kuggades också av honom. Min (kvinnliga) körskollärare sa efteråt att den här kontrollanten var hemsk; han hade skilsmässa och diverse personliga problem som hängde över honom (big surprise… not!). Min nästa kontrollant var en kvinna som jag var hur lugn som helst med. Jag var så kolugn att jag t.o.m. gjorde en omkörning utan att tänka på det förrän efteråt att jag kanske skulle ha varit mer avvaktande med tanke på att det faktiskt var en uppkörning. Klarade det galant!
Jag hade ingen feministisk analys med mig på den tiden men fan va gött det skulle ha varit att kunna sätta hårt mot hårt mot en sån mansgris!

Jag körde automat efter jag skaffat körkort. När jag väl skaffat bil med automat så var allt så nytt. Fick motorstopp efter motorstopp. Men lägg lite gas innan du släpper kopplingen (mjukt) så får du fan på skiten 😀
Du är grym!

Heja dig, du är grym ju! Jag skulle vilja tipsa om att övningsköra med sin man. Det gjorde jag då det begav sig, och även om vi idag är skilda så var han en väldigt bra lärare. Det kräver ju dock att man klarar av såna situationer tillsammans, det blir ju en hel del stressmoment… Just att övningsköra med honom gjorde i alla fall att jag lärde mig köra ”som folk” – inte som en ”pensionerad söndagschaffisen” du pratar om, vilket är va min körskolelärare helst hade önskat att jag blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *