Kategorier
Titta jag kör!

Om alla”körde som kärringar”skulle vi ha halverat antalet olyckor för flera år sedan

Alltså töntar (alltid alltid män) som raljerar kring min bilkörning när jag kört bil SEX gånger i mitt liv hittills? Whats up with that? Vad vill de ens?
kvinnor kör bil bättre än män 2
kvinnor kör bil bättre än män
Kan nån förklara detta fenomen för mig? Vad är grejen? Det roliga är ju dessutom att alla vet att kvinnor generellt kör bättre än män så wtf? Men det är väl det klassiska: mediokra medelmåttor till män tror alltid att de är så jävla bra på allt de kör inklusive bilkörning. Slår sig för bröstet och raljerar sexistiskt om kvinnors bilkörning som om olyckor vore nåt att stoltsera med. Om alla ”körde som kärringar” skulle vi ha halverat antalet olyckor för flera år sedan.
män som kör bil män kör dåligt

Av Natashja // Lady Dahmer

Ni har verkligen kommit rätt om man säger så. Jag är en riktig glädjespridare, fast tvärtom. En bitter surkärring utan dess like som skriver om feminism, kroppen, fatshame, föräldraskap och om att vara kvinna i ett patriarkat.

Kvinnosakskvinna. Feministinfluensa. Din problematiska favorit.

Mig blir ni snart kär i!

0 svar på ”Om alla”körde som kärringar”skulle vi ha halverat antalet olyckor för flera år sedan”

En del verkar hugga på allt som (inte) går att hugga på. Om man höll käften och bara andades så skulle de klaga över att man hade andedräkt och konsumerade syre. Det verkar liksom vara en sport. Det tragikomiska i det hela blir att dessa människor haft tid och möjlighet att tänka efter och formulera sig i skrift och detta är det bästa de kommer fram till. Långsam applåd.

Jag känner att jag inte tycker att formuleringen ”Kör som en kärring och rädda liv” (som är med i utbildningsmaterialet för risktvåan från Vägverket själva) är särskilt pedagogisk öht, för det ger alla (körlärare och dryga 18-åringar på utbildningen) vatten på sin kvarn att kvinnor liksom föds väna och försiktiga, så även på vägarna. Som du skriver, att många män har fördomar om kvinnors körstil. Det präntas in jäkligt tidigt. 🙁

Trist. Du är ju jättemodig som börjar göra det här nu i vinterhalkan. Jag kommer ihåg första ggn jag körde bil hemma på mammas och pappas tomt, jag körde väl 5 km i timmen och trodde jag skulle dö. Fy fan. Lycka till!!

Sicken tönt. Det känns tryggt att inte bo i närheten av Anders med tanke på hur puckad han är. Det finns inget som säger att män skulle vara bättre på att köra bil än kvinnor. Tvärtom pekar ju alla siffror på motsatsen.
Jag vet inte varför vissa snubbar håller på sådär. Livskris?

Här blir det verkligen svart på vitt att de flesta män är verklighetsfrånvända. Vad män tycker om sin förträffliga körförmåga har ingen verklighetsförankring i statistiken.
Heja dig! Känner mig mycket tryggare med dig som medtrafikant än med de flesta män som kör!

Åsa jag vill bara leva. Punkt. Utan att behöva höra sånt skit. Min kille tyckte att det var bäst att han körde fyrhjulingen på semestern. Han har ALDRIG kört fyrhjuling. Jag har KÖRKORT för fyrhjuling och har kört upp för det provet med fyrhjuling i snömodd och backar osv. Påpekade detta och frågar hur han ens kunde tänka att det var bäst att han körde och fick svaret ”vet inte”. Fick på allvar dödsångest i tvättstugan idag pga manlig städare passerade flera gånger utan att göra nått och glodde. Var själv där mitt på dan och såg framför mig att han stängde in mig i torkrummet och gjorde vad fan han ville utan att nån skulle se eller höra. Satte sopkvast och skurmopp för dörrar så dom blev ”låsta” när han gick ut så att jag skulle våga hänga tvätten… JAG ORKAR INTE STÄNDIGT VARA ETT OFFER FÖR MÄNS BLÅTTA NÄRVARO!? Bläääääää
Du e bäst iallafall

Ja, det farligaste i trafiken är ju rent statistiskt att åka med i en bil med en ung man som förare… Rent riskmässigt borde det ju av den anledningen vara olika körkortsålder för kvinnor och män, män kanske borde få vänta tills de fyllt 25 åtminstone och fått lite mer omdöme och lite mindre tävlingsinstinkt.
(OBS menar såklart inte att det är biologiska skillnader, men som pojkar och flickor könas som det är nu, så är det ju mycket farligare att vara ung kille i trafiken).

Usch vissa hugger verkligen på allt dom kan. Jag kände mig för övrigt helt värdelös på körskolan, det tog hur många lektioner som helst innan jag ens kunde växla och min (manliga) lärare kom med gliringar om att jag lärde mig långsamt hela tiden. Det var fruktansvärt. Lägg till att jag har social fobi och det blir rätt olidligt. Jag trodde aldrig att jag skulle fixa det. Sån jävla ångest.
Men även jag klarade det tillslut, dyrt blev det men det var värt. Jag undvek ändå att köra rätt mycket i början, jag litade inte riktigt på min egen förmåga och var livrädd. Det vände dock när jag fick ett jobb där man var tvungen att köra otroligt mycket. Jag bröt ihop när jag körde för jag kände att ” jag kommer att dö nu, jag fixar inte det här!!” Men det gick också över, nu har jag haft körkort ca 2 år och har kört MÅNGA mil i jobbet under 6 månader och nu känner jag mig trygg bakom ratten. Äntligen. Det får ta tid!
…men jag har fortfarande respekt för hur farligt det faktiskt är att köra bil. Jag är trots allt kvinna.

De tycker väl att det är extra roligt att reta dig tyvärr eftersom du är känd feministisk profil.
För övrigt vet du, BRA att du körde dåligt. Varför? Jo, eftersom att det du gör i körskolan är att träna och ju fler svåra lektioner du har desto fler svåra uppgifter, faror, dåligt väder, halka mm har du börjat lära dig att hantera.
En lätt och enkel och felfri körlektion är den du antagligen lär dig minst av även om den boostar självförtroendet. Och alltför bra självkänsla i trafiken är mycket farligt om man är en ny förare särskilt, just eftersom man inte har erfarenhet av de svåra sakerna! Det är unga självsäkra förare som kör farligast.

Jag är en kärring så de kanske menar att man kör som jag? Jag älskar att köra bil, gör det så ofta jag kan och är jävligt bra på det också så… 😉
Kvinna och 42 år, jag borde ju kvalificera som kärring då tänker jag?
(jag claimar det tillmälet och tar det som en komplimang så får gubbsen försöka komma på nya tillmälen)
Och jag håller helt med Selma ovan. Det vore väl fan om man körde illa EFTER man tagit körkortet, passa på innan du tagit det, det är ju det lektioner är till för.
Varje år när det blir halt så åker jag till en stor tom plan och sladdar röven av mig. Ok, jag tycker det är kul, men framförallt så ger det mig en chans att misslyckas med att häva sladdar osv på en säker plats, istället för att jag gör det på vägen. Och trots att jag haft körkort i över 20 år så försöker jag hålla den tekniken fräsch.

Det där är ju lite roligt, det säger ju en hel del om mentaliteten många män har. De är störst, bäst och vackrast. De kan allt, utan att ens kunna det. Vart kommer det där övermodet ifrån? Har de aldrig misslyckats förr (jo, så klart, men försöker de förtränga det?)? Har de aldrig varit nybörjare? Är de så osäkra på sig själva att de måste spela allan ballan och låtsas vara såå jävla duktiga? Varför? Orka hålla på och visa upp den sidan hela tiden.

Men ÅH kan vissa män bara sluta vara parodier på sig själva?! Så jävla töntigt att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
Som du skriver, kvinnor kör bättre. Det finns siffror på det. Män har dålig koll på sin egen förmåga och är med om olyckor för att de kör som idioter men tror sig vara superbäst.
VEM FAN KAN KÖRA BIL PERFEKT när de fucking ÖVNINGSKÖR?!?!?!
Så. Pinsamt.
Kul att dessa män har så dåligt självförtroende när det gäller bilkörning att de måste hacka på de som öht inte har körkort än. Det var ju ett återkommande problem när man övningskörde att vissa körde upp i röven på en, och hetsade för att göra en nervös. Så fantastiskt löjligt att det inte är klokt. Jag beter mig som folk och ger lite extra utrymme bakom någon med övningskörningsskylt vid rödljus och så.

Anekdot om mäns fullkomliga idioti när det gäller tron på bilkörningsegenskaper:
När min kompis flyttade så var vi ett gäng som hjälpte till. Hennes pappa frågade runt bland KILLARNA om de kunde backa med släp, för han ville inte. Han frågade alla killar, inklusive dem utan körkort (vilket han mkt väl visste att de inte hade). Han frågade ingen tjej.
Vem som faktiskt var den som kunde backa med släp? HANS EGEN DOTTER. Hon hade inte ens blivit tillfrågad.
Bra i alla fall att de killarna som blev tillfrågade hänvisade till henne.

Dock typ alla svarta Audi. De är de som utmärker sig som övermodiga, och generellt dåliga, förare om man studerar trafiken (åtminstone i stockholmsregionen) en stund. Det är inte sällan vi ba: JÄVLAR, det var nära! Var det en svart Audi? Jajjemen! 😉

Fuck’em all. Jag har också fått höra min beskärda del av skitsnack. Och den töntiga förklaringen till att kvinnorna är bättre på att köra bil för att vi är ”snälla och försiktiga”. Nej, det är för att vi från början inte drillas till att köra bil så att vi inte TROR att vi redan kan allt så som snubbarna tror. Och är man en dålig förare så beror det oftast på att man är det, oavsett om man är en man eller en kvinna.

Att män oftare dör i trafiken beror på att dom i regel kör mer bil än kvinnan och oftare över sin förmåga. Mannen är ju lite mer riskbenägen än kvinnor vilket tyvärr också går att se i olycksstatistiken. Detta har ju dock inget att göra med hur väl man framför ett fordon. – Du som sa att du körde skit dåligt på körlektionen; krockade du med någon? Ville bara flika in med lite baktanke. Men nu får ni gärna fortsätta stämma upp i er manshatarkör. Det är ett fritt land.
Ps;
Ni borde väl uppskatta att lite fler män dör i trafiken.. Det resulterar ju bara i att det blir färre av oss..
Ursäkta att jag finns.

Så att köra ”över sin förmåga”, ta onödiga risker och oftare vara med om olyckor ”har inget att göra med hur väl man framför ett fordon”? Whut? Det har det väl i allra högsta grad! Kör man över sin förmåga så kör man inte trafiksäkert. Risktagande hör inte hemma på allmän väg.
Det står dessutom i själva inlägget du svarar på att män är inblandade i fler olyckor än kvinnor ”även om man tar hänsyn till reslängd”, så argumentet att ”män kör mer och därför är de med om fler olyckor” kan du ju släppa direkt. Det här är ingen hemlig manshatar-statistik, det här lärs ut på ALLA körskolors riskutbildningar och tas upp i tidningar någon gång varje år. Män kör oförsiktigare och är med om fler olyckor. Deal with it.

Haha WDFs kommentar om klitorisavund var ju klockren. Något slags mindervärdeskomplex måste det ju vara när endel måste till att hacka på andra så fort de får möjlighet.
Jag har förresten sett nånting lite intressant på min fb sida (ingen statistik jag vet): När endel karlfolk mår dåligt, ja då odlar de kvinnohat, mansgrisiga bilder och kvinnoförnedrande ”humor” delas för fullt. Då är det kvinnorna som hamnar på att få skit kastat på sig, inte för att de nödvändigtvis är orsaken till att männen ifråga mår dåligt, men då tog väl den lilla empati karlarna ifråga nånsin haft i sin ägo slut, och de ”måste” få avreagera sig tycker dom. Sök hjälp istället..

Så jävla töntigt.
Min lillebror tog körkort vid 30. Han skrek som en unge och hyperventilerade på motorvägen.
Tror han körde som en liten tant i ett halvår efter han fick lappen, livrädd för allt. Långsam och nitisk.
Det gick till sig. Som det väl gör när man lärt sig nåt.
Kan inte alla självgoda höhöhööö bara lägga ned sin skit!

En del folk alltså. Jag försöker att inte vara en elak person, men till en del skulle jag bara vilja säga att ”det är större risk för dig att vara med i en olycka, hoppas bara inte du drar med dig någon oskyldig i fallet” >:-(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *